62 meter lange jacht C138 verkocht en herdoopt naar Rio

62 meter lange jacht C138 verkocht en herdoopt naar Rio
Project C138 is ontworpen door CRN in samenwerking met Omega Architects en is de eerste samenwerking tussen het paar sinds de Yalla van 73 meter in 2014. Haar buitenkant is beschreven als "uiterst sportief" en heeft een bijna verticale boog. Het 62 meter lange CRN-motorjacht Project C138 is door Alex Heyes en David Westwood bij TWW Yachts verkocht onder de naam Rio.

Met vier dekken en een straal van 11,2 meter biedt de C138 plaats aan maximaal 14 gasten in zeven hutten, waaronder een eigenaarssuite die zich op het dek van de eigenaar bevindt en 140 vierkante meter ruimte biedt, aangevuld met 180 graden uitzicht op zee. De royale woon- en eetgedeeltes, samen met de suite en de hutten van de eigenaar, weerspiegelen een "verlicht eigentijds woonconcept", aldus de werf.

Het duidelijke interieurkenmerk is echter de "paleisachtige" hoofdsalon, die de werf omschreef als een "enkele in het oog springende die alle stijlelementen omvat die het ontwerp van het jacht bepalen". Ondertussen is het benedendek ingericht als wellness-retraite, met een strandclub compleet met een hamam, een massageruimte, een chromotherapiedouche en een fitnessruimte.

In een verklaring voegde de in Ancona gevestigde werf eraan toe dat dit nieuwe aangepaste jacht "de oneindig grote - enorme omvang en indrukwekkende prestaties - en de oneindig kleine vakkundig combineert in de vorm van kostbare, functionele details." CRN heeft nog twee volledig op maat gemaakte jachten in aanbouw; de 72 meter CRN 139 en 60 meter CRN 141.