Star is het revolutionaire superjacht-concept van de 21e eeuw

Het Star-superjachtproject begon als een simpele doodle op een servet en groeide uit tot een ambitieus concept dat binnenkort werkelijkheid kan worden. Star, een indrukwekkend jacht van 132 meter lang en 60 meter hoog, belooft een speeltuin voor miljardairs op zee te zijn, of zelfs een ultraluxe drijvend hotel. Of het nu van dichtbij of veraf bewonderd wordt, iedereen aan boord zal onder de indruk zijn van dit meesterwerk.

Volgens James Roy, de Yacht Design Director van BMT Nigel Gee, een van de betrokken partijen bij het ontwerp en de ontwikkeling van het schip, is Star 'een tastbare kijk op een 21e-eeuwse interpretatie van kunst en wetenschap'. Het is een perfect voorbeeld van hoe technologie kan helpen om de meest extravagante dromen van een ontwerper tot leven te brengen.

Star kan een topsnelheid bereiken van ongeveer 33 km/u en heeft een bereik van meer dan 9.000 kilometer bij een snelheid van 26 km/u. Met meer dan 3.500 vierkante meter aan binnenruimte biedt dit superjacht een overvloed aan luxe en comfort. Het is uitgerust met vier liften die gemakkelijke toegang bieden tot de acht dekken. Opvallend zijn de liften één en drie, die van een onderwaterobservatiegebied naar een uitkijkplatform op het achtste dek gaan, waar adembenemende uitzichten op de oceaan te bewonderen zijn.

Naast deze opvallende kenmerken heeft Star ook indrukwekkende faciliteiten aan boord. Denk aan een helikopterplatform, een zwembad, een bioscoop, een spa, een fitnessruimte en zelfs een onderwaterobservatorium. Het jacht is ontworpen om een ongeëvenaarde ervaring te bieden aan degenen die het mogen ervaren.

De werkelijke kosten en beschikbaarheid van Star zijn nog niet bekendgemaakt, maar gezien het innovatieve ontwerp en de hoogwaardige functies, kunnen we verwachten dat het prijskaartje in de categorie van superjachten valt. Dit revolutionaire concept zal ongetwijfeld de aandacht trekken van liefhebbers van luxe en technologie.

Star belichaamt de grenzeloze verbeelding en technologische vooruitgang van de 21e eeuw. Het is een meesterwerk dat de mogelijkheden van design en engineering in de maritieme wereld verkent. Als dit concept werkelijkheid wordt, zal Star een opvallend symbool zijn van rijkdom, exclusiviteit en ultieme luxe op zee.

Met zijn imposante verschijning en innovatieve ontwerp trekt Star niet alleen de aandacht van liefhebbers van luxe, maar ook van professionals in de jachtindustrie. Het superjacht is uitgerust met geavanceerde technologieën en duurzame oplossingen, wat het milieuvriendelijker maakt dan veel andere jachten in zijn klasse.

Het jacht maakt gebruik van hybride voortstuwingssystemen en heeft geavanceerde energiebeheersystemen aan boord, waardoor het brandstofverbruik wordt verminderd en de impact op het milieu wordt beperkt. Daarnaast is Star ontworpen met aandacht voor duurzaamheid, met gebruik van milieuvriendelijke materialen en technologieën om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Het interieur van Star is al even indrukwekkend als zijn uiterlijk. Elke ruimte is ontworpen met oog voor detail en biedt een luxueuze en comfortabele omgeving voor de gasten aan boord. Van weelderige slaapkamers en lounges tot elegante eetgelegenheden en ontspanningsruimtes, elk aspect van het interieur is zorgvuldig samengesteld om een onvergetelijke ervaring te bieden.

Naast de ongeëvenaarde luxe en technologie, biedt Star ook een scala aan recreatieve voorzieningen. Gasten kunnen genieten van watersporten zoals jetskiën en duiken, of ontspannen in het zwembad met een panoramisch uitzicht op de oceaan. Voor degenen die op zoek zijn naar entertainment is er een bioscoopruimte en een uitgebreide selectie aan boordspellen en multimediafaciliteiten.

Het is belangrijk op te merken dat Star nog steeds in de ontwikkelingsfase zit en dat de uiteindelijke specificaties en functies mogelijk kunnen variëren. Het is een ambitieus project dat de grenzen van de scheepsbouw verlegt en de mogelijkheden van technologie en design verkent.

Met zijn combinatie van baanbrekend ontwerp, luxueuze voorzieningen en duurzame technologieën belooft Star een van de meest opvallende superjachten van de 21e eeuw te worden. Het vertegenwoordigt het toppunt van luxe en innovatie op zee en biedt een ongeëvenaarde ervaring voor degenen die de kans krijgen om aan boord te stappen.

