Vanqraft VQ16 Waterscooter is de perfecte samensmelting van luxe en wendbaarheid

Vanquish Yachts, gevestigd in Nederland, heeft onlangs de langverwachte Vanqraft VQ16 onthuld - een adembenemende waterscooter van 16 voet die aan de wensen voldoet van iedereen die op zoek was naar een compacter en wendbaarder jacht. Deze innovatieve creatie belooft maximaal zes personen het ultieme comfort en stijlvolle sensaties te bieden.

De VQ16 combineert de weelde en het comfort van een superjachttender met de wendbaarheid van een waterscooter. Ontworpen in samenwerking met Guido de Groot Design en Studio Delta, is dit jacht ontwikkeld als de ideale metgezel voor andere superjachten. Vanqraft streefde naar 'serieus plezier' bij het bedenken van deze cross-over, maar vergat niet dat het vaartuig ook lange afstanden moeiteloos moet kunnen afleggen.

Dit ruime vaartuig van vijf meter lengte wordt aangedreven door een 1,8-liter Yamaha-motor met straalaandrijving, die maar liefst 200 pk kan leveren. Met deze krachtige motor behaalt de VQ16 indrukwekkende topsnelheden van 40 knopen (ongeveer 74 km/u). Echter, voor de adrenalinejunkies is er ook de optie van de Veloce-versie, uitgerust met een supercharger, waardoor de topsnelheid zelfs wordt verhoogd tot 50 knopen (ongeveer 93 km/u).

Wat betreft het ontwerp, lijkt de VQ16 op het jongere broertje van de imposante jachten van Vanquish. Met een extra meter lengte ten opzichte van zijn voorganger en vervaardigd uit glasvezel, past de jetaandrijving plat in de romp, waardoor het vaartuig gemakkelijk in elke tendergarage kan worden opgeborgen.

De Vanqraft VQ16 beschikt nu over twee speciale stoelen aan de voorzijde voor passagiers, terwijl gewatteerde banken zich achterin bevinden. De stuurstoel is voorzien van een scooterachtig stuurwiel, waardoor eenvoudige manoeuvreerbaarheid gegarandeerd is.

Hoewel de prijsinformatie alleen op aanvraag beschikbaar is, gaan er geruchten dat de Vanqraft VQ16 een prijskaartje zal hebben van €89.000, terwijl de Veloce-versie vanaf €106.000 verkrijgbaar zal zijn.

Met zijn unieke combinatie van luxe, wendbaarheid en snelheid belooft de Vanqraft VQ16 een ware sensatie te zijn op het water. Of het nu gaat om ontspannen cruisen of opwindende avonturen, dit opmerkelijke jacht biedt een nieuwe dimensie aan het plezier op het water.

Naast zijn indrukwekkende specificaties en opvallende ontwerp biedt de Vanqraft VQ16 nog meer opmerkelijke eigenschappen die het vermelden waard zijn. Het vaartuig is uitgerust met geavanceerde technologie en slimme functies die zorgen voor een naadloze en plezierige ervaring op het water.

Om de veiligheid te waarborgen, is de VQ16 uitgerust met een geavanceerd navigatiesysteem en een intuïtieve boordcomputer. Dit stelt de bestuurder in staat om gemakkelijk belangrijke informatie af te lezen en de waterscooter moeiteloos te bedienen. Bovendien is er voldoende opbergruimte aan boord om persoonlijke spullen veilig op te bergen tijdens het varen.

De Vanqraft VQ16 is ontworpen met comfort als prioriteit. De gewatteerde banken achterin bieden een ontspannen zitplaats voor passagiers, terwijl de speciale stoelen aan de voorzijde extra comfort en ondersteuning bieden, zelfs bij hoge snelheden. Het interieur is stijlvol en luxueus, met hoogwaardige afwerkingen en materialen die een elegante sfeer creëren.

Met zijn compacte formaat en wendbaarheid is de VQ16 ook uiterst geschikt voor het verkennen van kustlijnen, baaien en andere kleine waterwegen die voor grotere jachten moeilijk bereikbaar zijn. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor avontuurlijke reizigers en watersportliefhebbers die graag nieuwe plekken willen ontdekken.

Bovendien is de Vanqraft VQ16 milieuvriendelijk. De 1,8-liter Yamaha-motor is ontworpen met efficiëntie in gedachten en voldoet aan de strengste emissienormen. Hierdoor kunnen vaarliefhebbers genieten van de snelheid en opwinding van de waterscooter, zonder het milieu te belasten.

