W Muscat - luxe strandhotel in Oman geïnspireerd door Omaanse cultuur

W Muscat, het icoon van luxe en pracht aan de oogverblindende stranden van Muscat in Oman, opent zijn deuren voor gasten die op zoek zijn naar een verblijf dat even betoverend als onvergetelijk is. Dit juweeltje van Marriott International, het nieuwste lid van de W-hotelcollectie, belooft een ervaring te bieden die verweven is met de rijke tapestry van de Omaanse cultuur.

Zodra je de drempel van W Muscat overschrijdt, word je begroet door een wereld van weelde en elegantie. De architectuur en het interieurontwerp nemen je mee op een reis door de tijd, waar moderniteit en traditie hand in hand gaan. Met een totaal van 279 kamers en suites, strekt dit hotel zich uit als een luxe haven met adembenemende uitzichten over de sprankelende Arabische Zee. Elk hoekje en gaatje van dit hotel is een reflectie van de zee met haar art deco-details en holografische kunstwerken die een vleugje Omaanse charme geven aan de moderniteit van de tapijten, meubels en decoraties.

Een van de meest in het oog springende kunstwerken in het hotel is de wierookboomsculptuur in de lobby. Dit negen ton wegende pronkstuk werpt direct een betovering over iedereen die binnenkomt. Het is meer dan kunst; het is een symbool van de Omaanse gastvrijheid en erfgoed, een kenmerkende touch die de essentie van het land vastlegt.

De gasten van W Muscat worden uitgenodigd om hun zorgen achter zich te laten en onder te dompelen in pure ontspanning aan het 1.800 m² grote zwembad dat grenst aan het strand. Hier kunnen ze zonnebaden, genieten van een scala aan verfrissende cocktails en zelfs luisteren naar de ritmische beats van live DJ-optredens. Het dak biedt nog zo n betoverend toevluchtsoord: een overloopzwembad waar men kan zwemmen met een uitzicht dat lijkt te versmelten met de horizon van de oceaan en de skyline van de stad.

Voor diegenen die naar een nog dieper niveau van ontspanning verlangen, staat de AWAY® Spa paraat met zijn 10 behandelkamers en rijkdom aan revitaliserende behandelingen. De hamam en stoombaden nodigen uit tot een moment van rust en herstel, terwijl koppels samen kunnen genieten van speciale momenten in de duo-behandelkamer.

Een onmisbaar onderdeel van de W Muscat-ervaring is de Siddharta Lounge by Buddha-Bar, een plek die niet alleen betovert met zijn weidse blik op de Shatti Al Qurum kustlijn, maar ook een feest voor de smaakpapillen is met zijn menu van culinaire hoogstandjes. Het dakrestaurant is een eerbetoon aan de bedoeïenenreizen en biedt zowel de magie van de Omaanse sterrenhemel als heerlijke gerechten.

Naast de Siddharta Lounge biedt W Muscat een aantal andere verleidelijke eetgelegenheden. Harvest serveert innovatieve gerechten gemaakt van de beste lokaal geproduceerde ingrediënten, terwijl Char een moderne interpretatie biedt van een klassiek grillhuis. Bij Ba Ban waan je je in de luxueuze sfeer van het Verre Oosten, waar Chinese esthetiek en moderne stijl samenkomen in een menu dat de diversiteit van China'skeuken viert.

W Muscat staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende faciliteiten en heerlijke eetgelegenheden, maar ook om zijn fantastische locatie in het hart van het Shatti Al Qurum-gebied. Dit luxe strandhotel biedt gasten een unieke mix van rust, verwennerij en culturele rijkdom – het perfecte recept voor een onvergetelijk verblijf in Oman. Zoals de wierook die door de gangen zweeft, laat W Muscat een blijvende indruk achter, een herinnering aan een plek waar cultuur en comfort samenkomen om een ervaring te creëren die net zo magisch is als de schatten van dit oude land.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...