80 meter Hybrid Explorer Yacht Concept van Gill Schmid

Gill Schmid Design heeft in samenwerking met Tim Dempers Studio en Dorriës Maritime uit Duitsland een indrukwekkend hybride ontdekkingsjacht van 80 meter ontworpen. Dit jacht combineert de functionaliteit van een ontdekkingsjacht met de luxe van een eersteklas superjacht en is uitgerust om te voldoen aan de specificaties van de Ice Class, wat betekent dat het jacht overal ter wereld zonder problemen kan varen.

Dit futuristische ontwerp heeft een opvallende tweekleurige lakafwerking, waarbij industrieel zilver wordt gebruikt voor de operationele en technische ruimtes en puur wit voor de gastenverblijven. Een bijzonder kenmerk van het jacht is de spiegelende beglazing aan de buitenkant, waardoor het jacht naadloos opgaat in de omgeving.

Het hybride jacht is uitgerust met een diesel-elektrisch voortstuwingssysteem, waardoor het zowel diesel als elektriciteit kan gebruiken en milieuvriendelijke bestemmingen kan bereiken. Voor avontuur en plezier beschikt het schip over een ruime uitrusting, waaronder een 12-meter en 11-meter tender, een Triton-onderzeeër en vier Sea-Doo jetski's. De volledig omsloten tender bay kan tevens dienst doen als entertainmentdek dat afhankelijk van het weer geopend en gesloten kan worden.

Aan boord bevindt zich een helikopterplatform, een volledig uitgeruste fitnessruimte en een lichte sociale ruimte in een glazen bovenbouw. Gasten kunnen ontspannen in de spa en jacuzzi, en er zijn in totaal zeven suites beschikbaar voor de eigenaar en gasten. De eigenaar geniet van een luxe appartement met een privé buitenterras.

Extra voorzieningen aan boord zijn onder andere een sigaarlounge, een formele eethoek, een schoonheidssalon en een buiten trainingsruimte. Dit innovatieve hybride ontdekkingsjacht biedt het beste van twee werelden: avontuur en luxe voor een onvergetelijke vaarervaring.

Het adembenemende hybride ontdekkingsjacht van 80 meter biedt een ongeëvenaarde ervaring die avontuur en luxe in één naadloos pakket combineert. Ontworpen om de meest afgelegen en ongerepte locaties te verkennen, heeft het jacht een indrukwekkende actieradius en een uitstekend manoeuvreervermogen, waardoor het ideaal is voor zowel ontspannen cruises als avontuurlijke expedities.

Het interieur van het jacht is zorgvuldig ontworpen om een gevoel van ruimte en licht te creëren, met veel panoramische ramen die zorgen voor een prachtig uitzicht op de omgeving. De hoogwaardige afwerking en het gebruik van natuurlijke materialen dragen bij aan een gevoel van luxe en comfort.

Aan boord van dit prachtige schip is er nooit een tekort aan activiteiten. Het jacht is uitgerust met een breed scala aan watersportuitrusting, waaronder duikuitrusting, kajaks, stand-up paddleboards en nog veel meer, zodat gasten zich volledig kunnen onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van hun omgeving. Bovendien biedt het jacht faciliteiten zoals een buitenbioscoop, een ruime zonneweide en een zwemplatform, zodat gasten optimaal kunnen genieten van het buitenleven.

Het hybride ontdekkingsjacht is ook toegewijd aan duurzaamheid en milieubescherming. Het geavanceerde diesel-elektrische voortstuwingssysteem zorgt voor een efficiënt brandstofverbruik en een lagere impact op het milieu, terwijl de zorgvuldig ontworpen romp en de hydrodynamica van het schip de prestaties en stabiliteit verbeteren.

Dit indrukwekkende 80-meter lange hybride ontdekkingsjacht is een droom voor elke avonturier en liefhebber van luxe. Met zijn ongeëvenaarde mix van functionaliteit, comfort en stijl is dit jacht de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke vaarervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...