Poltrona Frau werkt samen met Zuccon om modulaire stoelen voor jachten te creëren

Het Italiaanse meubelmerk Poltrona Frau heeft naast jachtbedrijf Zuccon een modulair zitsysteem gecreëerd, dat beschikt over een minimalistisch frame en kussens in een reeks stoffen die het nuttig maken voor gebruik onder- en bovendek. Het zitsysteem, genaamd de Jacques Yves, is ontworpen voor gebruik op jachten en bestaat uit een aantal modulaire componenten waarmee het in meerdere formaties kan worden geplaatst.

Het ontwerp van de stoelen heeft boxy lijnen, met een eenvoudig houten frame dat ondersteuning biedt voor grote, pluche kussens. Om ruimte te besparen, worden de armleuningen en zitdiepte verkleind, terwijl twee compartimenten in de bank zijn aangewezen om op te bergen. Het markeert de volgende aflevering tussen het Italiaanse merk en Zuccon die verscherpt nadat Nicola Coropulis, CEO van Poltrona Frau, een gat in de markt constateerde tijdens de Covid-19-pandemie.

De explosie van de Covid 19-pandemie heeft ongetwijfeld onze focus op dit bedrijf aangescherpt, legt Coropulis uit, omdat boten en jachten in het bijzonder worden gezien als privé-eilanden die hun eigenaren niet alleen comfort maar ook veiligheid garanderen. Daarom hebben we producten ontwikkeld speciaal voor de jachtwereld met Zuccon International Project in Rome, wat waarde toevoegt aan ons aanbod. De banken zijn bekleed met Poltrona Frau'sPelle Frau leer en andere textielstoffen voor gebruik binnenshuis, en waterdichte stoffen voor buiten. Op de rug en zijkanten van de fauteuils bevinden zich lederen geweven secties en wikkelen zich om de houten profielen om een element van handgemaakte luxe toe te voegen.

Over Poltrona Frau

Poltrona Frau is een Italiaans bedrijf dat is opgericht in Turijn in 1912. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardig meubilair en interieuraccessoires, waaronder banken, fauteuils, tafels, stoelen, bedden en kasten.

Poltrona Frau staat bekend om zijn vakmanschap en aandacht voor detail, en maakt gebruik van hoogwaardige materialen en ambachtelijke technieken om zijn producten te maken. Het bedrijf werkt samen met toonaangevende ontwerpers en architecten om innovatieve en tijdloze ontwerpen te creëren die zowel functioneel als esthetisch zijn.

Een van de meest iconische producten van Poltrona Frau is de 'Vanity Fair' stoel, die werd ontworpen in 1930 en nog steeds een favoriet is onder designliefhebbers. Het bedrijf heeft ook samengewerkt met automerken zoals Ferrari en Bugatti om interieurs voor auto's te ontwerpen en te produceren.

Poltrona Frau heeft showrooms over de hele wereld en zijn producten worden gebruikt in hotels, restaurants, kantoren en privéwoningen. Het bedrijf is onderdeel van de Haworth-familie van bedrijven en blijft zich inzetten voor het creëren van hoogwaardige producten die vakmanschap, innovatie en esthetiek combineren.

Over Zuccon

 

Zuccon International Project is een Italiaans architectenbureau dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van luxe jachten, superjachten en schepen. Het bedrijf werd opgericht in 1972 door architect Bernardo Zuccon en zijn vrouw Paola Galeazzi.

Zuccon International Project heeft sindsdien samengewerkt met enkele van de meest gerenommeerde scheepswerven ter wereld, waaronder Ferretti, CRN, Sanlorenzo, Pershing en Benetti, om enkele van de meest opvallende jachten op het water te creëren.

Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten aan, waaronder architectuur, interieurontwerp en engineering. Hun ontwerpen zijn vaak gericht op het creëren van een naadloze verbinding tussen de binnen- en buitenruimtes van de schepen, met aandacht voor details en materialen die de esthetiek en functionaliteit van de ruimtes verbeteren.

Zuccon International Project heeft een aantal prestigieuze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor hun werk in de scheepsbouw, waaronder de World Yachts Trophy, de ShowBoats Design Award en de Italian Yacht & Shipbuilding Award.

Naast hun werk in de scheepsbouw heeft Zuccon International Project ook samengewerkt met verschillende bedrijven in de architectuur en interieurontwerpsector, waaronder de ontwikkeling van een lijn van luxe meubels en accessoires voor het Italiaanse meubelbedrijf Poltrona Frau.

Al met al staat Zuccon International Project bekend om hun innovatieve ontwerpen, vakmanschap en aandacht voor detail, wat hen een van de meest gerenommeerde scheepsarchitecten ter wereld maakt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.