Lexus LY 650 Jacht: luxe en prestatie op het water

Lexus heeft zijn langverwachte luxe jacht, de Lexus LY 650 Yacht, onthuld in Boca Raton, Florida. Dit prachtige schip is het resultaat van het harde werk van Lexus sinds de aankondiging van hun sportjachtconcept in januari 2017. Het ontwerp van de LY 650 is gerealiseerd in samenwerking met de gerenommeerde Italiaanse jachtontwerpstudio Nuvolari Lenard, onder toezicht van Lexus.

De buitenkant van de LY 650 is een ware blikvanger met zijn tweekleurige kleurstelling en een gestroomlijnde daklijn die doet denken aan sportcoupes. Stap aan boord en je wordt begroet door een luxueus interieur. De ruime salon biedt dubbele kapiteinsstoelen en drie slaapplaatsen eronder, perfect voor maximaal zes personen.

De salon is uitgerust met comfortabele banken en een galerij aan de achterzijde. De passagiershutten bieden veel hoofdruimte en hebben elk een eigen badkamer met douche. Wat technologie betreft, is de Lexus LY 650 voorzien van geavanceerde functies, waaronder de LY-link waarmee verschillende jachtsystemen verbonden en bediend kunnen worden via een smartphone. Zo kunnen de eigenaren bijvoorbeeld de airconditioning of verlichting eenvoudig aan- en uitzetten.

Voor de kapitein is er een joystickbesturing, een vaste positie op zee en een prachtig instrumentenpaneel met touchscreen. De romp van de LY 650 is gemaakt van koolstofvezelversterkt plastic en glasvezelversterkt plastic, waardoor het jacht zowel lichtgewicht als stijf is.

In samenwerking met een team van Marquis Yachts heeft de Lexus LY 650 een totaal vermogen van 2.700 pk dankzij de dubbele Volvo Penta IPS-motoren. De brandstoftank heeft een capaciteit van 1.060 gallons (4.012 liter). Met een prijskaartje van €3,5 miljoen, exclusief belastingen en extra opties, is de LY 650 een ultieme combinatie van luxe, prestatie en vakmanschap op het water.

Het luxe jacht van Lexus, de LY 650, biedt niet alleen een adembenemend design en comfort, maar ook indrukwekkende prestaties. Dit jacht is ontwikkeld in samenwerking met het gerenommeerde team van Marquis Yachts, wat resulteert in een combinatie van vakmanschap en innovatie.

Met een totaal vermogen van 2.700 pk, dankzij de krachtige dubbele Volvo Penta IPS-motoren, levert de LY 650 uitstekende prestaties op het water. De brandstoftank heeft een indrukwekkende inhoud van 1.060 gallons (4.012 liter), wat zorgt voor een aanzienlijke reikwijdte en vrijheid om te genieten van lange vaartochten.

De LY 650 is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook geavanceerde technologie aan boord. Met de LY-link kunnen eigenaren verschillende jachtsystemen eenvoudig bedienen en monitoren vanaf hun smartphone. Het jacht is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en connectiviteit, zodat eigenaren volledige controle hebben over de functies en systemen aan boord.

Wat betreft het ontwerp en de constructie, is de LY 650 gebouwd met materialen van topkwaliteit. De romp is vervaardigd uit met koolstofvezel versterkt plastic en glasvezelversterkt plastic, waardoor het jacht zowel lichtgewicht als stijf is. Dit zorgt voor een soepele en stabiele vaart, zelfs in ruwere wateren.

Met een prijskaartje van €3,5 miljoen, exclusief belastingen en extra opties, is de LY 650 een exclusief en prestigieus jacht dat voldoet aan de hoge standaarden van luxe en comfort van Lexus. Het biedt eigenaren de mogelijkheid om te genieten van de ultieme jachtbeleving, met een combinatie van verfijnd design, geavanceerde technologie en krachtige prestaties op het water.

LY 650

 • Luxe jacht ontwikkeld door Lexus in samenwerking met Marquis Yachts
 • Wereldwijd onthuld in Boca Raton, Florida
 • Ontworpen door de Italiaanse jachtontwerpstudio Nuvolari Lenard onder begeleiding van Lexus
 • Buitenkant met een prachtige tweekleurige kleurstelling en een gestroomlijnde daklijn geïnspireerd op sportcoupes
 • Interieur met ruime salon, dubbele kapiteinsstoelen en drie slaapplaatsen eronder, geschikt voor maximaal zes personen
 • Comfortabele banken en galerij in de salon
 • Passagiershutten met veel hoofdruimte en eigen badkamer met douche
 • Geavanceerde technologische functies, waaronder LY-link voor connectiviteit en bediening van verschillende jachtsystemen via een smartphone
 • Joystickbesturing voor de piloot, vaste positie op zee en een instrumentenpaneel met touchscreen
 • Romp gemaakt van met koolstofvezel versterkt plastic en glasvezelversterkt plastic voor een lichtgewicht en stijve constructie
 • Totaal vermogen van 2.700 pk dankzij de dubbele Volvo Penta IPS-motoren
 • Brandstoftank met een capaciteit van 1.060 gallons (4.012 liter)
 • Prijs van €3,5 miljoen, exclusief belastingen en extra opties


De Lexus LY 650 Yacht belichaamt de perfecte combinatie van luxe, design en technologie. Met zijn verfijnde esthetiek, ruim interieur, geavanceerde functies en krachtige prestaties, biedt dit jacht een ongeëvenaarde ervaring op het water.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...