De toekomst van persoonlijk vervoer - de workhorse SureFly Helikopter

Het ziet ernaar uit dat het tijdperk van persoonlijke luchtvaart niet langer beperkt is tot de verhalen en films van sciencefiction. Een van de bedrijven in de voorhoede van deze evolutie is Workhorse, een Amerikaanse firma die bekend staat om zijn innovatie op het gebied van elektrische mobiliteit. Hun nieuwste creatie, de Workhorse SureFly, kan zeer binnenkort uw persoonlijke helikopter worden.

De SureFly, die de mogelijkheid biedt om over het verkeer te vliegen in de plaats van er middenin vast te zitten, is een aantrekkelijke oplossing voor mensen die dagelijks geconfronteerd worden met slopende woon-werkverkeer. Maar hoe werkt het precies?

De Workhorse SureFly is in feite een tweezits, hybride-elektrisch voertuig met acht onafhankelijke motoren. Het maakt gebruik van een zuinige benzinemotor om een generator aan te drijven die weer stroom levert aan de accu'svan de SureFly. Door de combinatie van deze voedingsbronnen kan de SureFly een autonomie hebben van ongeveer 112 kilometer.

Wat het vliegvermogen betreft, kan de SureFly een hoogte van 4000 voet (ongeveer 1220 meter) bereiken, met een topsnelheid van 120 km/u. Terwijl sommige mensen misschien twijfelen aan het idee om in zo'n klein vliegvoertuig te stappen, heeft Workhorse flink geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen. Bij eventuele technische problemen kan de SureFly parachuteren naar de grond, waardoor de passagiers en de helikopter veilig kunnen landen.

Het ontwerp van de Workhorse SureFly is ook gericht op gebruiksgemak. Het bedrijf stelt dat het besturen van de SureFly net zo eenvoudig is als het besturen van een drone, dankzij de fly-by-wire besturing. Dit betekent dat de piloot alleen de richting en snelheid hoeft te bepalen, terwijl de vluchtsystemen voor de rest zorgen.

Als we kijken naar de strengere regelgeving voor autonome voertuigen en drones, is het duidelijk dat er veel uitdagingen zijn op weg naar het distributienetwerk van persoonlijke vliegvoertuigen zoals de SureFly. Echter, Workhorse'svastberadenheid om deze technologie echt te verwezenlijken en op de markt te brengen, is bewonderenswaardig. Het bedrijf heeft zelfs al aangekondigd dat ze van plan zijn de SureFly te verkopen voor ongeveer 200.000 dollar, wat wijst op hun vertrouwen in het succes van het product.

Nu de vraag blijft, zijn we klaar voor een toekomst waarin onze reistijd dramatisch is verminderd dankzij vliegende voertuigen zoals de SureFly?

Het idee van het bevrijden van mensen uit het dagelijkse fileleed en ze de vrijheid geven om de lucht in te gaan, heeft al vaker de aandacht getrokken. Naast Workhorse investeren meerdere andere bedrijven in deze technologie, waaronder Uber, die een aandeel in de markt ziet voor vliegende taxi s.

Bovendien werkt Workhorse ook aan de ontwikkeling van een larveversie van de SureFly, wat wijst op de ambitie van het bedrijf om op verschillende segmenten van de markt te richten. De larveversie zou ideaal kunnen zijn voor eerste hulpdiensten, zoals ambulance- en brandweerdiensten, waarbij tijd van essentieel belang is.

Hoewel er nog veel obstakels te overwinnen zijn, toont de SureFly de belofte en het potentieel van persoonlijke vliegvoertuigen. In de komende jaren zal het interessant zijn om te zien hoe deze technologie evolueert en op welke manier het onze reizen en ons dagelijks leven kan transformeren.

 

- Hoe werkt de SureFly? De Workhorse SureFly is een tweezits, hybride-elektrisch voertuig met acht onafhankelijke motoren. Het maakt gebruik van een zuinige benzinemotor om een generator aan te drijven die stroom levert aan de accu s.
- Hoe snel en hoe ver kan de SureFly vliegen? De SureFly kan een hoogte van 4000 voet of ongeveer 1220 meter bereiken, met een topsnelheid van 120 km/u is. Het heeft een autonomie van ongeveer 112 kilometer.
- Hoe zorgt de SureFly voor de veiligheid van de passagiers? Bij eventuele technische problemen kan de SureFly parachuteren naar de grond, waardoor de passagiers en de helikopter veilig kunnen landen.
- Hoe gemakkelijk is het om de SureFly te besturen? Het bedrijf stelt dat het besturen van de SureFly net zo eenvoudig is als het besturen van een drone, dankzij de fly-by-wire besturing.
- Wat is de potentiële prijs van de SureFly? Workhorse heeft aangekondigd dat ze van plan zijn de SureFly te verkopen voor ongeveer 200.000 dollar.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...