Artefact superjacht - het ecologisch superjacht met adembenemend interieur

Het 80 meter lange superjacht Artefact van Nobiskrug is allesbehalve gewoon. Het is een van de meest complexe en milieuvriendelijke schepen die Nobiskrug ooit heeft ondernomen en biedt haar gasten een allesomvattende ervaring aan boord. Het jacht is ontworpen met een verfijnd en verbluffend interieurontwerp van Reymond Langton Design en de binnenruimtes zijn gerealiseerd door List GC. List GC heeft zich ingespannen om de akoestiek van het interieur, het meubilair en de wandconstructies te optimaliseren door specifieke onder-structuren te creëren. Dit is gedaan door het aanbrengen van 3-laagse plafond-"huiden" op de ondergrond, bestaande uit een plint, 3D-gefreesd akoestisch schuim en akoestisch vlies voor alle wand- en plafondpanelen. Door de verschillende vormen van de panelen moesten de ondersteunende materialen worden gebogen en gefreesd om een ​​perfecte pasvorm te garanderen.

Het bruggebied van Artefact is voorzien van het akoestische concept in de wanden, plafonds en kasten, terwijl het kantoor van de eigenaar, de VIP-cabines en de bioscoop zijn versierd met de driedimensionale, op maat gemaakte plafondpanelen van List GC, gemaakt van golfleer. In de hoofdsalon is het plafond bedekt met een groot aantal individuele houten ribben, omgeven door met leer beklede panelen met achtergrondverlichting. De muren zijn versierd met bewerkte, gebleekte, gewatteerde esdoorn die in golfvormen is geassembleerd met smalle 3D-panelen voor een opvallender effect.

Hoogwaardig fineer, fijn leer, marmer, vergulde details en oppervlakken met speciale coatings vormen de buitengewone binnenoppervlakken van Artefact. Zo zijn de dressoirs in het tai chi-gebied gemaakt van wortelwortel-fineer met vergulde routing. Een bijzonder detail aan boord is te vinden voor de glazen gevel in de eetzaal, waar een vrijstaand dressoir van walnoot-fineer overgaat in een bijzonder oppervlak van "vloeibaar metaal" lak.

Het jacht is eigendom van een klimaatbewuste eigenaar die een duurzame en milieuvriendelijke ervaring aan boord wil bieden. De eigenaar heeft geïnvesteerd in een verfijnd interieurontwerp met dynamische visuele elementen. Artefact is uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie. Het jacht is voorzien van een hybride aandrijving, slimme verlichting en verwarmingssystemen, en zonnepanelen die de energievoorziening van het jacht ondersteunen. Het jacht heeft ook een waterstofbrandstofcel die de stroomvoorziening van het jacht kan overnemen, waardoor Artefact een van de meest milieuvriendelijke superjachten ter wereld is.

Naast het geavanceerde interieurontwerp en de milieuvriendelijke technologie, biedt Artefact ook een overvloed aan luxe voorzieningen. Het jacht beschikt over een eigenaarssuite met een eigen lounge, een jacuzzi en een privéterras. Er zijn ook vijf gastensuites aan boord, elk met een eigen badkamer en individuele voorzieningen. Voor entertainment zijn er een bioscoop, een fitnessruimte, een zwembad en een spa aan boord. Het jacht heeft ook een helikopterplatform en een garage voor waterspeelgoed en tenders.

List GC was verantwoordelijk voor het inrichten van de meeste binnenruimtes aan boord van Artefact, waaronder het familiedek, de hoofdsalon, eetkamer, tai chi-ruimte, brug en kapiteinsruimte, gang en sportschool. Een van de grootste uitdagingen was om ervoor te zorgen dat het interieur, het meubilair en de wandconstructies samenwerkten om de perfecte akoestiek te bereiken. List GC ontwikkelde een op maat gemaakte oplossing door 3-laagse plafond-"huiden" op de ondergrond aan te brengen, bestaande uit een plint, 3D-gefreesd akoestisch schuim en akoestisch vlies voor alle wand- en plafondpanelen.

Het interieur van Artefact wordt gekenmerkt door hoogwaardige materialen zoals fineer, leer, marmer en vergulde details. Een bijzonder detail is te vinden voor de glazen gevel in de eetzaal, waar een vrijstaand dressoir van walnoot-fineer overgaat in een bijzonder oppervlak van "vloeibaar metaal" lak. Ook in het tai chi-gebied zijn de dressoirs gemaakt van wortelwortel-fineer met vergulde routing. Het jacht is echt een kunstwerk op het water dat luxe en duurzaamheid combineert in een verfijnd ontwerp.

