Azimuts vernieuwde Luxe Jacht de Fly 72 onder de loep

Azimut Yachts, een toonaangevende Italiaanse jachtenbouwer bekend om zijn innovatie in design en technologie, heeft onlangs zijn nieuwste creatie onthuld: de Azimut Fly 72. Dit luxejacht combineert de esthetische finesse en ingenieursprestaties waarmee het merk synoniem is geworden. De Fly 72 is de belichaming van elegantie, comfort, en zeewaardigheid, en geeft een frisse interpretatie aan het concept van een vliegbrugjacht.

De kans om een Azimut te bezitten betekent meer dan alleen het hebben van een luxueus schip; het staat voor een exclusieve levensstijl en een passie voor de zee. Bij Azimut wordt elke boot gemaakt met aandacht voor detail en toewijding om een perfecte balans tussen vorm en functie te bereiken. De Fly 72 is hier geen uitzondering op en vertegenwoordigt een fijne afstemming van verfijning en kracht.

Het ontwerp van de Fly 72 is het werk van Alberto Mancini, die alom wordt geprezen om zijn minimalistische en tegelijkertijd opvallende stijl. Het exterieur kenmerkt zich door vloeiende lijnen die de dynamische aantrekkingskracht van het jacht accentueren. Grote ramen zorgen niet alleen voor een panoramisch zicht op de oceaan maar dragen ook bij aan de esthetische waarde van het schip, wat resulteert in een naadloze integratie tussen binnen en buiten.

Binnenin verwelkomt de Fly 72 gasten met een ruimtelijk gevoel dat wordt versterkt door de natuurlijke lichtinval. Het interieurontwerp, verzorgd door Achille Salvagni, heeft een eigentijdse stijl met organische vormen en zachte lijnen die de ruimtes vereenvoudigen zonder af te doen aan luxe of comfort. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals zacht leer, edele houtsoorten en gepolijst metaal, die samensmelten tot een chic en uitnodigend geheel.

Wat betreft accommodaties biedt de Fly 72 verschillende configuratie-opties om aan de voorkeuren van elke eigenaar te voldoen. De standaardindeling omvat vier ruime gastcabines, elk met een eigen en-suite badkamer. De hoofdcabine steelt de show met zijn verhoogde positie, biedt een indrukwekkend uitzicht op de oceaan en benadrukt het gevoel van privacy en exclusiviteit.

Aan boord van de Fly 72 is er een naadloze interactie tussen de diverse leefruimtes. De salon bevat een grote open keuken, een eetgedeelte en een comfortabele lounge, samenvloeiend in een gastvrije omgeving ideaal voor entertainment of ontspanning. De buitenruimtes zijn eveneens indrukwekkend, met meerdere zones om te zonnebaden, dineren en sociale activiteiten, waardoor gasten optimaal kunnen genieten van hun tijd op het water.

De vliegbrug, een kenmerkend aspect van dit model, is een ware ode aan het buitenleven. Deze ruimte is aanzienlijk vergroot en biedt plek voor een bar, een barbecue en een eethoek, evenals een ruim zonnedek. Hierdoor kan men het ultieme gevoel van vrijheid ervaren terwijl men navigeert of voor anker ligt.

Aangedreven door twee krachtige MAN-motoren, is de Fly 72 in staat om indrukwekkende snelheden te bereiken zonder in te leveren op stabiliteit of comfort. Het schip is ook uitgerust met het nieuwste op het gebied van maritieme technologie, inclusief geavanceerde navigatiehulpmiddelen en een keuze uit meerdere voortstuwingssystemen, om een soepele vaarervaring te garanderen.

Milieubewustzijn is ook een belangrijke overweging voor Azimut Yachts, en de Fly 72 is ontworpen met een reeks van eco-vriendelijke functies. Van efficiënte motoren die brandstofverbruik verminderen tot het gebruik van duurzame materialen, Azimut streeft ernaar zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren zonder afbreuk te doen aan prestaties of luxe.

Als we het hebben over de ervaring van het bezitten van een Azimut Yacht, spreekt de Fly 72 boekdelen over de combinatie van kunst en wetenschap in jachtontwerp. Dit vaartuig is niet alleen ontworpen om te verrassen en te behagen, maar ook om een nieuwe standaard van excellentie te zetten in de wereld van luxejachten.

