Van Oossanen Naval Architecture en Federico Fiorentino presenteren het innovatieve XL-300 Sport superjachtconcept

Van Oossanen Naval Architecture en Federico Fiorentino presenteren het innovatieve XL-300 Sport superjachtconcept – een Droom op Zee

De wereld van luxe jachten is onlangs een spectaculaire samenwerking rijker geworden: Van Oossanen Naval Architecture, gevestigd in Nederland, heeft zijn krachten gebundeld met de uit Italië afkomstige jachtontwerper Federico Fiorentino. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de creatie van het XL-300 Sport superjachtconcept, een fascinerend schip dat als toonbeeld van innovatie, luxe en snelheid de wateren zal gaan verkennen.

Het XL-300 Sport superjachtconcept, met een lengte van 47,5 meter, staat synoniem voor elegantie en efficiëntie. Het concept onderscheidt zich door de Fast Displacement XL-romp, een rompvorm die dankzij Van Oossanen bekroond is vanwege de significante prestaties op het gebied van snelheid en brandstofefficiëntie. Dit innovatieve ontwerp biedt daarnaast een stabiele en comfortabele vaarervaring, zelfs op hogere snelheden.

Wat direct opvalt aan het ontwerp van de XL-300 Sport zijn de dynamische en gestroomlijnde lijnen. Deze geven het superjacht niet alleen een moderne en aantrekkelijke uitstraling, maar optimaliseren ook de aerodynamica en hydrodynamica. De open ruimtes, rijkelijk aangevuld met natuurlijk daglicht door de vele ramen, zorgen voor een vrij en luchtig gevoel. Het ontwerp omvat tevens een buitenlounge, een sierlijk zwembad en diverse zonnige ligweiden die een open invitatie vormen om in pure ontspanning te genieten van de zee en het weer.

Het interieur, verzorgd door de gerenommeerde interieurontwerper Cristiano Gatto, is niets minder dan een meesterwerk. Met een capaciteit tot tien gasten, worden bezoekers bekendgemaakt met de verfijningen van luxueus cruisen. Speciale aandacht is besteed aan het combineren van esthetiek met comfort, waarbij elk aspect van het interieur getuigt van vakmanschap en oog voor detail.

Met vooruitstrevende faciliteiten zoals een helikopterplatform op het voordek, biedt het XL-300 Sport concept een nieuw niveau van toegankelijkheid en gemak voor zijn gasten. Het achterdek is uitgerust met een overloopzwembad dat naadloos aansluit op de horizon, terwijl de garage met zijlader ruimte biedt voor twee jetski'sen een tenderboot die gemakkelijk het water kan betreden voor korte excursies of watersportactiviteiten.

Technologisch gezien is het XL-300 Sport superjachtconcept even indrukwekkend. Met twee krachtige 2600 pk MTU 16V2000 M96L-dieselmotoren belooft dit schip een robuste performance met een topsnelheid die de wind in de zeilen blaast. Maar het gaat hier niet alleen om snelheid; duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel. Met een brandstofefficiënte romp en state-of-the-art technologieën wordt de ecologische voetafdruk geminimaliseerd zonder in te boeten aan vervoering.

Naast deze technische hoogstandjes biedt de XL-300 Sport een scala aan weelderige voorzieningen voor entertainment en ontspanning aan boord. Een bioscoopzaal, fitnessruimte en sauna zijn slechts enkele voorbeelden van hoe dit superjacht voldoet aan de behoeften en wensen van de meest verwende gasten. En met een capaciteit voor negen bemanningsleden worde ervoor gezorgd dat elke gast zich volledig kan laten verwennen.

Het XL-300 Sport superjachtconcept wordt aangeboden voor een prijs rond de €20.000.000 - een getal dat recht doet aan de exclusiviteit en luxe van dit vaartuig. Voor potentiele kopers die zoeken naar een combinatie van snelheid, schoonheid, comfort en duurzaamheid, is dit superjacht meer dan een mogelijkheid; het is een belichaming van wat er mogelijk is wanneer twee werelden van topdesign samensmelten tot een drijvend paleis.

Het XL-300 Sport superjachtconcept benadrukt niet alleen de innovatieve geest binnen de nautische architectuur, maar zet ook nieuwe standaarden voor wat wij beschouwen als luxe op zee. Kortom, dit superjacht vertegenwoordigt een ultieme cruise-ervaring, en is daarom een juweel op de golven voor iedereen die zich wil onderdompelen in de rijkdom van het leven op zee.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.