62 meter lange jacht C138 verkocht en herdoopt naar Rio

Project C138 is een 62 meter lang motorjacht dat is ontworpen door CRN in samenwerking met Omega Architects. Het jacht heeft een 'uiterst sportieve' buitenkant met een bijna verticale boog en biedt plaats aan maximaal 14 gasten in zeven hutten, waaronder een ruime eigenaarssuite op het dek van de eigenaar met 180 graden uitzicht op zee. Het interieur van het jacht weerspiegelt een 'verlicht eigentijds woonconcept' met royale woon- en eetgedeeltes en een 'paleisachtige' hoofdsalon. Het benedendek is ingericht als wellness-retraite met een hamam, massageruimte, chromotherapiedouche en fitnessruimte.

Het jacht is verkocht onder de naam Rio door TWW Yachts en heeft nog twee volledig op maat gemaakte jachten in aanbouw: de 72 meter CRN 139 en 60 meter CRN 141. CRN, gevestigd in Ancona, Italië, is een bekende werf die gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van op maat gemaakte luxe jachten. Hun expertise in combinatie met het ontwerp van Omega Architects heeft geleid tot de creatie van Project C138, een indrukwekkend jacht dat de oneindig grote omvang en indrukwekkende prestaties combineert met kostbare, functionele details.

Het bouwen van op maat gemaakte jachten is een complex proces dat veel expertise en ervaring vereist. CRN heeft een uitgebreid ontwerp- en bouwproces ontwikkeld dat ervoor zorgt dat elk jacht dat zij bouwen voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en vakmanschap.

Het proces begint met het ontwerp van het jacht, waarbij de werf samenwerkt met een gerenommeerd ontwerpbureau om een jacht te creëren dat voldoet aan de specifieke eisen van de klant. Het ontwerpproces omvat het vaststellen van de grootte van het jacht, het bepalen van de lay-out en het kiezen van materialen en afwerkingen.

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, begint het bouwproces. Dit omvat het creëren van de romp en de opbouw van het jacht, het installeren van de motor en de systemen, en het afwerken van het interieur. Elk detail van het jacht wordt zorgvuldig gepland en uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het jacht voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en vakmanschap.

CRN heeft een lange geschiedenis van het bouwen van op maat gemaakte jachten van hoge kwaliteit. Sinds de oprichting in 1963 heeft de werf meer dan 180 jachten gebouwd, variërend in grootte van 40 tot 100 meter. Het bedrijf heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest prestigieuze scheepswerven ter wereld en heeft samengewerkt met enkele van 'swerelds meest gerenommeerde ontwerpers en architecten.

Naast het bouwen van op maat gemaakte jachten biedt CRN ook een breed scala aan services aan eigenaren van luxe jachten. Deze omvatten onderhoud, reparatie en refit-diensten, evenals management en bemanningsdiensten.

CRN is een van de belangrijkste spelers in de markt voor op maat gemaakte jachten en blijft nieuwe en innovatieve ontwerpen ontwikkelen die voldoen aan de specifieke eisen van klanten. Hun samenwerking met Omega Architects voor Project C138 is slechts een voorbeeld van de expertise en het vakmanschap van de werf en hun vermogen om unieke en indrukwekkende jachten te creëren die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en design.

De markt voor op maat gemaakte jachten blijft groeien, en de vraag naar luxueuze en unieke jachten blijft toenemen. CRN blijft zijn aanbod aanpassen aan de veranderende behoeften van de markt en biedt innovatieve ontwerpen en oplossingen om te voldoen aan de specifieke eisen van klanten.

Een belangrijke trend in de markt voor op maat gemaakte jachten is duurzaamheid. Steeds meer klanten zijn op zoek naar jachten die zijn ontworpen en gebouwd met oog voor het milieu en die zijn uitgerust met milieuvriendelijke technologieën. CRN speelt in op deze trend door duurzaamheid en milieuvriendelijkheid op te nemen in hun ontwerpen en bouwprocessen.

Een andere trend is de toename van de vraag naar luxe jachten met meer ruimte en faciliteiten. Jachten worden steeds groter en bieden meer faciliteiten en functies dan ooit tevoren. CRN blijft deze trend volgen door jachten te bouwen met royale leefruimtes, wellness-voorzieningen, en entertainment en recreatiefaciliteiten.

De markt voor op maat gemaakte jachten blijft evolueren en CRN blijft toonaangevend in deze markt door innovatieve ontwerpen en oplossingen te bieden die voldoen aan de specifieke eisen van klanten. Met hun ervaring, expertise en vakmanschap blijft CRN een van de meest prestigieuze en vertrouwde scheepswerven ter wereld.

Technische specificaties van CRN'sProject C138:

 • Lengte: 62 meter
 • Straal: 11,2 meter
 • Diepgang: 3,5 meter
 • Aantal gasten: maximaal 14 in 7 hutten
 • Crew: 15-16
 • Romp: Staal
 • Opbouw: Aluminium
 • Voortstuwing: 2 x MTU 12V4000M63L, 1500 kW elk
 • Snelheid: 15 knopen (cruise), 15,5 knopen (maximaal)
 • Brandstof: 112.000 liter
 • Water: 20.000 liter
 • Ontwerp: Omega Architects
 • Interieur ontwerp: Omega Architects in samenwerking met Pulina Exclusive Interiors


Het jacht beschikt over vier dekken, waaronder een eigenaarssuite op het dek van de eigenaar met 140 vierkante meter ruimte en 180 graden uitzicht op zee. Het benedendek is ingericht als wellness-retraite met een hamam, massageruimte, chromotherapiedouche en fitnessruimte. Het jacht heeft een 'verlicht eigentijds woonconcept' met royale woon- en eetgedeeltes en een 'paleisachtige' hoofdsalon.

Naast deze technische specificaties heeft CRN ook verschillende voorzieningen opgenomen in Project C138 om het comfort en de veiligheid van de gasten te garanderen. Het jacht is uitgerust met de nieuwste navigatie- en communicatieapparatuur en heeft een geavanceerd veiligheidssysteem.

Het jacht heeft ook verschillende entertainment- en recreatiefaciliteiten, waaronder een zwembad op het bovendek en een strandclub op het benedendek, compleet met een scala aan watersportuitrusting. Het jacht beschikt ook over een volledig uitgeruste fitnessruimte en een bioscoopruimte.

De romp van Project C138 is gemaakt van staal en de opbouw is gemaakt van aluminium, wat het jacht licht en toch zeer stevig maakt. Het jacht heeft een straal van 11,2 meter en een diepgang van 3,5 meter, waardoor het geschikt is voor gebruik in verschillende wateren.

Het ontwerp van Project C138 is gemaakt door Omega Architects in samenwerking met Pulina Exclusive Interiors. Het interieur van het jacht is ontworpen om een 'verlicht eigentijds woonconcept' te weerspiegelen, met royale woon- en eetgedeeltes en een 'paleisachtige' hoofdsalon. Het jacht biedt plaats aan maximaal 14 gasten in zeven hutten, waaronder een ruime eigenaarssuite op het dek van de eigenaar.

Project C138 is een indrukwekkend jacht dat voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit, vakmanschap en design. Met geavanceerde technologie, royale faciliteiten en een luxueus interieur biedt dit jacht een onvergetelijke en unieke ervaring op het water.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.