Omega architects ontwerpt luxe tender voor 73m Superjacht in aanbouw

Omega Architects, een gerenommeerd jachtontwerpbedrijf uit Nederland, heeft een prestigieuze opdracht binnengehaald. Ze hebben de eer gekregen om de 9,5 meter limousine-aanbesteding te ontwerpen voor een 73 meter superjacht dat momenteel vervaardigd wordt in Ancona, Italië. De bouw van het schip wordt deskundig uitgevoerd door het bedrijf Hutting Yachts, een gewaardeerde partner in de industrie.

Deze limousine-aanbesteding is niet zomaar een boot, het is een elegant ontworpen voertuig dat primair dient om gasten naar het grotere schip te vervoeren. Het ontwerp heeft een opmerkelijke bovenbouw die naar voren helt, een knipoog naar het ontwerp van het moederschip. Bovendien bevindt het stuurstation zich strategisch achter de bovenbouw, beschermd door een telescopisch dak.

Een andere bijzonderheid is het kleine voordek dat de toegang faciliteert tot een vooraan gemonteerde passerelle. Deze glijdt soepel onder de boeg naar buiten en biedt passagiers een gemakkelijke en comfortabele toegang tot het schip. Maar dat is nog niet alles. Verborgen in de boeg bevindt zich een zelflancerend anker en ketting van roestvrijstaal. Voor nauwkeurige manoeuvres en stabiliteit kunnen elektrische boegschroeven worden gebruikt in combinatie met een volledige fly-by-wire joystickbediening.

Het is verwacht dat de bouw van deze limousine-aanbesteding in oktober 2024 zal beginnen. Met een gladde oppervlakte, flush gemonteerd glas aan de zijkanten en in het dak, en automatische schuifluiken die toegang geven tot accommodatie voor 10 gasten, biedt deze aanbesteding luxe en comfort. De helmstand bevindt zich achter de superstructuur onder een telescopisch dak. En bovenal, de limousine-aanbesteding biedt een zachte rit tot wel 58 km/u. Deze kenmerken illustreren de technische en esthetische excellentie die Omega Architects in elk project stopt.

In lijn met de uitzonderlijke ontwerpen van Omega Architects, heeft de 9.5 meter Limousine Tender een elegant 'helmvormig' bovenbouw. Deze superstructuur, gecombineerd met een soepele oppervlakte en flush gemonteerd glas aan de zijkanten en in het dak, biedt een moderne en gestroomlijnde uitstraling. De glazen panelen integreren naadloos in het design en zorgen voor een natuurlijke lichtinval, wat het algehele gevoel van luxe versterkt.

Automatische schuifluiken zijn een andere innovatieve functie die de toegankelijkheid en het comfort voor de gasten verbeteren. Deze luiken bieden toegang tot de ruime accommodatie binnenin de aanbesteding, die plaats biedt aan maar liefst tien gasten. Een ideaal aantal om kleine groepen op een aangename en ontspannen manier te vervoeren.

Wat betreft de bediening, is het helmstation strategisch gepositioneerd achter de superstructuur, onder een telescopisch dak. Deze opstelling biedt een comfortabele en beschutte werkplek voor de bestuurder, terwijl het ook zorgt voor een onbelemmerd zicht op de omgeving, essentieel voor veilig navigeren.

Een van de meest opvallende kenmerken is echter het kleine voordek dat toegang geeft tot een vooraan gemonteerde passerelle. Deze slim ontworpen gangway glijdt moeiteloos uit de boeg, waardoor passagiers op een eenvoudige en comfortabele manier van en naar het schip kunnen gaan. Of de bestemming nu een prachtig strand of het moederschip is, deze aanbesteding zorgt voor een moeiteloze overgang.

In overeenstemming met het algemene hoge niveau van technische uitvoering, bevat de Limousine Tender een zelflancerend anker en ketting van roestvrij staal, netjes verborgen in de boeg. Voor precieze manoeuvres en stabiliteit bij het aanmeren zijn elektrische boegschroeven voorzien, die in harmonie werken met een volledige fly-by-wire joystickbesturing.

Ondanks het formaat van de Limousine Tender, levert het een indrukwekkende prestatie op het water, met een zachte rit tot 58 km/u. Deze snelheid, gecombineerd met de elegante uitstraling en hoogwaardige technische uitrusting, maken deze aanbesteding tot een perfecte metgezel voor elk superjacht.

Met de bouw van de Limousine Tender gepland om in oktober 2024 van start te gaan, heeft Omega Architects nogmaals zijn toewijding aan innovatie, stijl en kwaliteit getoond. De samensmelting van vakmanschap en technologie in deze aanbesteding belooft een nieuw icoon in de jachtwereld te worden.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.