Tim Ciasulli, voormalig wereldkampioen offshore motorbootracer, koopt de Benetti Oasis 40M

De nieuwe Benetti Oasis 40M, die vorig jaar voor het eerst werd gepresenteerd op de Singapore Yacht Show, heeft nu een trotse eigenaar. Tim Ciasulli, een voormalig wereldkampioen offshore motorbootracer met maar liefst vier wereldsnelheidsrecords op zijn naam, heeft het jacht officieel gekocht. Dit is het eerste jacht dat verkocht is in het nieuwe assortiment superjachten voor binnen en buiten, geproduceerd door de gerenommeerde Italiaanse scheepswerf.

Het prachtige ontwerp van de Benetti Oasis 40M is voorzien van een RWD-ontwerp en biedt een ruim achterdek en een schitterende strandclub op zeeniveau, waarbij alle beschikbare binnen- en buitenruimtes optimaal worden benut. Met een lengte van 41 meter, een romp en bovenbouw van glasvezel en een fantastisch interieurontwerp, spreekt dit jacht vooral jonge sportieve mensen aan. Het interieur is vloeiend en vrij zeldzaam in dit type jacht, met een prachtige combinatie van kleuren, hoogwaardige materialen en op maat gemaakte meubels die een elegante en verfijnde uitstraling geven, met hier en daar een informeel detail.

Het jacht is rijkelijk voorzien van ramen die overvloedig natuurlijk licht binnenlaten. Bijvoorbeeld, de salon op het hoofddek heeft ramen van vloer tot plafond die volledig open kunnen en zelfs aan drie zijden verdwijnen, waardoor een echte binnen- en buitenruimte ontstaat. De Oasis 40M beschikt over vijf gastencabines die plaats bieden aan maximaal tien personen, en daarnaast zijn er vijf bemanningscabines voor een totale bemanning van negen.

Als trotse eigenaar zal Tim Ciasulli genieten van een mastersuite op het hoofddek met een prachtige marmeren badkamer, een aparte zithoek en een ruim balkon. De andere gasten kunnen ontspannen in twee VIP-passagiershutten op het benedendek en twee even elegante tweepersoonshutten. De Benetti Oasis 40M wordt aangedreven door twee MAN V12-1400-motoren, waarmee het een topsnelheid van 16 knopen kan bereiken, met een kruissnelheid tussen 11 en 14,5 knopen. Het jacht heeft een indrukwekkende actieradius van maar liefst 4.000 zeemijl. De totale prijs van dit project bedraagt iets meer dan €2,4 miljoen.

Benetti Oasis 40M

 • Model: Benetti Oasis 40M

  • Het model "Oasis 40M" is ontworpen en geproduceerd door de gerenommeerde Italiaanse scheepswerf Benetti.
 • Afmetingen:

  • Lengte: 41 meter
  • Romp- en bovenbouwmateriaal: Glasvezel
 • Ontwerpkenmerken:

  • RWD-ontwerp: Het jacht is voorzien van een RWD-ontwerp, waarbij de focus ligt op een groot achterdek en een prachtige strandclub op zeeniveau, waarbij alle beschikbare binnen- en buitenruimtes optimaal worden benut.
  • Ruime binnen- en buitenruimtes: Het jacht maakt optimaal gebruik van zowel binnen- als buitenruimtes, waardoor er voldoende ruimte is voor ontspanning en entertainment.
  • Aantrekkelijk interieurontwerp: Het interieur van de Oasis 40M is ontworpen om jonge sportieve mensen aan te spreken. Het biedt een vloeiend en zeldzaam ontwerp voor dit type jacht, met een prachtige combinatie van kleuren, hoogwaardige materialen en op maat gemaakte meubels voor een elegante en verfijnde uitstraling.
 • Accommodatie:

  • Gastencabines: Het jacht beschikt over vijf gastencabines die plaats bieden aan maximaal tien personen.
  • Bemanningscabines: Er zijn vijf bemanningscabines beschikbaar, waardoor het jacht kan worden bediend door een totale bemanning van negen personen.
  • Mastersuite: Op het hoofddek bevindt zich een ruime mastersuite met een prachtige marmeren badkamer, een aparte zithoek en een groot balkon.
  • VIP-passagiershutten: Op het benedendek zijn er twee VIP-passagiershutten beschikbaar.
  • Tweepersoonshutten: Daarnaast zijn er twee tweepersoonshutten die even elegant zijn.
 • Motor en prestaties:

  • Motoren: Het jacht is uitgerust met twee krachtige MAN V12-1400-motoren.
  • Topsnelheid: Het jacht kan een topsnelheid van 16 knopen bereiken.
  • Kruissnelheid: De kruissnelheid van het jacht ligt tussen 11 en 14,5 knopen.
  • Actieradius: Met een actieradius van maar liefst 4.000 zeemijl, biedt het jacht uitgebreide mogelijkheden voor lange reizen.
 • Prijs:

  • De totale prijs van het project bedraagt iets meer dan €2,4 miljoen.


De Benetti Oasis 40M combineert elegantie, functionaliteit en uitstekende prestaties om een luxueuze en plezierige ervaring op het water te bieden. Met zijn ruime accommodaties, verfijnde ontwerp en indrukwekkende technische specificaties is dit jacht een uitstekende keuze voor veeleisende jachteigenaren die op zoek zijn naar comfort.

Over Benetti

Benetti is een gerenommeerde Italiaanse scheepswerf en een van 's werelds toonaangevende producenten van luxe jachten. Met meer dan 140 jaar ervaring in de scheepsbouwindustrie heeft Benetti een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van vakmanschap, innovatie en kwaliteit.

Het bedrijf werd opgericht in 1873 door Lorenzo Benetti en begon als een scheepswerf in het hart van Italië. In de loop der jaren heeft Benetti zich gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van op maat gemaakte motorjachten en megajachten van de hoogste kwaliteit.

Benetti-jachten staan bekend om hun elegantie, luxe en vakmanschap. Elk jacht is een uniek meesterwerk, met aandacht voor detail en een onberispelijke afwerking. Het bedrijf combineert traditionele ambachtelijke technieken met geavanceerde technologieën om jachten te creëren die zowel esthetisch als functioneel zijn.

Het assortiment van Benetti omvat een breed scala aan modellen, variërend van compacte jachten tot indrukwekkende megajachten. Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen om aan de specifieke wensen van klanten te voldoen, inclusief personalisatie van het interieur, de lay-out en de technische specificaties.

Benetti heeft een sterke aanwezigheid op internationale jachtshows en evenementen en heeft wereldwijd een trouwe klantenkring opgebouwd. De jachten van Benetti zijn te vinden in de wateren van de meest exclusieve bestemmingen over de hele wereld, en ze worden bewonderd en gewaardeerd door jachteigenaren en experts in de industrie.

Met zijn voortdurende streven naar excellentie, innovatie en vakmanschap blijft Benetti een toonaangevende speler in de wereld van luxe jachtbouw. Het bedrijf blijft grenzen verleggen en zich aanpassen aan de evoluerende eisen van de markt, met als doel het leveren van jachten van ongeëvenaarde kwaliteit en schoonheid aan de meest veeleisende klanten.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...