 • Lengte: 132 meter
 • Hoogte: 60 meter
 • Topsnelheid: Ongeveer 33 km/u (18 knopen)
 • Bereik: Meer dan 9.000 kilometer bij een snelheid van 26 km/u (14 knopen)
 • Binnenruimte: Meer dan 3.500 vierkante meter
 • Aantal dekken: 8
 • Liftsystemen: Het superjacht is uitgerust met vier liften die gemakkelijke toegang bieden tot de verschillende dekken.
 • Onderwaterobservatorium: Het jacht beschikt over een onderwaterobservatiegebied dat toegankelijk is via lift één en drie, en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan.
 • Helikopterplatform: Star heeft een helikopterplatform voor gemakkelijke toegang via de lucht.
 • Zwembad: Het jacht is voorzien van een ruim zwembad voor verfrissende duiken met uitzicht op de oceaan.
 • Bioscoop: Gasten kunnen genieten van een privébioscoopruimte voor entertainment aan boord.
 • Spa en fitnessruimte: Star biedt faciliteiten voor ontspanning en lichaamsbeweging, waaronder een spa en een volledig uitgeruste fitnessruimte.
 • Onderwateruitkijkplatform: Een platform op het achtste dek biedt een panoramisch uitzicht op de oceaan.
 • Milieuvriendelijk: Het jacht maakt gebruik van hybride voortstuwingssystemen en geavanceerde energiebeheersystemen om brandstofverbruik te verminderen en de impact op het milieu te beperken.
 • Duurzaamheid: Bij het ontwerp van Star is rekening gehouden met duurzaamheid, met het gebruik van milieuvriendelijke materialen en technologieën om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.


Star is een baanbrekend superjacht dat niet alleen luxueus en technologisch geavanceerd is, maar ook aandacht besteedt aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het biedt een scala aan indrukwekkende voorzieningen en faciliteiten, waaronder liften die toegang bieden tot verschillende dekken, een onderwaterobservatorium, een helikopterplatform, een zwembad, een bioscoop, een spa en fitnessruimte, een onderwateruitkijkplatform en meer. Met zijn hybride voortstuwingssysteem en geavanceerde energiebeheersystemen is het jacht ook milieuvriendelijker dan veel andere superjachten. Star belichaamt het summum van luxe, technologie en duurzaamheid op zee.

Over Yacht Design BMT

BMT (British Maritime Technology) is een toonaangevend bedrijf op het gebied van maritieme engineering en consultancy. Het biedt innovatieve ontwerp- en technische oplossingen voor verschillende maritieme sectoren, waaronder jachtbouw. Binnen BMT is er een speciale afdeling genaamd BMT Nigel Gee, die gespecialiseerd is in het ontwerp en de engineering van luxe superjachten.

BMT Nigel Gee heeft een uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van superjachtdesign. Het team van hooggekwalificeerde ontwerpers, ingenieurs en architecten werkt nauw samen met scheepswerven, eigenaars en andere betrokken partijen om unieke en op maat gemaakte jachten te creëren die voldoen aan de specifieke eisen en wensen van de klanten.

Het ontwerpproces bij BMT Nigel Gee is gericht op het creëren van jachten die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook technisch geavanceerd en functioneel. Het team maakt gebruik van geavanceerde technologieën en simulaties om de prestaties en het gedrag van het schip te optimaliseren, zowel op het gebied van snelheid en manoeuvreerbaarheid als op het gebied van comfort en stabiliteit.

Naast technische expertise hecht BMT Nigel Gee ook veel belang aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het team integreert groene technologieën en oplossingen in hun ontwerpen om de impact op het milieu te verminderen en tegelijkertijd te voldoen aan de hoge eisen van comfort en prestaties.

Door hun focus op innovatie, technische uitmuntendheid en duurzaamheid heeft BMT Nigel Gee een reputatie opgebouwd als een vooraanstaand ontwerpbureau in de superjachtindustrie. Hun projecten hebben internationale erkenning gekregen en zijn bekroond met verschillende prestigieuze prijzen.

Met hun diepgaande kennis en passie voor maritiem ontwerp blijft BMT Nigel Gee een belangrijke speler in het vormgeven van de toekomst van superjachten. Hun samenwerkingen met toonaangevende werven en hun streven naar innovatie en duurzaamheid maken hen tot een gewaardeerde partner voor wie op zoek is naar een uniek en technologisch geavanceerd superjacht.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.