Bering B145 Explorer Jacht nieuwe bouwfase bereikt

Bering Jachts heeft aangekondigd dat hun nieuwste vlaggenschip, het Bering B145 Explorer-jacht, een nieuwe fase in de constructie heeft bereikt. Dit fenomenale vaartuig, dat speciaal ontworpen is voor avontuurlijke tochten, combineert robuuste uitvoerbaarheid met luxueuze comfort. De B145 Explorer maakt onderdeel uit van de Explorer-serie van Bering, die bekend staat om haar duurzaamheid en uitmuntende prestaties in de meest uitdagende maritieme omgevingen.

De bouw van dit indrukwekkende jacht vordert gestaag in de faciliteit van Bering in Antalya, Turkije. Met een lengte van 44 meter (145 voet) belooft het B145 model een van de paradepaardjes te worden binnen het segment van de Explorer-jachten. Deze jachten zijn ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan en lange afstanden af te leggen, wat ze ideaal maakt voor wereldreizigers met een passie voor de zee. Het B145 Explorer-jacht is hierop geen uitzondering en wordt gebouwd met de capaciteit om transcontinentale trips te ondernemen zonder tussenstops voor brandstof of voorraden.

Dit ambitieuze project vertegenwoordigt de essentie van Bering's expertise in het creëren van schepen die veiligheid combineren met comfort. Het stalen rompontwerp draagt bij aan de stabiliteit en het vermogen van het jacht om in alle soorten wateren te navigeren. Aangedreven door twee Cummins QSK19 dieselmotoren, elk met 800 pk, zal het B145 Explorer-jacht uitgerust zijn om moeiteloos de oceaan over te steken. Bovendien is het vaartuig voorzien van een hybride voortstuwingssysteem, waardoor duurzaamheid en efficiëntie worden gewaarborgd tijdens de expeditiereizen.

De B145 Explorer zal bovendien beschikken over een geavanceerd stabilisatiesysteem dat zorgt voor maximaal comfort, zelfs in onrustige zeeën. Voor de navigatie is er gekozen voor high-end technologie en systemen die voldoen aan de strenge eisen van wereldwijde verkenning. Een dergelijke uitrusting garandeert niet alleen de veiligheid van haar passagiers, maar biedt ook een ongeëvenaard gevoel van vertrouwen en controle aan de kapitein.

Aan boord van het B145 Explorer-jacht bevinden zich vijf gastenkajuiten en een expansieve master suite, waardoor er in totaal ruimte is voor twaalf gasten. Elk van deze luxueus ingerichte verblijven is uitgerust met een eigen badkamer, waardoor privacy en comfort worden gegarandeerd. Daarnaast is er op het jacht voldoende ruimte voor een bemanning van tien personen, wat verzekert dat de service aan boord niets te wensen overlaat.

Onder de vele voorzieningen en luxe elementen bevindt zich ook een ruime salon met een panoramisch uitzicht. Dit biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van de schoonheid van de oceaan, terwijl ze zich in de comfortabele en stijlvolle omgeving van het interieur bevinden. De B145 Explorer bevat ook een fitnessruimte, een bubbelbad op het dek en een grote beach club met een zwemplatform. Deze voorzieningen dragen bij aan het plezier en ontspanning tijdens lange reizen op zee.

Wat betreft de voortgang van de bouw, heeft Bering de realisatie van het hoofdstalen casco voltooid en wordt nu gewerkt aan de verdere afwerking en verfijning van het exterieur en interieur. Dit houdt in dat de volgende bouwfase gericht zal zijn op het finaliseren van de buitenkant van het schip, gevolgd door de inrichting van het interieur. Het is een nauwgezet proces waarbij vakmanschap en precisie centraal staan om ervoor te zorgen dat elk aspect van het jacht voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en verfijning.

Het Bering-team werkt nauw samen met de toekomstige eigenaren van het B145 Explorer-jacht om hun persoonlijke voorkeuren en behoeften in het ontwerp te integreren. Dit stelt hen in staat om een werkelijk op maat gemaakte ervaring aan boord te creëren, waardoor het jacht niet alleen een middel van vervoer is, maar een echt persoonlijk toevluchtsoord op zee.

Verwacht wordt dat het B145 Explorer-jacht in 2022 zeevaardig zal zijn en klaar om haar eerste reizen te ondernemen. Dit is een spannende mijlpaal voor zowel Bering Yachts als voor de toekomstige eigenaren die verlangen naar avontuur en luxe in één subliem pakket.

Als we de blik richten op wat deze mijlpaal betekent voor de toekomst van luxe jachtconstructie, is het duidelijk dat de Bering B145 Explorer een standaard zet voor duurzame, op maat gemaakte en innovatieve scheepsbouw. Dit jacht belichaamt de geest van ontdekkingsreizen met een duurzame aanpak, waardoor reizigers zonder zorgen de afgelegen hoeken van de wereld kunnen verkennen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.