Azimut heeft onlangs zijn nieuwste creatie onthuld - de Fly 72

Het Italiaanse jachtmerk Azimut is een begrip op de internationale wateren als het gaat om luxe en innovatie. Hun ontwerpen blinken uit in esthetiek en navigatievermogen, eigenschappen die hen hebben gevestigd als pioneers in de wereld van de jachtbouw. Azimut heeft onlangs haar meest recente vlaggenschip gepresenteerd, de Azimut Fly 72, waarmee zij wederom bewijzen waarom zij toonaangevend zijn in de industrie. Dit schitterende vaartuig voegt een nieuwe dimensie toe aan hun al indrukwekkende lijn van luxueuze jachten en spreekt tot de verbeelding van iedereen die van het nautische leven houdt.

De Fly 72 is het resultaat van een eindeloze zoektocht naar perfectie waarbij de focus ligt op snelheid, comfort en design. Deze elementen versmelten naadloos in dit jacht, dat door zijn pracht niet enkel een vaartuig is, maar ook gezien kan worden als een zwevend kunstwerk. Voor het interieurdesign heeft Azimut de krachten gebundeld met Achille Salvagni, bekend als Fantolino, een internationaal geroemde ontwerper wiens naam synoniem staat voor avant-garde en luxe. Zijn benadering van design is holistisch; het creëren van een ervaring, een esthetisch avontuur dat elke centimeter van de Fly 72 bezielt.

Vanaf het moment dat je aan boord stapt van de Azimut Fly 72 wordt je omgeven door een gevoel van ruimte en helderheid. De grote ramen die het exterieur kenmerken zorgen voor een lichtovergoten interieur, waarbij natuurlijk licht speelt met de zorgvuldig geselecteerde meubels die rechtstreeks uit de studio van Fantolino lijken te komen. Dit alles draagt bij aan de sfeer van luxe en rust.

In de salon heerst een ambiance van comfort en klasse, slechts het begin van wat dit jacht te bieden heeft. Het hoofddek kent een open structuur die ontmoeting en beweging stimuleert. Hier geen strenge grenzen tussen binnen en buiten, maar een vloeiende overgang die een ideale plek creëert voor zowel vermaak als relaxatie. Op het bovendek kunnen gasten genieten van een panoramisch uitzicht, ideaal voor diners onder de sterrenhemel, terwijl de hutten benedendeks een toevlucht van rust en privacy bieden.

De essentie van de Fly 72 zit hem in de details. Zachte bekledingen en zorgvuldig gekozen materialen definiëren het jacht en dragen bij aan een atmosfeer van elegantie en distinctie. Elke ruimte, van de eetgedeeltes tot de lounges, ademt die zeldzame klasse uit die Azimut zo karakteriseert.

Maar de Fly 72 biedt meer dan alleen schoonheid; het herbergt ook indrukwekkende kracht. Met een kruissnelheid van 28 knopen en een topsnelheid van 32 knopen behoort het tot de snelste in haar klasse. Deze combinatie van snelheid en stijl maakt elke vaart met de Fly 72 tot een onvergetelijke ervaring.

De ware schoonheid van de Azimut Fly 72 ligt in het vermogen om kunst, luxe en techniek samen te brengen in één harmonische beleving. Dit samenspel is wat de Fly 72 niet slechts tot een toevoeging aan de Azimut-collectie maakt, maar een revolutionaire stap die de normen in de nautische wereld opnieuw zal definiëren.

Voor eigenaren en gasten van de Fly 72 betekent het bezit van dit jacht een belevenis die voert naar nieuwe horizonten van verfijning, snelheid en serene kalmte. Azimut bewijst met deze nieuwste toevoeging aan haar vloot dat zij trouw blijft aan haar belofte van vernieuwing, exclusieve luxe en uitzonderlijke vaarervaringen. Het is duidelijk dat met de Azimut Fly 72 elk moment op de golven meer dan een reis is; het is een avontuur dat alle verwachtingen transcendeert.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.