Lazzarini onthult Ferrari-geïnspireerd hyperjacht met supercar-achtige kenmerken

De Italiaanse ontwerpstudio Lazzarini heeft zojuist de GranTurismo Mediterranea (GTM) onthuld, een hyperjacht dat geïnspireerd is op Ferrari'siconische auto's. De GTM heeft een romp die is afgewerkt in een riff op Ferrari'sbekende Rosso Corsa-rood en de bovenbouw is gemaakt van lichte koolstofvezel, wat ook de voorkeur geniet van de autofabrikant. Het schip heeft zelfs een brutale Ferrari-badge op de voorkant, hoewel het geen officieel ontwerp is.

De cabine van de GTM is toegankelijk via draaideuren en beschikt over een op racing geïnspireerde cockpit met pilootstoelen en meters, evenals een hoofdsalon, twee dubbele gastenhutten en accommodatie voor drie bemanningsleden. De GTM heeft zelfs deuren van Gullwing en een aanzienlijke spoiler aan de achtersteven voor een extra houding. Het echte hoogtepunt is echter de opvouwbare spiegel op het achterdek die kan worden gebruikt als zonnedek of als supercar-garage voor uw Ferrari. Het platform kan naar boven en naar buiten uitstrekken terwijl de boot is aangemeerd, zodat u met een druk op de knop uw auto op het droge land kunt rijden.

Naast de esthetiek is de GTM ook ontworpen om als een Ferrari te draaien. Het schip is uitgerust met een hybride voortstuwingssysteem met drie MAN v-12-motoren, een Arneson-transmissie en een centrale Hamilton Jet-aandrijving. Net als een Ferrari is de GTM ook uitgerust met zijn eigen versie van aerodynamische vleugels, bekend als folies, die de romp op en uit het water tillen wanneer het schip met snelheid reist. Als zodanig vliegt het jacht met minder weerstand en meer snelheid over de golven dan een traditioneel schaafjacht.

De GTM is een indrukwekkende combinatie van supercar-achtige kenmerken en hyperjacht-prestaties. Het ontwerp is een knipoog naar de iconische Ferrari-auto's en biedt gasten een unieke ervaring op het water.

De GTM is zonder twijfel een unieke en opvallende creatie, geïnspireerd op de luxe en prestatiegerichte stijl van Ferrari. Het jacht heeft niet alleen een opvallende uitstraling, maar is ook ontworpen om te presteren als een supersnelle hypercar.

Met een geschatte topsnelheid van 70 knopen (ongeveer 80 km/u), is de GTM in staat om snel te manoeuvreren door de golven, terwijl het hybride voortstuwingssysteem zorgt voor efficiëntie en betrouwbare prestaties. De aerodynamische vleugels helpen ook om de weerstand van het water te verminderen, waardoor het jacht met gemak door het water snijdt.

Het interieur van de GTM is even indrukwekkend als het exterieur, met een op racing geïnspireerde cockpit, luxe gastenhutten en ruimte voor een bemanning van drie personen. De opvouwbare spiegel op het achterdek is een opvallend en praktisch kenmerk dat de GTM nog verder onderscheidt van andere hyperjachten op de markt.

De GTM is niet alleen een weerspiegeling van de verfijnde stijl en esthetiek van Ferrari, maar ook van de Italiaanse passie voor ontwerp en engineering. Lazzarini, de Italiaanse ontwerpstudio achter het project, heeft zich gevestigd als een leider op het gebied van unieke, opvallende jachtontwerpen die de grenzen van creativiteit en prestaties verleggen.

De GranTurismo Mediterranea heeft indrukwekkende prestaties dankzij het hybride voortstuwingssysteem. Het jacht is uitgerust met drie MAN v-12-motoren, een Arneson-transmissie en een centrale Hamilton Jet-aandrijving, waardoor het een geschatte topsnelheid heeft van 70 knopen (ongeveer 80 km/u).

Het jacht is ook uitgerust met aerodynamische vleugels, bekend als folies, die de weerstand van het water verminderen en de romp van het jacht op en uit het water tillen wanneer het met snelheid reist. Dit zorgt ervoor dat het jacht met minder weerstand en meer snelheid over de golven snijdt dan een traditioneel schaafjacht.

De GTM is niet alleen snel, maar ook efficiënt dankzij het hybride voortstuwingssysteem. Dit zorgt voor betrouwbare prestaties terwijl het brandstofverbruik wordt geminimaliseerd.

Kortom, de GranTurismo Mediterranea biedt een indrukwekkende combinatie van snelheid en efficiëntie, waardoor het een unieke en opvallende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een hyperjacht met supercar-achtige prestaties.

Al met al is de GranTurismo Mediterranea een opmerkelijke creatie die de aandacht trekt en de verbeelding prikkelt van iedereen die op zoek is naar een jacht dat net zo opvallend is als een supercar van Ferrari.

Meer over de GranTurismo Mediterranea

  • Lengte: 15,5 meter
  • Breedte: 4,2 meter
  • Materiaal: koolstofvezel
  • Voortstuwing: hybride voortstuwingssysteem met drie MAN v-12-motoren, Arneson-transmissie en centrale Hamilton Jet-aandrijving
  • Topsnelheid: 70 knopen (ongeveer 80 km/u)
  • Folies: aerodynamische vleugels die de weerstand van het water verminderen en de romp van het jacht op en uit het water tillen wanneer het met snelheid reist
  • Accommodatie: twee dubbele gastenhutten, accommodatie voor drie bemanningsleden en een hoofdsalon
  • Opvouwbare spiegel op het achterdek, die kan worden gebruikt als zonnedek of als supercar-garage voor uw Ferrari
  • Toegang tot de cabine via draaideuren
  • Cockpit met pilootstoelen en meters, geïnspireerd op racing
  • Spoiler aan de achtersteven voor extra houding


De GTM heeft een lengte van 15,5 meter en een breedte van 4,2 meter. Het schip is gebouwd van koolstofvezel, waardoor het licht en toch stevig is. Het wordt aangedreven door een hybride voortstuwingssysteem met drie MAN v-12-motoren, een Arneson-transmissie en een centrale Hamilton Jet-aandrijving. Dit zorgt voor een geschatte topsnelheid van 70 knopen (ongeveer 80 km/u).

De GTM is ook uitgerust met aerodynamische vleugels, bekend als folies, die de weerstand van het water verminderen en de romp van het jacht op en uit het water tillen wanneer het met snelheid reist. Dit zorgt ervoor dat het jacht met minder weerstand en meer snelheid over de golven snijdt dan een traditioneel schaafjacht.

Het interieur van de GTM omvat twee dubbele gastenhutten, accommodatie voor drie bemanningsleden en een hoofdsalon. De cockpit is geïnspireerd op racing en beschikt over pilootstoelen en meters. De cabine is toegankelijk via draaideuren en de GTM heeft ook een aanzienlijke spoiler aan de achtersteven voor extra houding.

Een ander opmerkelijk kenmerk van de GTM is de opvouwbare spiegel op het achterdek. Dit kan worden gebruikt als zonnedek of als supercar-garage voor uw Ferrari. Het platform kan naar boven en naar buiten uitstrekken terwijl de boot is aangemeerd, zodat u met een druk op de knop uw auto op het droge land kunt rijden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website