Scheepsmagnaat Vladimir Potanin dreigt jacht te verliezen in kostbaarste echtscheiding ooit

Vladimir Potanin, een van de rijkste mannen van Rusland en een bekende scheepsmagnaat, kan mogelijk zijn luxueuze jacht verliezen als gevolg van een aanstaande scheidingszaak. Potanin'sex-echtgenote, Natalia Potanina, heeft een rechtszaak aangespannen die als de duurste echtscheiding uit de geschiedenis kan blijken, waardoor Potanin mogelijk een groot deel van zijn vermogen moet opgeven.

Potanin is de eigenaar van Anastasia, een van de meest luxueuze superjachten ter wereld. Dit indrukwekkende vaartuig, dat aan alle mogelijke comforteisen voldoet, heeft hem naar schatting een bedrag van 150 miljoen dollar gekost. Echter, als de uitspraak van de rechter in het voordeel van Natalia uitvalt, kan Potanin dit nautische pronkstuk verliezen.

De echtscheidingszaak tussen Vladimir Potanin en Natalia Potanina heeft al heel wat stof doen opwaaien. Natalia beweert dat ze recht heeft op de helft van Potanin'sfortuin, gezien de wetten in Rusland stellen dat onroerend goed dat is verworven tijdens het huwelijk door beide partners moet worden gedeeld. Dit betekent ook dat Natalia aanspraak maakt op de helft van het jacht Anastasia.

Potanin heeft getracht om deze situatie te neutraliseren door te beweren dat het jacht niet tot zijn persoonlijke bezit behoort, maar onderdeel is van een bedrijf dat hij bezit. Deze stelling is echter door de rechtbank verworpen.

Het lot van superjacht Anastasia hangt nu af van de rechtbank, die de taak heeft om de ingewikkelde financiële zaken te ontwarren en een beslissing te nemen die eerlijk is voor beide partijen.

Het schandaal rondom de scheiding van Vladimir Potanin en Natalia Potanina belicht het grotere probleem van de Russische wetten inzake het verdelen van eigendommen na een scheiding. In Rusland wordt verondersteld dat onroerend goed tijdens een huwelijk gemeenschappelijk bezit is, en daarom gelijk verdeeld moet worden na een scheiding. Echter, er zijn veel manieren waarop deze regels kunnen worden omzeild, zoals Potanin heeft geprobeerd door het superjacht Anastasia te claimen als bedrijfseigendom.

Maar de rechtbank heeft deze claim verworpen, wat aangeeft dat de rechtbank strenge normen hanteert bij het bepalen van wat als persoonlijk bezit kan worden beschouwd. Het is nog niet bekend of deze zaak een precedent zal stellen voor toekomstige scheidingen van soortgelijke aard.

 

• Welke jacht zou Vladimir Potanin mogelijk kunnen verliezen? - Anastasia, een van de meest luxueuze superjachten ter wereld.
• Wat is de waarde van het jacht? - Het jacht is naar schatting 150 miljoen dollar waard.
• Wie heeft de rechtszaak aangespannen en wat eist zij? - Natalia Potanina heeft de rechtszaak aangespannen en ze eist de helft van Potanin'sfortuin, inclusief het jacht.
• Hoe probeerde Vladimir Potanin het verlies van zijn jacht te voorkomen? - Hij beweerde dat het jacht eigendom was van een bedrijf dat hij bezit, niet van hem persoonlijk.
• Wat betekent de uitspraak van de rechtbank in deze zaak potentieel voor toekomstige scheidingen in Rusland? - Het kan een precedent scheppen voor toekomstige scheidingen waarbij de verdeling van luxe goederen ter discussie staat.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.