Cigarette Racing 50 Marauder S GT Concept verkocht voor $1,2M

Cigarette Racing Team staat bekend om het bouwen van enkele van de meest indrukwekkende powerboats ter wereld. Deze boten worden vaak beschouwd als de crème de la crème binnen de snelle motorbootgemeenschap, waarbij design en prestaties hand in hand gaan. Het meest recente wonderstuk van het bedrijf is de 50 Marauder S GT Concept, een boot die onlangs voor een indrukwekkend bedrag van 1,2 miljoen dollar van eigenaar wisselde.

De 50 Marauder S GT Concept is niet zomaar een boot; het is het resultaat van een samenwerking tussen Cigarette Racing Team en Mercedes-AMG. De invloed van Mercedes-AMG is terug te zien in het design en de prestaties van de boot, wat bijdraagt aan een unieke mix van racetechnologie en luxe. Het is dan ook geen verrassing dat deze krachtpatser een aanzienlijke prijs behaalde tijdens de verkoop.

De boot is uitgerust met twee Mercury Racing 1550/1350 QC4v motoren. Deze ingenieuze motoren bieden de gebruiker de mogelijkheid om te kiezen tussen twee vermogensniveaus door simpelweg een sleutel om te draaien. Op 1350 pk modus kan de 50 Marauder S GT varen met gewone brandstof, terwijl de 1550 pk modus racebrandstof vereist. Dit geeft de eigenaar de flexibiliteit om de powerboat te gebruiken in verschillende situaties, afhankelijk van de gewenste snelheid en de beschikbaarheid van de juiste brandstof.

Exclusiviteit is een sleutelwoord wanneer het gaat om de Cigarette Racing 50 Marauder S GT Concept. Het interieur is op maat gemaakt en toont het vakmanschap van de bouwers. Bijzondere aandacht is besteed aan comfort en esthetiek, waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals Alcantara, leer en carbonvezel. Deze materialen zijn niet alleen gekozen vanwege hun luxe uitstraling, maar ook vanwege hun duurzaamheid en lichtgewicht eigenschappen, wat cruciaal is voor het behalen van hoge snelheden.

Het exterieur van de boot is al even indrukwekkend. De 50 Marauder S GT Concept heeft een levendig kleurenschema dat is geïnspireerd door het Green Hell Magno kleurenpalet van de Mercedes-AMG GT R. Dit opvallende en herkenbare design zorgt ervoor dat de boot opvalt in elke jachthaven of wanneer hij met hoge snelheid over de wateren scheert.

De samenwerking tussen Cigarette Racing en Mercedes-AMG is niet beperkt gebleven tot het ontwerp van de boot. Ook technisch gezien zijn er elementen die bijdragen aan de effectiviteit en efficiency van de 50 Marauder S GT. Zo is de romp speciaal ontwikkeld om optimale prestaties te leveren in termen van snelheid en stabiliteit op open water. De aerodynamica en hydrodynamica zijn fijn afgesteld om de weerstand te minimaliseren en het drijfvermogen te maximaliseren, waardoor de boot een uiterst bevredigende vaarervaring biedt.

De cockpit is voorzien van de nieuwste technologie en biedt een intuïtieve interface voor de schipper. De hoogwaardige instrumenten en controlesystemen zijn direct afkomstig uit de autosport en garanderen precisie en gemak bij het navigeren, zelfs bij de hoogste snelheden. Het innovatieve gebruik van geavanceerde materialen en elektronica draagt ​​verder bij aan de algehele ervaring van luxe en controle.

Het feit dat deze boot meer dan een miljoen dollar heeft opgebracht, spreekt boekdelen over de status en aantrekkelijkheid van de Cigarette Racing 50 Marauder S GT. Het is een blijk van waardering voor het meesterlijke vakmanschap, geavanceerde technologieën en de pure adrenaline die deze powerboat biedt.

De koper van de 50 Marauder S GT Concept bezit nu niet alleen een krachtige en mooie boot, maar ook een stuk nautische geschiedenis. Gezien de samenwerking tussen twee zeer gerespecteerde merken, de zeldzame productie en de buitengewone capaciteiten, is het aannemelijk dat deze boot in de toekomst alleen maar in waarde zal stijgen.

In aanvulling op de informatie over de verkoop van de 50 Marauder S GT Concept, is het interessant om wat dieper in te gaan op de achtergrond van de Cigarette Racing Team en de samenwerking met Mercedes-AMG. Cigarette Racing heeft zich door de jaren heen bewezen als een van de leiders in de high-performance bootindustrie. Het bedrijf is opgericht in de late jaren '60 door Don Aronow, en heeft sindsdien een legendarische status verworven, mede dankzij de deelname aan en het winnen van verschillende offshore powerboat races.

De samenwerking tussen Cigarette Racing en Mercedes-AMG begon in 2007, en sindsdien hebben zij samengewerkt aan verschillende projecten die de grenzen van prestaties en luxe op het water verleggen. Deze samenwerking levert unieke boten op die zowel de geest van beide bedrijven belichamen als de intense passie voor snelheid en technologische innovatie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.