De Pershing 140 is een spannende en leuke nieuwe toevoeging aan de wereld van superjachten

De Pershing 140 is een spannende en leuke nieuwe toevoeging aan de wereld van superjachten

De high-end jachtbouwer Pershing heeft onlangs zijn nieuwste vlaggenschip onthuld: de geheel nieuwe Pershing 140. Dit prachtige schip is ook het eerste superjacht van het bedrijf vervaardigd in aluminium en wordt geleverd als een succesvolle samenwerking tussen het Ferretti Group Product Strategy Committee, hun technische afdeling en de Italiaanse architect Fulvio De Simoni. De 140 beschikt over drie grote dekken, met een hoogwaardige romp en uitstekende hydrodynamische mogelijkheden.

Uitgerust met 4 MTU 16V2000 M96L-motoren, profiteert dit gestroomlijnde schip van in totaal 10.400 pk en is daarmee het allereerste 43,3 meter LOA Pershing superjacht dat een topsnelheid van 38 knopen bereikt. Afgezien van de prestaties, het schip beschikt over een verhoogde cockpit die rechtstreeks is verbonden met het zonnedek, een groot gebied op het hoofddek dat alleen aan de eigenaar is gewijd en tal van mogelijkheden om het plezier van de gasten op alle dekken en buitenruimtes te maximaliseren. En over design gesproken, elke Pershing 140-eigenaar kan het interieur van zijn jachten ontwerpen samen met de ontwerpers van de firma Studio Fulvio De Simoni en de projectarchitecten van de Superyacht Yard van Ferretti Group. Neem dat voor maatwerk. De indeling van de nieuwe Pershing 140 is voorzien van een verhoogde cockpit op het achtergedeelte met een ruime strandclub aan het water.

De garage biedt ruimte voor een Williams 565 tender en een jetski toegankelijk via de twee zijluiken aan bakboordzijde. Het jacht wordt ook geleverd met een tweede cockpitlounge met zitplaatsen voor 10, verdeeld over een woon- en een eethoek. Het hoofddek herbergt zowel het bemanningsverblijf als de suite van de eigenaar, die is voorzien van een inloopkast en een salon. De bemanningsverblijven zijn voorzien van vier gastensuites met een eigen badkamer. Op het bovendek, onder de aluminium hardtop, bevinden zich een bar & grill en een ontspanningsruimte compleet met zonnekussen, projector en scherm en vaste luidsprekers. Het gebied biedt een prachtig panoramisch uitzicht rondom.