Of het nu gaat om vrijetijdsbesteding, het verkennen van afgelegen waterwegen of het dienen als een luxe tender voor superjachten, de Vanqraft VQ16 biedt een unieke en veelzijdige ervaring op het water. Met zijn krachtige prestaties, elegant ontwerp en aandacht voor detail, is dit innovatieve vaartuig een waardevolle toevoeging aan de Vanquish Yachts-familie.

Als u op zoek bent naar een jachtcombinatie die zowel stijlvol als wendbaar is, en die de mogelijkheid biedt om snelheid en comfort te ervaren, dan is de Vanqraft VQ16 zeker een serieuze overweging waard. Neem contact op met Vanquish Yachts voor meer informatie en om uw eigen avontuur op het water te beginnen.

Vanqraft VQ16

 • Lengte: 5 meter
 • Aandrijfsysteem: 1,8-liter Yamaha-motor met straalaandrijving
 • Motorvermogen: 200 pk
 • Optionele Veloce-versie met supercharger
 • Topsnelheid: 40 knopen (ongeveer 74 km/u) voor de standaardversie, 50 knopen (ongeveer 93 km/u) voor de Veloce-versie
 • Rompmateriaal: Glasvezel
 • Ontwerp: Samenwerking met Guido de Groot Design en Studio Delta
 • Zitcapaciteit: Maximaal 6 personen
 • Speciale stoelen aan de voorzijde voor passagiers
 • Gewatteerde banken achterin
 • Stuurstoel met scooterachtig stuurwiel voor eenvoudige manoeuvreerbaarheid
 • Geavanceerd navigatiesysteem en boordcomputer
 • Voldoende opbergruimte aan boord
 • Milieuvriendelijk met voldoet aan de strengste emissienormen
 • Geschikt voor tendergarages op superjachten
 • Luxe interieur met hoogwaardige afwerkingen en materialen


De Vanqraft VQ16 is ontworpen met het oog op prestaties, comfort en stijl. Met zijn krachtige motor en straalaandrijving kan hij indrukwekkende snelheden bereiken, terwijl het compacte formaat en de wendbaarheid zorgen voor gemakkelijke manoeuvreerbaarheid. Het vaartuig biedt voldoende zitplaatsen voor passagiers, met speciale stoelen aan de voorzijde en comfortabele gewatteerde banken achterin. Het interieur is luxueus en elegant, en het geavanceerde navigatiesysteem zorgt voor een probleemloze vaarervaring.

Met zijn veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid is de Vanqraft VQ16 een uitstekende keuze voor watersportliefhebbers die op zoek zijn naar snelheid, comfort en avontuur. Of het nu gaat om het verkennen van afgelegen waterwegen of het dienen als een luxe tender voor superjachten, dit opmerkelijke vaartuig biedt een unieke en plezierige ervaring op het water.

Vanquish Yachts

Vanquish Yachts is een Nederlands jachtbouwbedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige en luxe jachten. Het bedrijf is gevestigd in Nederland, een land dat wereldwijd bekend staat om zijn vakmanschap en expertise in de scheepsbouw.

Vanquish Yachts heeft een reputatie opgebouwd als een toonaangevende fabrikant van op maat gemaakte superjachten. Het bedrijf combineert innovatief ontwerp, vakmanschap van wereldklasse en geavanceerde technologie om jachten van ongeëvenaarde kwaliteit te creëren.

Het team van Vanquish Yachts bestaat uit ervaren ontwerpers, ingenieurs en ambachtslieden die samenwerken om unieke en opvallende jachten te bouwen. Ze streven naar perfectie in elk aspect van het ontwerp- en bouwproces, waarbij ze zowel esthetische schoonheid als technische excellentie nastreven.

De jachten van Vanquish Yachts worden gekenmerkt door hun elegante lijnen, luxueuze interieurs en ongeëvenaarde prestaties op het water. Elk jacht is op maat gemaakt volgens de specifieke wensen en eisen van de klant, waarbij rekening wordt gehouden met elk detail om een unieke en gepersonaliseerde ervaring te bieden.

Vanquish Yachts heeft een breed scala aan modellen, variërend van snelle day cruisers tot ruime en luxueuze superjachten. Het bedrijf is trots op zijn vermogen om aan de individuele behoeften en smaak van elke klant te voldoen, waardoor ze een uitzonderlijke klanttevredenheid kunnen garanderen.

Met hun onderscheidende ontwerpen, vakmanschap van topkwaliteit en aandacht voor detail, heeft Vanquish Yachts een prominente positie verworven in de wereld van luxe jachtbouw. Hun jachten zijn te vinden op wateren over de hele wereld, en het merk blijft streven naar vernieuwing en excellentie in de maritieme industrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.