Vermijd ongemak in businessclass - kies de juiste stoel

Het kiezen van de juiste stoel in de businessclass kan een verschil maken tussen een comfortabele vlucht en een onaangename ervaring. In dit artikel zullen we de verschillende lay-outs van businessclass stoelen onderzoeken en tips geven over hoe je ongewenst oogcontact en andere ongemakken kunt vermijden. We zullen ook kijken naar de recente trends in de luchtvaartindustrie en hoe deze de ervaring van het vliegen in de businessclass beïnvloeden.

De Kiststoel: Een Lay-out om te Vermijden

Een van de meest beruchte lay-outs in de businessclass is de zogenaamde 'kiststoel'. Deze stoelen zijn zo gerangschikt dat ze naast elkaar staan, verbonden door het middenpad. De ruimte is beperkt, en het oogcontact met de naaste buren kan angstaanjagend zijn. Deze lay-out wordt vaak vergeleken met een doodskist, vandaar de naam.

De kiststoelen zijn niet alleen ongemakkelijk vanwege het gebrek aan ruimte, maar ook vanwege het ontwerp. In sommige gevallen zijn de oneven rijen achterwaarts gericht, terwijl de even rijen naar voren gericht zijn. Dit betekent dat passagiers tijdens de hele reis rechtstreeks naar hun buren moeten kijken, wat ongemakkelijk kan zijn.

De Nest Lay-out: Comfortabeler, maar Nog Steeds Problematisch

Een andere veelvoorkomende lay-out in de businessclass is de 'nest' lay-out. Deze bestaat uit twee stoelen aan weerszijden van het middenpad, met een armleuninggedeelte ertussen. Hoewel deze lay-out comfortabeler is dan de kiststoelen, kan het nog steeds problematisch zijn als je alleen reist. In sommige gevallen is er niet genoeg ruimte om je knieën comfortabel te plooien.

De Middenstoel Lay-out: Veelzijdig maar Riskant

De middenstoel lay-out biedt een verscheidenheid aan opties, met sommige stoelen die breed genoeg zijn voor één persoon en andere die te smal zijn voor twee. Deze lay-out kan echter ook problemen opleveren, vooral als de stoelen te dicht bij elkaar staan.

De Coffin Seats: Een Nieuwe Trend om te Vermijden

Een recente trend die aandacht heeft getrokken, is de opkomst van de zogenaamde 'coffin seats' of 'doodskiststoelen'. Deze stoelen hebben een ongelooflijk smal ontwerp en worden vaak in een zeer dichte configuratie geplaatst. Een recente vlucht met United Airlines op een 'high density' 777-200 businessclass cabine bracht deze trend aan het licht.

Deze stoelen hebben niet alleen een ongemakkelijke lay-out, maar ze bieden ook zeer beperkte persoonlijke opbergruimte. In een tijd waarin bijna elke passagier reist met meerdere apparaten en outfitwisselingen, wordt dit als onaanvaardbaar beschouwd door velen.

Conclusie: Kies Wijselijk

Het kiezen van de juiste stoel in de businessclass is meer dan alleen een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het gaat om het begrijpen van de verschillende lay-outs en het vermijden van degenen die ongemakkelijk of onpraktisch kunnen zijn.

Als je de kiststoelen, nestlay-out, middenstoellay-out en de beruchte 'coffin seats' vermijdt, kun je een comfortabele en aangename vlucht ervaren. Overweeg ook om te zoeken naar vluchten met bijgewerkte stoelen, zoals de Polaris-stoelen van United Airlines, voor een meer moderne en comfortabele businessclass-ervaring.

Vergeet niet dat een vliegreis een investering is. Je besteedt veel geld aan een businessclass-ticket, dus je wilt dat het een gunstige ervaring wordt. In de steeds veranderende wereld van de luchtvaart, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en wijselijk te kiezen om ongewenst oogcontact en andere ongemakken te vermijden. Zo kun je genieten van de luxe en het comfort dat de businessclass te bieden heeft, zonder in te boeten aan privacy of gemak.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...