Dit mega yacht concept is als een luxe skyscraper op water

Rodriguez Design heeft onlangs het nieuwste concept van hun studio onthuld: het futuristische superjacht Malena. Het jacht is ontworpen om traditioneel jachtontwerp te vermijden en in plaats daarvan een 'architectonische benadering' te gebruiken, waarbij vorm en elementen van landstructuren in het ontwerp zijn verwerkt.

Het hoogtepunt van Malena is het symmetrische balkonsysteem dat langs het midden en aan beide zijden van elk dek loopt. Het is ontworpen om het gevoel van een high-end hoogbouw na te bootsen, waardoor het lijkt alsof je op een superluxe wolkenkrabber staat. Dit balkonsysteem is vergelijkbaar met dat van een luxe woongebouw en voegt een nieuwe toevoeging toe aan de skyline van elke stad waar het jacht aanmeert.

Het dek van de eigenaar van Malena fungeert als een privé-penthouse en beschikt over een lounge, eethoek en jacuzzi met bijbehorende zonneschermen. Het jacht heeft ook zes VIP-suites op het hoofddek en vier dubbele hutten op het benedendek die samen 10 personen kunnen huisvesten. Aan de achterkant van het hoofddek bevinden zich twee overloopzwembaden van 30 meter, samen met ligbedden en een bar. Het bovendek is uitgerust met een eethoek in de open lucht voor 24 gasten naar achteren en een touch-and-go helikopterplatform naar voren dat plaats biedt aan een Airbus ACH 160. Nog hoger vind je het open zonnedek of het feestdek, met een bar voor zeven personen, nog een jacuzzi en een fantastisch uitzicht.

Malena heeft een hybride dieselelektrisch voortstuwingssysteem en heeft een topsnelheid van 18 knopen en een bereik van 6.000 zeemijl bij het cruisen met 12 knopen. Het jacht is ontworpen om comfortabele gemeenschappelijke ruimtes en luxueuze accommodatie te bieden, met behoud van een futuristisch en architectonisch ontwerp. Het is een echte showstopper op het water.

Het hydraulische zwemplatform bij de achtersteven van Malena biedt directe toegang tot de oceaan, waardoor het perfect is voor watersporten en activiteiten op het water. Het jacht is perfect voor reizen naar afgelegen eilanden en tropische bestemmingen.

Malena is echter niet alleen een lust voor het oog; het jacht is ook uitgerust met state-of-the-art technologie. Het beschikt over geavanceerde navigatiesystemen, satellietcommunicatie en entertainmentopties. Het jacht heeft ook een bemanning van 18 personen, waaronder een professionele chef-kok, om te zorgen voor de behoeften van de gasten.

Malena is het nieuwste voorbeeld van de evolutie van superjachten. Het biedt niet alleen de gebruikelijke voorzieningen van een superjacht, zoals een zwembad en een helikopterplatform, maar het is ook ontworpen met een futuristische en architectonische benadering. Het is de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar luxe en stijl, terwijl ze ook willen genieten van geavanceerde technologie en state-of-the-art faciliteiten.

Belangrijkste technische informatie over Malena:

 • Voortstuwingssysteem: Malena is aangedreven door een hybride dieselelektrisch voortstuwingssysteem dat een topsnelheid van 18 knopen en een bereik van 6.000 zeemijl bij het cruisen met 12 knopen biedt.
 • Navigatiesystemen: Het jacht is uitgerust met geavanceerde navigatiesystemen, waaronder GPS, radar en sonar, om de veiligheid van de bemanning en de gasten te waarborgen.
 • Communicatiesystemen: Malena heeft satellietcommunicatie- en internetverbindingen, evenals VHF- en UHF-radio s, om te communiceren met andere schepen en de kustwacht in geval van nood.
 • Elektrische systemen: Het jacht heeft een generator die zorgt voor voldoende stroomvoorziening voor alle apparaten en faciliteiten aan boord.
 • Waterbehandelingssysteem: Het jacht heeft een waterbehandelingssysteem dat zorgt voor een constante toevoer van schoon water aan boord.
 • Airconditioningssysteem: Malena heeft een geavanceerd airconditioningssysteem dat de temperatuur aan boord regelt en zorgt voor een comfortabele leefomgeving voor de bemanning en gasten.
 • Veiligheidssystemen: Het jacht heeft brandblussers, reddingsboten en reddingsvesten om de veiligheid van de bemanning en gasten te waarborgen.
 • Bemanning: Malena heeft een bemanning van 18 personen, waaronder een professionele chef-kok, om te zorgen voor de behoeften van de gasten en de veiligheid van het jacht en zijn passagiers te waarborgen.


Met zijn geavanceerde technologie en mechanische apparatuur, is Malena niet alleen een lust voor het oog, maar ook een veilige, comfortabele en luxueuze omgeving voor de bemanning en gasten.

Hieronder enkele van de meest opvallende kenmerken van het superjacht:

 • Infinity pools: Het jacht heeft twee overloopzwembaden van 30 meter aan de achterkant van het hoofddek, die zijn uitgerust met ligbedden en een bar.
 • Balkonsysteem: Het symmetrische balkonsysteem dat langs het midden en aan beide zijden van elk dek loopt, is ontworpen om het gevoel van een high-end hoogbouw na te bootsen en voegt een nieuwe toevoeging toe aan de skyline van elke stad waar het jacht aanmeert.
 • Jacuzzi s: Malena heeft verschillende jacuzzi'saan boord, waaronder een op het privé-dek van de eigenaar, een op het bovendek en nog een op het feestdek.
 • Eethoeken: Het jacht heeft verschillende eethoeken aan boord, waaronder een eethoek in de open lucht voor 24 gasten op het bovendek en een eethoek binnen op het hoofddek.
 • Touch-and-go helikopterplatform: Het bovendek van Malena heeft een touch-and-go helikopterplatform dat plaats biedt aan een Airbus ACH 160.
 • Zwemplatform: Het hydraulische zwemplatform bij de achtersteven biedt directe toegang tot de oceaan en is perfect voor watersporten en activiteiten op het water.


Malena is ontworpen om comfortabele gemeenschappelijke ruimtes en luxueuze accommodatie te bieden, met behoud van een futuristisch en architectonisch ontwerp. Het jacht biedt voldoende ruimte voor maximaal 10 gasten, met zes VIP-suites op het hoofddek en vier dubbele hutten op het benedendek. Het dek van de eigenaar fungeert als een privé-penthouse en beschikt over een lounge, eethoek en jacuzzi met bijbehorende zonneschermen.

Met zijn uitgebreide voorzieningen en faciliteiten, is Malena de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar luxe en stijl, terwijl ze ook willen genieten van geavanceerde technologie en state-of-the-art faciliteiten tijdens hun vaarervaring.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.