Azimut Yachts blijft de lat hoger leggen met zijn toegewijde team van ontwerpers, ingenieurs en vakmensen. De lancering van de Fly 72 is een getuigenis van hun niet-aflatende streven naar perfectie en hun passie om de grenzen van jachtbouw te verleggen. Met trots kan gesteld worden dat de Fly 72 een uitmuntende toevoeging is aan de Azimut-familie, die zowel in esthetisch als in technisch opzicht een ruim publiek zal aanspreken.

De Azimut Fly 72 is niet slechts een materieel bezit, maar een belofte van avontuur en ontdekking. Eigenaren van dit prachtige jacht kunnen de wereldzeeën verkennen terwijl ze genieten van het summum van maritieme luxe. Met zijn compromisloze kwaliteit en detailgerichte afwerking biedt de Fly 72 een ongekende ervaring op het water.

De architectuur van het jacht is zo ontworpen dat elke ruimte maximaal benut wordt. Bij de bouw is er ook rekening gehouden met de ergonomie en functionaliteit van de leefruimtes. Dit resulteert in een intuïtieve indeling waarbij de beweging aan boord vloeiend en natuurlijk aanvoelt. Het doordachte ontwerp maakt het mogelijk voor de bemanning om hun werk efficiënt en discreet uit te voeren, terwijl de eigenaars en hun gasten zich kunnen overgeven aan ontspanning en plezier.

Het persoonlijke karakter van het jacht wordt verder benadrukt door de uitgebreide mogelijkheden voor maatwerk. Toekomstige eigenaars hebben de vrijheid om te kiezen uit een breed scala aan stoffering, kleuren en afwerkingen, waardoor hun jacht een unieke en persoonlijke uitstraling krijgt. Azimut werkt samen met klanten om een jacht te creëren dat niet alleen hun stijl weerspiegelt, maar ook voldoet aan hun specifieke wensen en behoeften.

Een ander belangrijk kenmerk van de Fly 72 is de focus op veiligheid en betrouwbaarheid. Azimut Yachts hanteert strikte veiligheidsnormen en gebruikt alleen materialen en componenten van de hoogste kwaliteit. Het jacht is uitgerust met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en systemen om ervoor te zorgen dat alle aan boord zich beschermd voelen, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden op zee.

Daarnaast staat Azimut bekend om zijn klantenservice en after-sales support. Eigenaars van een Fly 72 kunnen rekenen op een toegewijd team dat klaarstaat om elke vraag te beantwoorden en eventuele problemen aan te pakken. Dit omvat alles van routinematig onderhoud en reparaties tot gepersonaliseerde diensten om de jachteigenaar tegemoet te komen.

De relatie tussen een Azimut-eigenaar en het merk is er een van wederzijds respect en gedeelde passie. Met exclusieve evenementen en bijeenkomsten biedt Azimut een gemeenschap waar eigenaren ervaringen kunnen delen en kunnen genieten van het bijzondere gevoel dat komt kijken bij het bezitten van een luxe jacht.

Om de eigenaren nog meer te verwennen, is de Fly 72 uitgerust met state-of-the-art entertainment systemen en connectiviteitsoplossingen. Dit omvat satelliettelevisie, high-end audio-installaties en Wi-Fi aan boord, zodat gasten altijd verbonden kunnen blijven met de buitenwereld, zelfs wanneer ze midden op de oceaan zijn.

In termen van prestaties, de Fly 72's planerende romp is geoptimaliseerd voor efficiëntie en stabiliteit, ongeacht de snelheid. Het jacht kan soepel manoeuvreren en biedt een comfortabele vaart, zelfs in ruwer water. De aandrijfsystemen zijn niet alleen krachtig maar ook verrassend stil, waardoor nachtelijke passages een rustige en serene ervaring worden.

Duurzaamheid gaat hand in hand met innovatie bij Azimut Yachts, en de Fly 72 maakt gebruik van technologieën die de impact op het milieu verminderen. Dit omvat het gebruik van LED-verlichting, energiezuinige apparaten en systemen voor het behandelen van afvalwater, waardoor het schip niet alleen prachtig is om te zien, maar ook vriendelijk voor onze planeet.

De lancering van de Azimut Fly 72 markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van het merk. Het is een weerspiegeling van hun toewijding aan excellentie en hun vermogen om steeds weer grenzen te verleggen. Voor degenen die het geluk hebben om aan boord te stappen, belooft de Fly 72 een ervaring te bieden die niets minder is dan buitengewoon.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.