Gresham Yacht Design onthult nieuwe jacht Britannia

Gresham Yacht Design, een gerenommeerde naam in de wereld van luxe jachten, heeft onlangs het doek getrokken van hun nieuwste concept: Britannia. Dit ambitieuze project presenteert een op en top Brits zeiljacht van maar liefst 118 meter. Als een baken van nationale trots stelt het ontwerp voor om het nieuwe nationale vlaggenschip te worden, een rol die zowel symbolisch als praktisch van belang is voor het Verenigd Koninkrijk.

Britannia is niet zomaar een jacht; het is een platform dat ontworpen is met een diep gevoel van patriottisme. Met een indrukwekkend atrium van dubbele hoogte en uitgestrekte tentoonstellingsruimtes wordt het vaartuig een drijvende ambassadeur van het Britse erfgoed en vakmanschap. Steve Gresham, oprichter en ontwerpdirecteur van Gresham Yacht Design, onthulde dat het concept zijn oorsprong vond tijdens BOAT's Design Symposium-wedstrijd, waar hij voor het eerst een schets introduceerde die de basis legde voor Britannia. Dit ontwerp, dat aanvankelijk Project Albion werd genoemd, is sindsdien verfijnd tot wat we nu zien.

Duurzaamheid is een sleutelwoord in het design van Britannia. Het gebruik van windenergie benadrukt dit; het is een knipoog naar de traditionele zeiljachten met de technologie van vandaag. Aanvullend daarop wordt er gebruik gemaakt van een waterstoftender en een hybride aandrijvingssysteem, waardoor de ecologische voetafdruk verder verkleind wordt. Hiermee speelt Gresham Yacht Design in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke ontwerpen binnen de jachtindustrie.

De interne configuratie van Britannia is even indrukwekkend als haar duurzame eigenschappen. Twee verdiepingen tellende glazen ramen aan de zijkanten bieden een adembenemend uitzicht op de oceaan en laten natuurlijk licht stromen in de leefruimtes. Binnenin het atrium, dat op verschillende manieren kan worden gebruikt - van tentoonstellingsruimte tot balzaal of receptie - wordt flexibiliteit geboden voor allerlei evenementen. Dit maakt het yachtdesign veelzijdig en uitermate geschikt voor zowel staatsfuncties als privébijeenkomsten.

Kantoren en vergaderruimtes maken deel uit van het plan, waardoor Britannia ook functioneel is voor zakelijke doeleinden. In deze ruimtes kunnen besprekingen en conferenties plaatsvinden terwijl men geniet van het uitzicht op zee, waarmee de verbinding tussen zaken en plezier naadloos wordt geïntegreerd.

Het ontwerp van Britannia zou dan ook niet alleen een symbool van nationale prestige zijn, maar ook een toonbeeld van Britse innovatie en duurzaamheid. Het zou het land vertegenwoordigen bij internationale nautische evenementen en dienen als een locatie voor belangrijke diplomatieke en zakelijke bijeenkomsten op het hoogste niveau.

De creatie van een dergelijk jacht draagt bij aan de positie van het VK in de wereld van luxe jachtbouw en zet de natie op de kaart als een pionier in het nautische design. Met de onthulling van de Britannia toont Gresham Yacht Design aan dat ze het potentieel hebben om een legendarische plek in de maritieme geschiedenis te veroveren.

Hoewel het nog steeds een concept is, zou de realisatie van Britannia niet alleen een mijlpaal betekenen voor de Britse scheepsbouwindustrie, maar ook voor internationale wateren, waar het de normen van luxe en duurzaamheid zou kunnen herdefiniëren. We houden de ontwikkelingen rond dit fascinerende project van Gresham Yacht Design nauwlettend in de gaten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...