Centouno Navi Eterea een luxueus jacht van 40 meter lang

Centounonavi, een relatief nieuwe speler in de jachtindustrie, heeft onlangs de Eterea onthuld, een majestueus jacht van 40 meter lang dat design, comfort en prestaties combineert voor de ultieme ervaring op zee. Dit buitengewoon vervaardigde vaartuig is speciaal ontworpen voor liefhebbers van de oceanen, die waarde hechten aan stijl en innovatie.

Het ontwerp van Eterea is het resultaat van een samenwerking tussen Centounonavi en Hydro Tec, een gerenommeerd ontwerpbureau onder leiding van Sergio Cutolo. Met een geraffineerde en gestroomlijnde vormgeving profileert dit jacht zich als een moderne interpretatie van de klassieke jachtstijl. De Eterea onderscheidt zich door haar strakke lijnen en uitgebalanceerde proporties, wat het een tijdloze elegantie en een dynamisch profiel geeft.

De Eterea is meer dan alleen een lust voor het oog. Ze biedt ook indrukwekkende prestaties op het water. Dankzij de lichtgewicht aluminium constructie en een geavanceerd rompontwerp is dit jacht in staat om efficiënt te varen en optimale snelheden te bereiken zonder in te boeten op stabiliteit of comfort. Het betrouwbare en krachtige voortstuwingssysteem zorgt ervoor dat de Eterea haar eigenaren naar de meest afgelegen en exotische locaties kan brengen.

Aan boord van de Eterea vinden gasten een royale woonruimte die de perfecte mix biedt tussen luxe en functionaliteit. Met vier ruime gastencabines, elk met een eigen badkamer, garandeert het interieur privacy en comfort voor iedereen aan boord. De master suite is een waar hoogtepunt, met zijn panoramische uitzichten, verfijnde afwerking en op maat gemaakte meubels, waardoor het een exclusieve privé-retraite biedt op zee.

De algemene leefruimten zijn ontworpen om te entertainen en te ontspannen, met een ruime salon die uitnodigt tot sociale interactie en een eetgedeelte waar gasten kunnen genieten van culinaire creaties. De keuken is uitgerust met state-of-the-art apparatuur, waardoor de chef-kok aan boord gemakkelijk kan voorzien in de behoeften en wensen van de gasten.

Het exterieur van de Eterea blinkt uit in veelzijdigheid en functionaliteit. Een van de kenmerken is een ruim achterdek waar gasten kunnen zonnebaden, dineren onder de sterren of gewoonweg genieten van het uitzicht op de oceaan. Daarnaast is de Eterea uitgerust met een uitgebreid zwemplateau, waardoor gasten moeiteloos toegang hebben tot het water voor zwemmen of watersportactiviteiten.

Bovendien heeft het jacht diverse duurzaamheidsinitiatieven geïmplementeerd. Energie-efficiënte systemen, zoals geavanceerde isolatie en LED-verlichting, dragen bij aan het minimaliseren van de ecologische voetafdruk. Deze milieuvriendelijke benadering is een bewuste keuze van Centounonavi, die streeft naar harmonie tussen luxe jachten en het behoud van de oceanen.

Onder het vaartuig bevindt zich een tender garage, die discreet is weggewerkt en waar plaats is voor een riante tender en andere zeevaartuigen. Dit zorgt ervoor dat avontuurlijke tochten naar kustlijnen of nabijgelegen eilanden gemakkelijk en stijlvol kunnen worden ondernomen.

In de motorruimte van de Eterea ligt een krachtig hart dat zorgt voor imposante vaarprestaties. De twee robuuste motoren bieden niet alleen de benodigde kracht om de Eterea soepel door het water te laten glijden, maar ze zijn ook gebouwd met oog voor duurzaamheid en efficiëntie, waardoor ze minder brandstof verbruiken en de impact op het milieu verminderen.

De yachtbouwer heeft verder aandacht besteed aan de navigatie-uitrusting en technologieën aan boord van de Eterea. De modernste snufjes en systemen zorgen voor veiligheid en gemak tijdens het navigeren, en dragen bij aan een soepele en plezierige vaarervaring.

Met de introductie van de Eterea laat Centounonavi zien dat het merk zich onderscheidt door een combinatie van vakmanschap en innovatie. Het bedrijf is trots op de lancering van dit prachtige vaartuig en is ervan overtuigd dat het aan de hoge verwachtingen van de meest veeleisende oceaanliefhebbers zal voldoen. De Eterea is een werkelijke belichaming van de passie voor de zee en de toewijding aan excellentie die Centounonavi karakteriseert.

