Frauscher Shipyard 747 Mirage Jachttender - een symbool van prestatie en comfort

Frauscher Shipyard, gevestigd in Duitsland, heeft recentelijk zijn nieuwste creatie gepresenteerd, de 747 Mirage jachttender. De naam van deze boot roept niet alleen beelden op van de optische illusie bekend als een fata morgana, maar het wekt ook associaties op met de beroemde Franse straaljager en Boeing'sberoemde Jumbo Jet - wat allemaal een krachtig signaal afgeeft dat dit een boot is die ontworpen is voor hoge prestaties.

Met zijn gestroomlijnde en agressieve ontwerp, legt deze 7,47 meter lange boot de nadruk op dynamiek. De 747 Mirage komt met verschillende motoropties, variërend van 220 tot 430 pk, en kan topsnelheden bereiken tot ongeveer 103,71 kilometer per uur. Maar naast zijn krachtige prestaties, is deze boot ook ontworpen met een focus op comfort en ruimte in het interieur.

Aan boord vinden we een L-vormige bank met twee inklapbare rugleuningen. De rugleuning van de bijrijder kan worden neergeklapt om een comfortabele, beschutte chaise longue te vormen. Daarnaast kan een ligweide gecreëerd worden door de hoofdrugleuning neer te klappen. Bovendien is er een groot kussen dat bevestigd kan worden aan het voorste buitendek van de boot, waardoor een extra zonnedek gecreëerd kan worden.

De 747 Mirage, die werd onthuld in juni, draagt een duidelijke gelijkenis met zijn prestigieuze oudere broer, de 858 Fantom. Het onweerstaanbare silhouet van de 747 Mirage is het werk van de getalenteerde ontwerpers Gerald Kiska en Harry Miesbauer, in samenwerking met de stylisten van de werf.

De boot is beschikbaar in verschillende kleuren om de unit te personaliseren. Het is voorzien van een brandstoftank met een capaciteit van 240 liter en weegt 1800 kg. De prijs van de 747 Mirage begint bij ongeveer 161.175 euro, en illustreert daarmee de premium status van dit model.

Deze boot markeert een keerpunt in de inspanningen van Frauscher om een luxueuze en functionele jachttender te creëren. De aandacht voor detail is duidelijk in elke lijn van het ontwerp. Niet alleen esthetisch aantrekkelijk, de 747 Mirage is ook een wonder van technische innovatie en prestaties.

Het in- en exterieur van de 747 Mirage zijn ontworpen met comfort en functionaliteit als kern. De L-vormige bank, de modulaire zonnedekken, en de brede corridor die het badplatform met de cockpit verbindt, bieden gebruikers een vlotte en comfortabele ervaring aan boord. De opslagruimtes zijn slim ontworpen en onopvallend geïntegreerd in de boot, wat bijdraagt aan het strakke en ononderbroken design.

Onder de kap is de 747 Mirage uitgerust met vier verschillende motoropties. Dit omvat drie Z-aandrijf benzine inboards met maximaal 430 pk en een 220 pk Volvo Penta D4 dieselmotor. In zijn krachtigste configuratie kan de 747 Mirage snelheden tot 56 knopen (ongeveer 103,71 km/u) bereiken.

Frauscher biedt ook een breed scala aan kleuropties voor zowel het interieur als het exterieur van de boot, waardoor eigenaren hun jachttender kunnen personaliseren om hun individuele stijl en smaak te weerspiegelen.

De 747 Mirage is dan ook een krachtig statement van Frauscher'svoortdurende toewijding om prestatie en stijl samen te brengen in hun jachttender ontwerpen. Met zijn combinatie van hoge snelheid, comfort en elegantie, belooft de 747 Mirage een onvergetelijke ervaring op het water.

Over Frauscher Shipyard

Frauscher Shipyard is een gerenommeerde Oostenrijkse fabrikant van premium motorboten en jachten, bekend om hun stijlvolle, functionele en innovatieve ontwerpen. Het bedrijf werd opgericht in 1927 door Engelbert Frauscher en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd voor zijn uitzonderlijke vakmanschap, duurzaamheid en prestaties.

Het bedrijf is gevestigd aan de oevers van het Traunsee-meer in Oostenrijk, een regio die al eeuwenlang bekend staat om zijn scheepsbouwtraditie. Door de jaren heen heeft Frauscher de kunst van het botenbouwen verfijnd en geïnnoveerd, met behulp van de nieuwste technologieën en productietechnieken, gecombineerd met traditioneel vakmanschap.

Frauscher produceert een breed scala aan modellen, van sportieve speedboten tot luxe motorjachten, elk met een uniek ontwerp en karakter. Hun boten staan bekend om hun strakke lijnen, hoogwaardige materialen, en superieure prestaties. Ze hebben meerdere prijzen gewonnen voor hun ontwerpen en innovaties in de scheepsbouwsector.

Een belangrijk kenmerk van Frauscher boten is hun veelzijdigheid. Ze zijn ontworpen om aan verschillende behoeften en levensstijlen te voldoen, of u nu op zoek bent naar een boot voor watersportactiviteiten, ontspanning of sociaal entertainment.

Tot op heden blijft Frauscher zich inzetten voor het produceren van boten van de hoogste kwaliteit, met een ongeëvenaarde aandacht voor detail en een diep respect voor de geschiedenis en traditie van de scheepsbouw.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.