W Hotels opent W Edinburgh aan het einde van 2023

Marriott International, een toonaangevend bedrijf op het gebied van gastvrijheid, kondigt met trots de komst aan van W Hotels in de schilderachtige en cultuurrijke stad Edinburgh. Aan het einde van 2023 zal het luxueuze 5-sterrenhotel W Edinburgh zijn deuren openen in het West End, een historische wijk die bekend staat om haar elegante georgiaanse architectuur en nabijheid tot de prachtige Princes Street Gardens.

De uitbreiding van Marriott’s portfolio met W Edinburgh is een belangrijke stap voor het bedrijf. Het illustreert hun toewijding aan groei en diversificatie in Schotland, waar ze al aanwezig zijn met andere luxe merken zoals Autograph Collection Hotels, The Luxury Collection en Marriott Hotels. Met dit eerste W-hotel in Edinburgh introduceert Marriott een nieuwe dimensie van exclusiviteit en stijl aan de stad.

Gasten van W Edinburgh zullen verwelkomd worden in een wereld van verfijning en vernieuwing. Het hotel zal bestaan uit 206 luxueus ontworpen kamers en suites die naadloos comfort en innovatie combineren. Elke kamer zal zijn uitgerust met ultra-comfortabele bedden, state-of-the-art HD-tv s, gratis wifi, en gemakken zoals een koffiezetapparaat en een goed gevulde minibar.

Het hotel belooft een hotspot te worden voor niet alleen overnachtingen maar ook voor sociale bijeenkomsten en inspirerende evenementen. Denk hierbij aan het aanbod van een glamoureuze whiskybar waar gasten zich kunnen onderdompelen in de rijke geschiedenis van Schotse whisky’s, een avant-garde geluidsstudio, en een binnenplaats die baadt in het zonlicht voor die perfecte relaxte middag.

Voor degenen die op zoek zijn naar een plek om lichaam en geest te verwennen, zal er een exclusieve schoonheidssalon zijn die een breed scala aan behandelingen aanbiedt. Hier kunnen gasten zich overgeven aan ontspannen gezichts- en lichaamsbehandelingen die zorgvuldig zijn ontworpen om te revitaliseren en te verjongen.

Vice President Blauwe Vleugel van Marriott International, Richard Harding, heeft zijn enthousiasme over de opening van W Edinburgh duidelijk gemaakt en benadrukt het belang van Edinburgh als een dynamische en cultureel verrijkte bestemming. Met zijn rijke cultuur is het volgens hem logisch om hier het allereerste W-hotel te openen.

De kamers bieden niet alleen luxe en comfort, maar ook adembenemende uitzichten op de historische stad en het iconische Edinburgh Castle. Daarnaast wordt elke gast getrakteerd op extraatjes, zoals de mogelijkheid tot vroeg inchecken of laat uitchecken, gratis parkeergelegenheid en een gratis ontbijtbuffet, wat ongetwijfeld bijdraagt aan een onvergetelijke ervaring.

De kosten voor een verblijf in dit prachtige etablissement beginnen bij €300 per nacht, een prijs die reflecteert wat gasten kunnen verwachten: onberispelijke service, exclusiviteit en een scala aan faciliteiten die hun verblijf moeiteloos en memorabel maken.

Buiten het comfort van W Edinburgh ligt de stad zelf, klaar om verkend te worden. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de verscheidenheid aan musea, galerijen, restaurants en winkels. Of ze nu een liefhebber zijn van cultuur, historie of Schotse whisky, er zijn talloze avonturen te beleven.

Met de introductie van W Edinburgh wordt nogmaals bevestigd dat Marriott International zich inzet voor het leveren van unieke en hoogwaardige ervaringen voor reizigers over de hele wereld. De opening van dit nieuwe hotel aan het einde van 2023 staat garant voor een aanvulling op de levendige toeristische industrie van Edinburgh en belooft een luxueuze ontsnapping voor zowel de internationale gast als de lokale levensgenieter.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...