Azimut Grande S10: innovatief ontworpen superjacht voegt zich bij Azimut vloot

De Azimut Grande S10, recent onthuld door de gerenommeerde Italiaanse scheepsbouwer Azimut, is de nieuwste telg in hun indrukwekkende reeks superjachten. Het ontwerp van dit 28 meter lange motorjacht is het resultaat van een samenwerking met Alberto Mancini, die de buitenlijnen voor zijn rekening nam, en Francesco Guida, die het luxueuze interieur vormgaf. De Grande S10, gekenmerkt door zijn lage profiel, doet sterk denken aan moderne superzeiljachten.

De flybridge van de Grande S10 biedt een ontspannen ligweide, en de aanwezigheid van twee tafels en comfortabele zitplaatsen zorgen voor een aangename gastvrijheid. Het voordek is ontworpen in dezelfde stijl als de flybridge, terwijl het achterdek beschikt over een bimini voor schaduw. Daarnaast is er een garage voor een RIB en een jetski geïntegreerd in dit 28 meter lange Azimut-jacht.

Het stuurstation is gesitueerd op het hoofddek, dat eveneens is uitgerust met een luxe salon en eethoek, van elkaar gescheiden door scheidingswanden. Op het benedendek, in het centrum van het schip, bevindt zich de ruime eigenaarssuite, aangevuld met twee dubbele en een twin cabine in het achterste gedeelte. Het bemanningsverblijf, dat zowel de kapiteinscabine als een extra bemanningscabine herbergt, is ook achteraan het jacht geplaatst.

Een opmerkelijk detail van de Azimut Grande S10 is haar indrukwekkende prestatie: het jacht kan een topsnelheid van 35 knopen (ongeveer 65 km/u) bereiken en heeft een brandstofcapaciteit van maar liefst 9.500 liter. Met deze specificaties bewijst de Grande S10 zich als een indrukwekkende nieuwe aanwinst in de Azimut vloot.

 

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...