De nieuwste Cupra is eigenlijk een ultrastijlvol jacht

De nieuwste Cupra is eigenlijk een ultrastijlvol jacht

Cupra heeft zijn nieuwste model onthuld, maar het is eigenlijk een superstijlvol jacht en geen auto. Ja - om de een of andere reden zijn autofabrikanten nu begonnen met het maken van jachten. Lamborghini heeft het gedaan, Mercedes-AMG heeft het gedaan en nu is Cupra slechts de laatste die op de trend springt.

De boot die je hier ziet, is gebouwd in samenwerking met De Antonio Yachts, een scheepsschrijver gevestigd in Barcelona. Het staat officieel bekend als de D28 Formentor Hybrid; de naam komt van het eerste zelfstandige model van het merk, de Formentor. Het merk werkt al ongeveer twee jaar aan dit project, maar het is veilig om te zeggen dat het zeker het wachten waard was.

De boot is zo stijlvol als ze komen, geschilderd in grafeengrijs, met een Petrol Blue romp samen met zwarte en koolstofvezelaccenten. Het enige dat ontbreekt, is de koperkleur van het vlaggenschip van het merk. Zoals de naam al doet vermoeden, is het jacht een hybride aangedreven door een 400 pk (298 kW) motor en twee 20 pk (15 kW) elektromotoren.

We weten nog niet wat dit 26 voet (7,9 meter) jacht gaat kosten, dus het enige dat we kunnen doen is speculeren. We weten dat het jacht van Lamborghini €4 miljoen kost, en we weten ook dat het jacht dat Mercedes-AMG bouwde ongeveer €3 miljoen kost.

Dit is misschien een Cupra, maar het is nog steeds een jacht, dus een prijskaartje van 7 cijfers zou toch niet schokkend zijn. Waarschijnlijk omdat het merk relatief nieuw is op de scene. In 2018 werd Cupra gelanceerd als een op zichzelf staand prestatiemerk dat eigendom is van Volkswagen.

Cupra werd echter oorspronkelijk opgericht in het midden van de jaren tachtig als de racetak van de Spaanse autofabrikant Seat. Maar pas halverwege de jaren negentig werd de naam toegepast op sportieve versies van Seat's wegauto's. Het bedrijf heeft een sterke focus op visuele marketing en merkidentiteit, vooral als het gaat om de Catalaanse oorsprong. Dus het feit dat het samenwerkte met een scheepsbouwer uit Barcelona om dit jacht te maken, is duidelijk geen toeval.