De Pershing 140 is een spannende en leuke nieuwe toevoeging aan de wereld van superjachten

De Pershing 140 is het nieuwste vlaggenschip van de high-end jachtbouwer Pershing en is het eerste superjacht van het bedrijf dat volledig is vervaardigd in aluminium. Het schip is ontworpen door de bekende Italiaanse architect Fulvio De Simoni in samenwerking met het Ferretti Group Product Strategy Committee en hun technische afdeling.

Met een lengte van 43,3 meter en uitgerust met 4 MTU 16V2000 M96L-motoren, kan de Pershing 140 een topsnelheid van 38 knopen bereiken. Het schip beschikt over drie grote dekken, met een verhoogde cockpit die rechtstreeks is verbonden met het zonnedek en tal van mogelijkheden om het plezier van de gasten op alle dekken en buitenruimtes te maximaliseren.

De indeling van de Pershing 140 is voorzien van een verhoogde cockpit op het achtergedeelte met een ruime strandclub aan het water. De garage biedt ruimte voor een Williams 565 tender en een jetski, toegankelijk via de twee zijluiken aan bakboordzijde. Het jacht wordt ook geleverd met een tweede cockpitlounge met zitplaatsen voor 10, verdeeld over een woon- en een eethoek.

Het hoofddek herbergt zowel het bemanningsverblijf als de suite van de eigenaar, die is voorzien van een inloopkast en een salon. De bemanningsverblijven zijn voorzien van vier gastensuites met een eigen badkamer. Op het bovendek, onder de aluminium hardtop, bevinden zich een bar & grill en een ontspanningsruimte compleet met zonnekussen, projector en scherm en vaste luidsprekers. Het gebied biedt een prachtig panoramisch uitzicht rondom.

Het interieur van de Pershing 140 kan volledig op maat worden ontworpen samen met de ontwerpers van Studio Fulvio De Simoni en de projectarchitecten van de Superyacht Yard van Ferretti Group. Dit maakt elke Pershing 140 een uniek en gepersonaliseerd schip dat volledig voldoet aan de wensen en behoeften van de eigenaar.

Technische informatie over de Pershing 140:

  • Lengte: 43,3 meter
  • Breedte: 8,50 meter
  • Diepgang: 2,10 meter
  • Materiaal: aluminium
  • Motorisering: 4 x MTU 16V2000 M96L-motoren met in totaal 10.400 pk
  • Topsnelheid: 38 knopen
  • Brandstoftank: 23.000 liter
  • Watertank: 3.500 liter
  • Accommodatie: geschikt voor maximaal 12 gasten en 8 bemanningsleden
  • Indeling: verhoogde cockpit op het achtergedeelte met een ruime strandclub aan het water, garage voor een Williams 565 tender en jetski, tweede cockpitlounge met zitplaatsen voor 10, woon- en eethoek, suite van de eigenaar met inloopkast en salon, bemanningsverblijven met vier gastensuites en eigen badkamer, bar & grill en ontspanningsruimte onder de aluminium hardtop op het bovendek met zonnekussen, projector en scherm, en vaste luidsprekers.


De Pershing 140 het allereerste superjacht van het bedrijf is dat volledig is vervaardigd in aluminium. Dit materiaal biedt verschillende voordelen, waaronder lichtgewicht constructie en een hoge sterkte en duurzaamheid, wat resulteert in uitstekende hydrodynamische prestaties en hogere snelheden. Daarnaast biedt het gebruik van aluminium ook mogelijkheden voor een uniek ontwerp en personalisatie van het interieur, waardoor elke Pershing 140 uniek en gepersonaliseerd is voor de eigenaar. De Pershing  is dus het allereerste aluminium superjacht!

Jachtbouwer Pershing

Pershing is opgericht in 1981 in Italië en begon als een kleine jachtbouwer die zich richtte op sportcruisers. Al snel werd het bedrijf een belangrijke speler in de sector en stond bekend om zijn innovatieve ontwerpen en technologieën. In 1998 werd Pershing overgenomen door de Ferretti Group, een van 'swerelds grootste producenten van luxe jachten.

Met de hulp van de Ferretti Group heeft Pershing zijn aanbod uitgebreid naar superjachten en megajachten, en heeft het bedrijf zijn reputatie opgebouwd als een van de meest prestigieuze en innovatieve jachtbouwers ter wereld. Pershing jachten staan bekend om hun ongeëvenaarde prestaties, stijlvolle ontwerpen en aandacht voor detail.

Pershing heeft zijn eigen ontwerp- en engineeringafdeling, die werkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe modellen en technologieën. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste materialen en technologieën om jachten te bouwen die zowel lichtgewicht als sterk zijn, en die uitstekende prestaties leveren.

Pershing-jachten worden gebouwd in de scheepswerven van de Ferretti Group, die zich bevinden in Italië. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk van dealers en servicecentra om eigenaren te ondersteunen en hen de best mogelijke ervaring te bieden.

Pershing is een toonaangevende jachtbouwer die bekend staat om zijn luxe jachten van hoge kwaliteit, innovatieve ontwerpen en aandacht voor detail. Met een focus op prestaties en stijl is het bedrijf een van de meest prestigieuze namen in de jachtbouwindustrie en blijft het zich richten op het creëren van nieuwe en opwindende modellen en technologieën.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.