Als we dieper ingaan op wat de Eterea en het merk Centounonavi te bieden hebben, komt een wereld van exclusiviteit en luxe tot leven, waarbij elk detail zorgvuldig is ontworpen om de waardering voor de oceaan te weerspiegelen. De filosofie van Centounonavi draait om het creëren van jachten die niet alleen een statement zijn van persoonlijke smaak en succes, maar ook van respect voor het mariene milieu waarin ze varen.

Vanaf het moment dat je voet zet op de Eterea, is het duidelijk dat dit jacht ongeëvenaarde elegantie uitstraalt; van het minutieus geselecteerde palet van materialen tot de subtiele verlichting die elk element accentueert. De zorgvuldig gekozen houtsoorten, luxe stoffen en verfijnde metalen inlegwerk samen met op maat gemaakte meubelstukken vormen een harmonieus geheel dat luxe en comfort naadloos combineert.

Het binnenontwerp is minstens zo indrukwekkend als het exterieur, met een lay-out die de levensstijl van de eigenaar weerspiegelt. Het is een meesterwerk van ergonomie waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan. De woonruimtes vloeien moeiteloos in elkaar over, waardoor gasten de vrijheid hebben om zich te bewegen en de verschillende zones van het jacht te verkennen, van de gezellige lounges tot de serene slaapvertrekken.

De technologische snufjes aan boord van de Eterea dragen ook bij aan het comfort en de veiligheid van de gasten. Van het geavanceerde entertainment-systeem tot de stabilisatoren die de rolbeweging tegengaan, alles is ontworpen voor een optimaal verblijf op zee. En met de nieuwste communicatiemiddelen blijven de gasten ook op volle zee verbonden met de buitenwereld.

Het personeel aan boord van de Eterea speelt een cruciale rol in de ervaring. Getraind om discreet te zijn terwijl ze uitstekende service bieden, stellen ze alles in het werk om ervoor te zorgen dat elke reis vlekkeloos verloopt. Van de kapitein en stuurman tot de chef-kok en cabinepersoneel, elk lid van de bemanning is een specialist in zijn vakgebied en draagt bij aan het creëren van een onvergetelijke ervaring voor de gasten.

Ook het buitendek van de Eterea verdient speciale aandacht. Of het nu gaat om het observeren van de sterrenhemel vanuit de jacuzzi, het genieten van een middag yoga op het uitgestrekte zonnedek, of het bijwonen van een elegant diner bij zonsondergang, het buitendek is de ideale plek voor ontspanning en entertainment.

Duurzaamheid is nog een aspect waarop de Eterea schittert. In een tijd waarin de bescherming van onze planeet steeds belangrijker wordt, doet Centounonavi er alles aan om ervoor te zorgen dat haar jachten deel uitmaken van de oplossing, niet van het probleem. Waterzuiveringssystemen, zonnepanelen en de keuze voor milieuvriendelijke materialen getuigen van de inzet van het bedrijf om duurzame luxe te promoten.

Bij het bouwen van de Eterea werd bijzondere aandacht besteed aan het evenwicht tussen het gebruik van natuurlijke bronnen en de noodzaak om comfortabel en stijlvol te reizen. Dit evenwicht is terug te vinden in het design en de werking van het jacht, waarbij het verbruik van hulpbronnen wordt geoptimaliseerd zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de ervaring aan boord.

Wat betreft de prestaties, dankzij de zorgvuldige engineering en de keuze voor toonaangevende technologieën, vertegenwoordigt de Eterea een nieuw tijdperk van jachtbouw. Ze is in staat om lange afstanden af te leggen met opmerkelijke snelheid en efficiëntie, waardoor de wereld opent voor degenen die de vrijheid van de open zee willen verkennen, zonder grenzen of beperkingen.

Het is duidelijk dat de Eterea, met haar combinatie van schoonheid, brawn en brains, is gebouwd om indruk te maken. Maar meer dan dat, het is een symbool van de toewijding van Centounonavi aan de toekomst van duurzame, luxe oceaantochten. Voor wie het water tot speelterrein heeft gemaakt, biedt de Eterea een droom die werkelijkheid wordt – een waar paradijs op zee, waar avontuur en elegantie samenkomen in perfecte harmonie.

Op de Eterea is elke reis niet alleen een kans om de horizon te verkennen, maar ook om zichzelf opnieuw te ontdekken. Het is hier waar de oceaan een canvas wordt voor persoonlijke groei, reflectie en onvergetelijke herinneringen. En voor Centounonavi, is elke jacht dat ze op de markt brengen een belofte, een uitnodiging om dieper te duiken in de wonderen van onze wereldzeeën. Zoals de naam 'Eterea' suggereert – etherisch, haast te mooi om tastbaar te zijn – is dit jacht een droom gemaakt werkelijkheid, een droom die klaar is om de golven te veroveren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.