Van Oossanen Naval Architecture en Federico Fiorentino presenteren het innovatieve XL-300 Sport superjachtconcept

Van Oossanen Naval Architecture heeft onlangs samengewerkt met de beroemde Milanese jachtontwerper Federico Fiorentino om het XL-300 Sport superjachtconcept te creëren. Het concept van 47,5 meter is gebaseerd op de innovatieve Fast Displacement XL-romp van Van Oossanen en belooft maximaal comfort en de hoogste prestaties.

Het eigentijdse ontwerp van de XL-300 Sport is voorzien van scherpe lijnen, royale open ruimtes en veel ramen die het schip overspoelen met natuurlijk licht. Er is ook een buitenlounge, een klein zwembad en verschillende ligweiden om te ontspannen en te relaxen.

Het interieur van het schip is ontworpen door de veelgeprezen binnenhuisarchitect Cristiano Gatto. Het biedt plaats aan maximaal tien gasten die kunnen genieten van een luxueuze cruise-ervaring. Andere opvallende kenmerken zijn onder meer een helikopterplatform op het voordek, een overloopzwembad op het achterdek en een garage met zijlader waar twee jetski's en een tender van 6,25 meter zullen rusten.

Het schip heeft een aluminium romp en bovenbouw volgens Lloyd's- en ABS-normen. Het wordt aangedreven door twee 2600 pk MTU 16V2000 M96L-dieselmotoren, waarmee het een topsnelheid van 29 knopen (ongeveer 53,7 km/u) kan bereiken en een maximaal vaarbereik van 3.500 zeemijl (ongeveer 6.480 km) bij 12 knopen (ongeveer 22,2 km/u).

Het ontwerp van het XL-300 Sport superjachtconcept is niet alleen gericht op maximale prestaties en comfort, maar ook op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het schip is ontworpen met een brandstofefficiënte romp en geavanceerde technologieën om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.

Het XL-300 Sport superjachtconcept biedt ook een indrukwekkende selectie van luxe voorzieningen, zoals een bioscoopzaal, een fitnessruimte en een sauna. Bovendien biedt het schip plaats aan maximaal negen bemanningsleden om ervoor te zorgen dat alle behoeften van de gasten worden vervuld.

Het schip is momenteel beschikbaar voor verkoop met een vraagprijs van ongeveer €20.000.000. Hoewel dit een aanzienlijke investering is, is het XL-300 Sport superjachtconcept een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een luxe en duurzaam schip van topkwaliteit.

Met zijn innovatieve ontwerp, uitgebreide functies en focus op duurzaamheid, is het XL-300 Sport superjachtconcept een ware blikvanger in de wereld van superjachten. Het biedt een ongeëvenaarde ervaring aan boord en is de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar de ultieme luxe cruise-ervaring.

Het XL-300 Sport superjachtconcept is dan ook een opwindende nieuwe toevoeging aan de wereld van superjachten en belooft een optimale combinatie van comfort, prestaties en stijl.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...