Atlantico - Sportief 77-Meter Aluminium Jacht ontworpen door Marco Ferrari

Het nieuwste project van de gerenommeerde Italiaanse jachtontwerper Marco Ferrari, genaamd Atlantico, is een indrukwekkend jacht met een lengte van 77 meter. Het jacht heeft een laag profiel en een volledig aluminium constructie, waardoor het een prachtige sportieve uitstraling heeft. Het doel van dit jacht is om licht en milieuvriendelijk te zijn, met een aluminium constructie en een hybride dieselelektrisch voortstuwingssysteem.

Met een topsnelheid van 24 knopen en een diepgang van slechts 3,2 meter is dit 77-meter lange jacht perfect geschikt om havens en afgelegen stranden in ondiep water te bereiken.

Het jacht beschikt over een ruim eigenaarsdek met een passagiershut, een kunstgalerie en een prachtige badkamer met douche en bad. Het buitengedeelte biedt een privélounge en een jacuzzi, met directe toegang tot het helikopterplatform, dat ook kan worden omgebouwd tot een bioscoop. Op het brugdek bevindt zich een fitnessruimte, omgeven door glas, zodat er altijd getraind kan worden, ongeacht het weer. Het exterieur van het jacht biedt zowel zonnebaden als mogelijkheden voor buitensportactiviteiten. Het zonnedek beschikt over meerdere ligbedden en een heerlijk overloopzwembad. Het jacht biedt accommodatie voor maximaal 12 gasten in zes cabines op het hoofddek, en er is een bemanning van 18 personen op het benedendek.

De bemanningsruimte omvat een mess, een kombuis, een ziekenhuiscabine, een aparte fitnessruimte voor de bemanning, 2 eenpersoonshutten en 6 tweepersoonshutten. De bemanningsruimte heeft ook directe toegang tot de machinekamer en de technische ruimte onder het benedendek. Alle dekken zijn verbonden via een glazen lift.

De strandclub van het jacht is 7 meter lang en heeft een extra zwembad, met glazen deuren die toegang bieden tot het platform. Uitklapbare terrassen zorgen voor gemakkelijke toegang tot het water. Het jacht beschikt ook over een tendergarage waar 2 tenders van maximaal 10 meter lengte, watersport- en duikuitrusting kunnen worden opgeborgen. Daarnaast is er ook een reddingsboot van 6 meter onder het hoofddek aanwezig.

Atlantico belichaamt de perfecte combinatie van luxe, functionaliteit en stijl. Met zijn opvallende ontwerp, hoogwaardige faciliteiten en aandacht voor detail biedt dit jacht een ongeëvenaarde ervaring op het water.

Het jacht Atlantico heeft nog enkele opmerkelijke kenmerken en details die het tot een buitengewone en luxueuze vaarervaring maken:

  • Naast het helikopterplatform kan het jacht ook een helikopter opslaan in een hangar op het benedendek.
  • Het jacht is uitgerust met geavanceerde navigatie- en communicatiesystemen om een soepele en veilige vaart te garanderen.
  • Het hybride dieselelektrische voortstuwingssysteem zorgt voor een efficiënt brandstofverbruik en vermindert de impact op het milieu.
  • Dankzij de geavanceerde geluidsisolatie is het jacht uitzonderlijk stil, wat bijdraagt aan het comfort aan boord.
  • Het interieur van het jacht is ontworpen met oog voor detail en hoogwaardige materialen. Luxe meubilair, verfijnde afwerkingen en op maat gemaakte elementen creëren een sfeer van elegantie en comfort.
  • Het jacht heeft een uitgebreid entertainmentaanbod, met onder andere een bioscoopzaal, een wellnessruimte, een sauna en een massageruimte.
  • Het jacht beschikt over geavanceerde beveiligingssystemen en technologieën om de privacy en veiligheid van de eigenaar en gasten te waarborgen.
  • Atlantico is ontworpen met duurzaamheid in gedachten en voldoet aan de hoogste normen voor milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie.


Met zijn imposante lengte, sportieve uitstraling en indrukwekkende faciliteiten belichaamt Atlantico de essentie van luxe jachtbouw. Dit jacht biedt niet alleen een uitzonderlijk niveau van comfort en stijl, maar ook de vrijheid om afgelegen bestemmingen te verkennen en te genieten van onvergetelijke ervaringen op zee. Atlantico is een meesterwerk van ontwerp en technologie, klaar om de wereld van de jachtvaart te veroveren.

Over Marco Ferrari

Marco Ferrari is een gerenommeerde Italiaanse jachtontwerper en een prominent figuur in de wereld van de luxe jachtbouw. Met een passie voor innovatie en creativiteit heeft hij een indrukwekkende reputatie opgebouwd in de branche. Zijn ontwerpen staan bekend om hun opvallende esthetiek, aandacht voor detail en technische excellentie.

Als getalenteerde ontwerper heeft Marco Ferrari samengewerkt met vooraanstaande jachtbouwers en heeft hij enkele van 's werelds meest opvallende en unieke jachten gecreëerd. Hij streeft ernaar om de grenzen te verleggen en nieuwe standaarden te zetten in de jachtontwerpwereld.

Met zijn voorliefde voor baanbrekende technologieën en duurzame oplossingen, is Marco Ferrari een pionier op het gebied van milieuvriendelijke jachtontwerpen. Hij zoekt voortdurend naar innovatieve manieren om de prestaties, efficiëntie en duurzaamheid van jachten te verbeteren.

De ontwerpen van Marco Ferrari worden gekenmerkt door een perfecte balans tussen esthetiek, functionaliteit en luxe. Hij weet hoe hij de wensen en behoeften van zijn klanten moet vertalen naar unieke en op maat gemaakte jachtontwerpen die voldoen aan de hoogste normen van vakmanschap en elegantie.

Met zijn voortdurende streven naar excellentie en zijn vermogen om vernieuwende ontwerpen te creëren, blijft Marco Ferrari een invloedrijke en gerespecteerde naam in de wereld van de jachtontwerpkunst. Zijn creaties inspireren en fascineren jachteigenaren en liefhebbers over de hele wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...