Verve 47 van Azimut Yachts zal uw dag opfleuren

Ik ben niet zeker van jou, maar van waar ik typ, kan ik nu echt wat zonneschijn gebruiken, en mogelijk een boottocht rond de wereld. Het lijkt erop dat Azimut Yachts en hun briljante team op de een of andere manier onze gedachten lezen, aangezien hun nieuwste project er ideaal uitziet om onze dag op te fleuren.

De prachtige Verve 47 is ontworpen met het oog op prestaties en bediening, maar biedt ook moderne luxe, de kenmerkende Azimut-charme en op maat gemaakte voorzieningen. Marinearchitect Michael Peters en de Italiaanse ontwerper Francesco Struglia bundelden hun krachten in dit project, wat de sportieve trapsgewijze romp en de prachtige interieurs en exterieurgebieden zou kunnen verklaren.

Azimut's Verve 47 heeft een diepe V-romp en een centrale hektunnel, geïnspireerd op het SVVT-concept en de man erachter - Michael Peters. Maar ook offshore wedstrijdboten vormden een belangrijke inspiratiebron voor het interessante boegontwerp van dit schip. Het stuurstation heeft een stroomlijn die wordt gedefinieerd door grote ramen, in een poging de lijnen tussen binnen- en buitengebieden te vervagen. Met zijn strakke uiterlijk weet het stuurstation ook een verleidelijk contrasterend effect te leveren. De royale kuip van de Verve 47 is voorzien van een volledig verzonken hoog-lage tafel en een neerklapbare zijwand voor onderdompeling in water.

Dit interessante, multifunctionele ontwerp zal graag dienen als eethoek en zelfs als feestlounge. Asymmetrisch van aard, de boeg is de plek waar passagiers meer dan welkom zijn om te ontspannen. Hier zullen extra comfortabele stoelen en een groot zonnekussen je overtuigen om een pauze te nemen van sociale media. De buitenruimte aan de achtersteven is misschien perfect voor 'multitasking'. Uitgerust met een tv die omhoog en omlaag kan worden gebracht, en compleet met een natte bar, koelkast, ijsblokjesmachine, barbecue en meer, lijkt dit de perfecte plek om te genieten van de heerlijke activiteit van 'chillen'.

Maak je geen zorgen, dit jacht brengt je in de tussentijd overal waar je maar wilt. Vier Mercury Verado V8-viertaktmotoren werden aan het pakket toegevoegd, elk met 450 pk en een veelbelovende topsnelheid van 50 knopen naar uw volgende bestemming. Als je moe bent, zorgen de dubbele cabine van de eigenaar in de boeg en een tweede hut in het achterschip - compleet met twee eenpersoonsbedden, ervoor dat je een goede nachtrust krijgt ter voorbereiding op je volgende feestsessie. Elk feest en geen spel maakt iemand een saaie jongen, daarom zal de opslagruimte in de achtersteven twee seabobs en een opblaasbaar paddleboard huisvesten, zodat iedereen aan boord de betekenis van het woord 'verveling' vergeet.

Het stuurstation heeft een plug-and-play-indeling en een glazen cockpitdashboard vol hi-tech apparatuur waarmee u overal naartoe kunt gaan. Schilderachtige LED-verlichting helpt bij de stemming, omdat niemand van een chagrijnige kapitein houdt, en de stuurstoel kan elektrisch worden aangepast. Als je honger hebt, maken de dinette-kombuis met groot licht, een L-vormige zitbank en een tafel met een vast roestvrijstalen onderstel ook deel uit van het aanbod, terwijl de wijnkoeler misschien de kers op de taart is als je de perfecte wijncombinatie wilt.

 • Lengte over alles: 14,47 meter
 • Lengte waterlijn: 10,74 meter
 • Breedte: 4,22 meter
 • Diepgang: 0,93 meter
 • Waterverplaatsing: 15.000 kg
 • Brandstoftank capaciteit: 1.400 liter
 • Watertank capaciteit: 350 liter
 • Motoren: 2 x Volvo Penta IPS 650 (480 pk elk)
 • Topsnelheid: 38 knopen
 • Kruissnelheid: 30 knopen
 • Romp materiaal: Vezelversterkt kunststof (GRP)
 • Stuurinrichting: Hydraulisch
 • Generator: Kohler 11 kW
 • Airconditioning: 60.000 BTU
 • Boegschroef: 6,7 kW
 • Zwemplatform: Hydraulisch, uitklapbaar
 • Ankerlier: Elektrisch
 • Elektrische systemen: 220 V / 24 V / 12 V


De Azimut Verve 47 heeft een gestroomlijnde romp die is ontworpen om hoge prestaties te leveren, terwijl de stuurinrichting hydraulisch is om een nauwkeurige en responsieve besturing te garanderen. De boot wordt aangedreven door twee Volvo Penta IPS 650 motoren die elk 480 pk leveren, waardoor een topsnelheid van 38 knopen en een kruissnelheid van 30 knopen mogelijk zijn.

Het interieur van de boot is voorzien van een volledig uitgeruste keuken, een ruime salon met comfortabele zitplaatsen en een eethoek, en drie hutten met in totaal zes slaapplaatsen. De boot heeft ook airconditioning met een capaciteit van 60.000 BTU, waardoor het interieur koel blijft, zelfs op de warmste dagen.

Buiten biedt de Azimut Verve 47 een hydraulisch uitklapbaar zwemplatform, wat het gemakkelijk maakt om in en uit het water te komen. Het ankerlier is elektrisch, waardoor het anker eenvoudig kan worden opgehaald en neergelaten. De boot heeft ook een boegschroef van 6,7 kW voor extra manoeuvreerbaarheid in havens en jachthavens.

Het elektrische systeem van de boot omvat 220 V-, 24 V- en 12 V-systemen en wordt aangedreven door een Kohler 11 kW-generator. De boot is gebouwd van vezelversterkt kunststof (GRP), wat betekent dat hij lichtgewicht, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is.

Al met al is de Azimut Verve 47 een zeer indrukwekkende en goed uitgeruste boot, ideaal voor liefhebbers van snelheid, comfort en luxe.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...