Spectaculair Project LOTUS - twee jachten voor ultieme zeilervaring

Royal Huisman'snieuwste concept, Project LOTUS, presenteert een intrigerend idee: een paar indrukwekkende jachten, bestaande uit een 70 meter ondersteuningsschip en een 88 meter DynaRig zeiljacht. Beide jachten hebben een vergelijkbare uitstraling en bieden samen de ultieme ervaring op het gebied van zeilen en entertainment. Het concept wordt gerealiseerd door ontwerpstudio ThirtyC en DynaRig-experts Dykstra Naval Architects.

Nu de DynaRig zijn waarde heeft bewezen op zowel de prachtige Maltese Falcon als de Black Pearl superjachten, is het niet verwonderlijk dat deze technologie ook wordt toegepast op het zeiljacht van Project LOTUS. Het idee achter DynaRig ontstond in de jaren zestig en is sindsdien door Dykstra verder ontwikkeld en geperfectioneerd.

Hoewel er nog niet veel details bekend zijn over deze jachten, zijn de beschikbare foto'svoldoende om onze verbeelding te prikkelen. Het 88 meter lange LOTUS zeiljacht beschikt over een uitgestrekt voordek dat kan worden omgetoverd tot een zwembad met overkapping of een openluchtbioscoop. Daarnaast kan het schip twee bijboten vervoeren in de tendergarage.

Het 70 meter lange LOTUS ondersteuningsschip biedt ruimte voor nog meer waterplezier en avontuur. Het schip kan verschillende jachttenders, jetski s, kleine zeilboten en onderzeeërs huisvesten. Bovendien is het uitgerust met een helikopterhangar voor snelle toegang tot het vasteland.

Aangezien het moeilijk is om een favoriet te kiezen tussen deze twee prachtige jachten, lijkt het een goed idee om ze als paar aan te schaffen en zo de ultieme zeilervaring te garanderen.

Het Project LOTUS-duo biedt een ongeëvenaarde luxe-ervaring die comfort, snelheid en elegantie combineert. Beide schepen zijn ontworpen met oog voor detail en voorzien van de nieuwste technologieën en voorzieningen om het leven aan boord zo aangenaam mogelijk te maken.

Op het 88 meter lange LOTUS zeiljacht kunnen gasten genieten van tal van voorzieningen, waaronder een stijlvolle en ruime lounge, een fitnessruimte en een spa, en luxe slaapvertrekken. De indeling van het schip is zo ontworpen dat het zowel geschikt is voor intieme momenten als voor grootschalige sociale evenementen. Het panoramische uitzicht vanuit de lounge en de hutten zorgt voor een onvergetelijke ervaring op het water.

Het 70 meter lange LOTUS ondersteuningsschip is het perfecte aanvullende vaartuig, dat gasten en bemanning extra ruimte en faciliteiten biedt. Naast de opslag van allerlei waterspeelgoed en voertuigen, beschikt het ondersteuningsschip ook over extra accommodaties voor gasten en bemanning. Dit zorgt voor een naadloze samenwerking tussen beide schepen, wat resulteert in een uitzonderlijke service en een ongeëvenaarde ervaring op zee.

De combinatie van het zeiljacht en het ondersteuningsschip maakt Project LOTUS tot een echt unieke en aantrekkelijke optie voor diegenen die op zoek zijn naar het ultieme in luxe zeilen. Of u nu van plan bent om de wereld rond te zeilen, deel te nemen aan prestigieuze regatta s, of gewoon wilt genieten van een ontspannen vakantie in een prachtige omgeving, Project LOTUS belooft u een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Wanneer deze bijzondere jachten uiteindelijk te water worden gelaten, zullen ze zonder twijfel de aandacht trekken van zowel zeilliefhebbers als bewonderaars van luxe jachten wereldwijd.

Over Royal Huisman

Royal Huisman is een Nederlandse scheepswerf die bekend staat om het bouwen van aangepaste, luxe zeil- en motorjachten. Opgericht in 1884 door Jan Huisman, is Royal Huisman uitgegroeid tot een wereldberoemd merk in de scheepsbouwindustrie. De werf bevindt zich in Vollenhove, Nederland, en heeft zich gespecialiseerd in het creëren van op maat gemaakte jachten die voldoen aan de specifieke wensen en behoeften van hun klanten.

Royal Huisman staat bekend om zijn vakmanschap, innovatie en toewijding aan kwaliteit. Elk jacht wordt gebouwd met behulp van de nieuwste technologieën en materialen, en wordt ontworpen in samenwerking met enkele van de meest gerenommeerde ontwerpers in de industrie, zoals Dykstra Naval Architects, André Hoek Design en Sparkman & Stephens.

Enkele opmerkelijke jachten die door Royal Huisman zijn gebouwd, zijn onder andere:

  • Athena: Een 90-meter lang klassiek zeiljacht, gelanceerd in 2004. Athena is een van de grootste zeiljachten ter wereld en combineert traditioneel vakmanschap met moderne technologie.

  • Ngoni: Een 58-meter lang performance zeiljacht, gelanceerd in 2017. Ngoni staat bekend om zijn innovatieve ontwerp en indrukwekkende zeileigenschappen.

  • Hanuman: Een 42-meter lange J-Class zeiljacht, gelanceerd in 2009. Hanuman is een moderne replica van de beroemde J-Class Endeavour II en heeft deelgenomen aan tal van prestigieuze zeilregatta s.

  • Sea Eagle II: Een 81-meter lang driemast Panamax zeiljacht, opgeleverd in 2020. Het is momenteel het grootste aluminium zeiljacht ter wereld en biedt luxe accommodaties en indrukwekkende zeilprestaties.

De technische specificaties van Royal Huisman jachten variëren afhankelijk van het ontwerp en de wensen van de klant. Over het algemeen kunnen we verwachten dat deze jachten zijn uitgerust met geavanceerde navigatie- en communicatiesystemen, krachtige motoren en zeilsystemen, en luxe accommodaties en voorzieningen aan boord. Elk jacht wordt gebouwd volgens de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid, en wordt onderworpen aan rigoureuze tests voordat het wordt opgeleverd aan de klant.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.