Het interieurontwerp van Reymond Langton Design wordt gekenmerkt door dynamische visuele elementen en hoogwaardige materialen, zoals fijn leer, hoogwaardig fineer, marmer en oppervlakken met speciale coatings. List GC was verantwoordelijk voor het inrichten van de meeste binnenruimtes van het jacht, waarbij een van de grootste uitdagingen was om de perfecte akoestiek te bereiken. Het team heeft op maat gemaakte oplossingen ontwikkeld, zoals 3-laagse plafond-"huiden" met akoestisch schuim en akoestisch vlies voor alle wand- en plafondpanelen, en individueel aangepaste oppervlakken om de akoestiek te verfijnen.

In de badkamer van de eigenaar is er een opvallende muur van kristallijne steen met een opvallende blauwe agaat. Het gedeeltelijk vrijstaande meubilair voor de glazen gevel over de volledige hoogte is volledig driedimensionaal en afgewerkt met gewatteerd esdoorn-fineer. Dit tafelconcept werd gerepliceerd in het stuurhuis, waar gecombineerd koolstof, leer en glas met gelakt notenhout werd gebruikt om de brugtechnologie te huisvesten.

Artefact heeft niet alleen een indrukwekkend interieur, maar ook een breed scala aan buitenruimtes, waaronder een groot zwembad op het achterdek, een helikopterplatform, een fitnessruimte en een ontspanningsruimte op het bovendek met een bar en een jacuzzi. Het jacht biedt plaats aan maximaal 12 gasten en 22 bemanningsleden.

 • Lengte: 80 meter
 • Interieurontwerper: Reymond Langton Design
 • Interieurinrichting: List GC
 • Uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie
 • Voorzien van een hybride aandrijving
 • Slimme verlichting en verwarmingssystemen
 • Zonnepanelen die de energievoorziening van het jacht ondersteunen
 • Waterstofbrandstofcel voor de voeding van het jacht
 • Meubilair gemaakt van hoogwaardig fineer en fijn leer
 • Oppervlakken met speciale coatings
 • Vergulde details
 • Hoogtepunten van het interieur: tai chi-ruimte, bioscoop, sportschool, familie-dek met suites, eigenaarslounge, hoofdsalon, eetkamer, kapiteinsruimte en brug
 • Grootste uitdaging aan boord was om ervoor te zorgen dat het interieur, het meubilair en de wandconstructies samenwerkten om de perfecte akoestiek te bereiken
 • Op maat gemaakte akoestische oplossing ontwikkeld door List GC, inclusief 3-laagse plafond-"huiden" en akoestisch vlies voor alle wand- en plafondpanelen
 • In de badkamer van de eigenaar: witte steen met grijze nerven en blauwe agaat aan de muur, ingebed in transparante epoxyhars om hem doorschijnend te maken
 • Technische apparatuur zoals plafondspots, speakers, sprinklers en brandmelders naadloos geïntegreerd in het ontwerp
 • Dressoirs gemaakt van wortelwortel-fineer met vergulde routing in het tai chi-gebied
 • Vrijstaand dressoir van walnoot-fineer overgaand in een bijzonder oppervlak van "vloeibaar metaal" lak in de eetzaal
 • Het jacht beschikt over een hybride aandrijving met diesel- en elektromotoren, waardoor het op lage snelheden volledig elektrisch kan varen en op hogere snelheden kan overschakelen op diesel.
 • Het beschikt over slimme verlichtingssystemen die automatisch de helderheid aanpassen op basis van de omgevingsomstandigheden en de activiteit aan boord, waardoor de energie-efficiëntie wordt verhoogd.
 • Het jacht heeft ook slimme verwarmingssystemen die gebruikmaken van de warmteterugwinning van de uitlaatgassen van de dieselgenerator en de warmtepomp om het interieur te verwarmen en te koelen.
 • Artefact is uitgerust met zonnepanelen die de energievoorziening van het jacht ondersteunen, waardoor het afhankelijk van de weersomstandigheden volledig zelfvoorzienend kan zijn.
 • Het jacht heeft een waterstofbrandstofcel die waterstof en zuurstof combineert om elektriciteit op te wekken, waardoor de CO2-uitstoot tot nul wordt teruggebracht.
 • Het jacht is ontworpen om de lucht- en watervervuiling te minimaliseren en heeft geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen en een waterzuiveringssysteem om de uitstoot van vervuilende stoffen te verminderen.
 • Het beschikt over geavanceerde navigatie-, communicatie- en veiligheidssystemen, waaronder radar, sonar, GPS en een automatisch identificatiesysteem (AIS), evenals een state-of-the-art alarmsysteem en brandblussysteem.
 • Artefact heeft ook een helikopterplatform en een garage voor tenders en waterspeelgoed, zoals jetski's en duikuitrusting.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...