Vivace is de ideale superjacht om op zee te cruisen in de Bahamas

Vivace is de ideale superjacht om op zee te cruisen in de Bahamas
De nieuwste jacht dat zich bij de chartervloot van de Bahama's voegt, is de gloednieuwe 102-voeter Vivace van de Turkse bouwer Alpha Custom Yachts.

Met hutten voor 10 gasten, royale buitenruimtes, waterspeelgoed en een jonge, energieke bemanning van zes, is de boot opgezet om de perfecte cruiser voor de Bahama's te zijn.

Onze diepgang van 5 voet en 4 inch zal ons naar plaatsen brengen waar andere superjachten niet kunnen komen, en ons dichter bij het strand brengen dan de meeste 70-footers, vertelde kapitein Taylor Bowker van Vivace.

De Amerikaanse eigenaar van Vivace heeft nog nooit eerder een boot in bezit gehad of gecharterd. Hij kocht het jacht - laatst genoteerd voor € 13,4 miljoen - eind 2021 puur om te dienen als een luxe charterschip en niet als een persoonlijk jacht.

Dat soort investeringen is een zeldzaamheid in de jachtwereld, maar is financieel zinvol in deze gloeiend hete markt. Meestal doen de meeste charterschepen dubbel werk en de eigenaar gebruikt charters om de bedrijfskosten te compenseren, in plaats van als geldschieter.

Gloednieuw en stijlvol zijn, zou zijn aantrekkingskracht op de chartermarkt moeten vergroten. Het feit dat het puur een charterboot is, geeft het ook een andere sfeer, omdat het is ontworpen om een ​​zo breed mogelijk publiek aan te spreken, in plaats van beperkt te zijn tot de vaak eclectische smaak van een individuele eigenaar. Het is een interessant concept om een ​​jacht te kopen als een blue-chip investering.

Het loopvlak is afkomstig van de tekentafels van het beroemde Britse marine-architectenbureau Laurent Giles. Met twee Caterpillar-diesels van 1.100 pk heeft de Vivace een topsnelheid van iets minder dan 20 mph, comfortabel cruisen met 17.
De flybridge is veel langer dan de meeste motorjachten in het bereik van 100 voet.

Maar het is de overvloed aan buitenruimte, op het achterdek, de flybridge en boeg die ongetwijfeld Vivace's sterkste aantrekkingskracht zullen blijken te zijn voor charteraars. Brede treden aan beide kanten leiden naar het 650 vierkante meter grote achterdek, met zijn verwarmde en gefilterde dompelbad. Een teakhouten inzetstuk verandert het in een dansvloer onder de sterren. Hier is een grote schaduwrijke en beschermde eethoek, met glazen schuifdeuren die de ruimte naar de salon openen.

Het flybridge-dek zal hoogstwaarschijnlijk het meest worden gebruikt door gasten. Het overspant ruim de helft van de lengte van het jacht en is een van de grootste in zijn klasse. Aan de voorkant zijn zonnebanken om te zonnebaden, aan de achterkant is er een buitenkeuken met een bar en verplaatsbare banken.

Voor meer eetgelegenheden is er onder de hardtop een tafel voor 12 personen, met aan weerszijden grote televisies voor het diner en een film. Beneden is de hoofdsalon voorzien van een bar, veel zitplaatsen op de bank en nog een andere eethoek in de buurt van de aparte kombuis van de chef-kok.

Een trap naar beneden vanuit de salon leidt naar de vijf hutten met eigen badkamer, waarvan het hoogtepunt de mastersuite met de volledige bundel is. Naast een inloopkast is er een ruime badkamer en een L-vormige bank om te loungen.
Langs de hoofdgang zijn twee bijpassende VIP-suites en twee hutten met twee eenpersoonsbedden, elk met een neerklapbare pullman-ligplaats. De totale ruimte op het benedendek is meer dan 1.100 vierkante meter.

Wat betreft waterspeelgoed, Vivace heeft twee Seabobs, een e-foilboard, stand-up paddleboards en sleept langs een 32-voet WorldCat als een tender annex vissersboot. Vivace wordt gecharterd door Denison Yachting voor ongeveer €95.000 per week.
Vivace is de ideale superjacht om op zee te cruisen in de Bahamas
Vivace is de ideale superjacht om op zee te cruisen in de Bahamas
Vivace is de ideale superjacht om op zee te cruisen in de Bahamas
Vivace is de ideale superjacht om op zee te cruisen in de Bahamas
Vivace is de ideale superjacht om op zee te cruisen in de Bahamas