Vivace is de ideale superjacht om op zee te cruisen in de Bahamas

De nieuwe toevoeging aan de chartervloot van de Bahama'sis de gloednieuwe 102-voet Vivace, gebouwd door de Turkse bouwer Alpha Custom Yachts. Met hutten voor 10 gasten, royale buitenruimtes, waterspeelgoed en een jonge, energieke bemanning van zes, is de boot opgezet als de perfecte cruiser voor de Bahama s. 'Onze diepgang van 5 voet en 4 inch zal ons naar plaatsen brengen waar andere superjachten niet kunnen komen, en ons dichter bij het strand brengen dan de meeste 70-footers', aldus kapitein Taylor Bowker van Vivace.

De Amerikaanse eigenaar van Vivace heeft nog nooit eerder een boot in bezit gehad of gecharterd. Hij kocht het jacht - laatst genoteerd voor € 13,4 miljoen - eind 2021 puur om te dienen als een luxe charterschip en niet als persoonlijk jacht. Een dergelijke investering is zeldzaam in de jachtwereld, maar financieel logisch in deze groeiende markt. Meestal worden charterschepen dubbel gebruikt en worden ze ook door de eigenaar gebruikt om de bedrijfskosten te compenseren, in plaats van alleen als inkomstenbron. Het feit dat Vivace een gloednieuwe en stijlvolle charterboot is, zou zijn aantrekkingskracht op de chartermarkt moeten vergroten. Bovendien heeft het feit dat het uitsluitend een charterboot is, ook een ander voordeel, aangezien het is ontworpen om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken, in plaats van beperkt te zijn tot de smaak van een individuele eigenaar.

De Vivace heeft twee Caterpillar-dieselmotoren van 1.100 pk, wat zorgt voor een topsnelheid van iets minder dan 20 mph en comfortabel cruisen met 17. De flybridge is veel langer dan die van de meeste motorjachten in het bereik van 100 voet. Maar het is de overvloed aan buitenruimte, op het achterdek, de flybridge en boeg, die ongetwijfeld Vivace'ssterkste aantrekkingskracht zullen blijken te zijn voor charteraars. Brede treden aan beide kanten leiden naar het 650 vierkante meter grote achterdek, met zijn verwarmde en gefilterde dompelbad. Een teakhouten inzetstuk verandert het in een dansvloer onder de sterren. Hier is een grote schaduwrijke en beschermde eethoek, met glazen schuifdeuren die de ruimte naar de salon openen. Het flybridge-dek zal hoogstwaarschijnlijk het meest worden gebruikt door gasten. Het overspant ruim de helft van de lengte van het jacht en is een van de grootste in zijn klasse. Aan de voorkant zijn zonnebanken om te zonnebaden, aan de achterkant is er een buitenkeuken met een bar en verplaatsbare banken. Voor meer eetgelegenheden is er onder de hardtop een tafel voor 12 personen, met aan weerszijden grote televisies voor het diner en een film. Beneden is de hoofdsalon voorzien van een bar, veel zitplaatsen op de bank en nog een andere eethoek in de buurt van de aparte kombuis van de chef-kok. Een trap naar beneden vanuit de salon leidt naar de vijf hutten met eigen badkamer, waarvan het hoogtepunt de mastersuite met de volledige bundel is.

Naast een inloopkast is er een ruime badkamer en een L-vormige bank om te loungen. Langs de hoofdgang zijn twee bijpassende VIP-suites en twee hutten met twee eenpersoonsbedden, elk met een neerklapbare pullman-ligplaats. De totale ruimte op het benedendek is meer dan 1.100 vierkante meter.

De Vivace heeft een lengte van 102 voet (31,09 meter) en een diepgang van 5 voet en 4 inch (1,63 meter). Het jacht is uitgerust met twee Caterpillar-dieselmotoren van elk 1.100 pk en heeft een topsnelheid van bijna 20 mph (ongeveer 32 km/u) en een comfortabele kruissnelheid van 17 mph (ongeveer 27 km/u).

Het jacht biedt plaats aan maximaal 10 gasten in 5 hutten, elk met een eigen badkamer. Het interieur omvat een ruime salon met zitplaatsen, een bar en een eethoek, evenals een aparte kombuis voor de chef-kok. De master suite heeft een inloopkast en een ruime badkamer, samen met een L-vormige bank om te loungen. Er zijn ook twee VIP-suites en twee hutten met twee eenpersoonsbedden, elk met een neerklapbare pullman-ligplaats.

Vivace beschikt over een groot aantal buitenruimtes, waaronder een 650 vierkante meter groot achterdek met verwarmd en gefilterd dompelbad, een teakhouten dansvloer, een schaduwrijke en beschermde eethoek en een flybridge-dek met zonnebanken, buitenkeuken, bar en verplaatsbare banken. Het jacht is uitgerust met waterspeelgoed zoals Seabobs, een e-foilboard, stand-up paddleboards en sleept een 32-voet WorldCat als een tender annex vissersboot.

Vivace wordt gecharterd door Denison Yachting voor ongeveer €95.000 per week.

Over Alpha Custom Yachts

Alpha Custom Yachts is een Turkse jachtbouwer die luxe jachten en superyachts op maat bouwt. Het bedrijf werd opgericht in 1985 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd voor het bouwen van innovatieve, op maat gemaakte jachten van hoge kwaliteit.

Alpha Custom Yachts biedt een scala aan diensten aan, waaronder ontwerp, engineering, productie, installatie en inbedrijfstelling van jachten. Het bedrijf heeft een team van ervaren en deskundige scheepsbouwprofessionals, waaronder ontwerpers, ingenieurs, projectmanagers en ambachtslieden, die samenwerken om unieke jachten van hoge kwaliteit te produceren.

De jachten van Alpha Custom Yachts zijn te vinden over de hele wereld en hebben verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen. Het bedrijf heeft een brede portfolio van op maat gemaakte jachten, variërend van 23 meter tot 55 meter lengte. Het bedrijf richt zich op innovatie en kwaliteit, en streeft ernaar om klanten de best mogelijke jachtbouwervaring te bieden.

Over Denison Yachting

Denison Yachting is een Amerikaanse jachtmakelaardij die gespecialiseerd is in de aankoop, verkoop, chartering en beheer van luxe jachten en superyachts. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een van 'swerelds meest vooraanstaande jachtmakelaars.

Denison Yachting heeft kantoren in de Verenigde Staten en Europa en vertegenwoordigt een breed scala aan jachtmerken, waaronder Beneteau, Azimut, Hatteras, Sanlorenzo, Viking en meer. Het bedrijf heeft ook een team van ervaren jachtbemiddelaars en charteragenten, die klanten adviseren en begeleiden bij het kopen, verkopen of charteren van een jacht.

Denison Yachting biedt een breed scala aan diensten aan, waaronder jachtmanagement, bemanning, financiering en verzekeringen. Het bedrijf heeft een uitgebreide online aanwezigheid, met een groot aantal jachten die te koop of te huur zijn op hun website, evenals blogberichten, video'sen sociale media-activiteiten.

Met meer dan 70 jaar ervaring in de jachtindustrie en een toegewijd en professioneel team van experts, is Denison Yachting een betrouwbare en gerenommeerde jachtmakelaar die klanten helpt bij het realiseren van hun droom om een ​​luxe jacht te bezitten of te charteren.

contactgegevens voor Denison Yachting: Telefoon: +1 954-763-3971 E-mail: info@denisonyachting.com - Hoofdkantoor: 1535 SE 17th Street, Suite 119 Fort Lauderdale, FL 33316 Verenigde Staten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.