The Rome EDITION - luxe hotel weerspiegelt Merk-DNA

In het bruisende hart van Rome, waar de rijke historie de moderne tijd ontmoet, biedt The Rome EDITION gasten een luxueuze ontsnapping die harmonieus aansluit bij de stijlvolle esthetiek en het kwalitatieve ethos van het EDITION-merk. Onder het creatieve brein van Ian Schrager, in samenwerking met Marriott International, is dit boetiekhotel vakkundig ontworpen om bezoekers zowel het comfort als de culturele rijkdom van de Italiaanse hoofdstad te laten ervaren.

Bij het betreden van The Rome EDITION worden gasten verwelkomd in een wereld van sublieme elegantie. De lobby, die zich presenteert als een kunstgalerij, is gevuld met zorgvuldig gekozen kunstwerken die zowel lokaal vakmanschap als internationale allure weerspiegelen. Het hotel schittert met een ingetogen luxe die zich uitstrekt over 93 unieke kamers en suites, elk ingericht met oog voor detail en comfort. Met hun serene palet, zachte verlichting en luxe materialen creëren de kamers een rustgevende, bijna hemelse sfeer die een perfect tegenwicht biedt aan de levendige stedelijke omgeving.

The Rome EDITION herbergt ook een weelderige spa die een intieme sfeer belooft waar gasten zich kunnen overgeven aan een scala van behandelingen die zijn ontworpen om te verjongen en te ontspannen. Het gebruik van traditionele Italiaanse wellnessprincipes, gecombineerd met moderne technieken, zorgt ervoor dat elke ervaring persoonlijk en uitzonderlijk is. Daarnaast biedt het hotel een ultramodern fitnesscentrum voor degenen die hun workout-routine niet willen missen tijdens hun verblijf.

De culinaire ervaring in The Rome EDITION mag niet onvermeld blijven. Met twee restaurants onder leiding van chef-kok Nick Anderer, bekend van zijn werk in New York, brengt de keuken van het hotel een eerbetoon aan authentieke Italiaanse gerechten terwijl deze een hedendaagse twist krijgen. Het hoofdrestaurant biedt een menu dat zich richt op seizoensgebonden en lokale ingrediënten, terwijl de charismatische Punch Room Bar een meer casual ambiance heeft waar gasten kunnen genieten van ambachtelijke cocktails en kleine hapjes.

Het dak van het hotel biedt een spectaculair terras met panoramisch uitzicht over de eeuwige stad, waaronder iconische bezienswaardigheden zoals de Aureliaanse Muur. Dit dakterras wordt een sociale hotspot wanneer de zon ondergaat, waar gasten en locals samenkomen om te genieten van de ambiance en het uitzicht.

The Rome EDITION onderscheidt zich door zijn exceptionele dienstverlening. Het personeel, attent en toegewijd, zorgt ervoor dat elk verblijf naadloos en memorabel is. Of het nu gaat om het regelen van gepersonaliseerde excursies of het bieden van insider-tips voor het verkennen van de stad, het team doet er alles aan om de wensen van de gasten te vervullen.

Locatie speelt een cruciale rol in de aantrekkingskracht van het hotel. Gelegen in de buurt van de opwindende wijk Monti, staat The Rome EDITION in directe verbinding met de vitale energie van Rome. Gasten bevinden zich op loopafstand van de beroemde bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, de Spaanse Trappen en de Trevifontein. Hierdoor kunnen zij moeiteloos de geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes van de stad verkennen.

EDITION Hotels staan bekend om hun individualiteit en exclusiviteit. Elk hotel is ontworpen om een unieke belevenis te creëren die past bij zijn locatie, en The Rome EDITION is daarin geen uitzondering. Van het interieur tot de dienstverlening, het hotel straalt een verfijnde identiteit uit die het merk EDITION kenmerkt, en tegelijkertijd weerspiegelt het de geest van Rome.

Het hotel is niet alleen een toevluchtsoord voor reizigers, maar functioneert ook als een knooppunt voor lokale culturele evenementen, waarmee het een dynamisch platform biedt voor zowel internationale gasten als inwoners van de stad om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Al met al biedt The Rome EDITION een uitzonderlijke mix van gastvrijheid, kunst en sociale betrokkenheid, waardoor het een niet te missen bestemming is voor hen die op zoek zijn naar een onvergetelijk verblijf in de eeuwige stad. Met een perfecte balans tussen traditie en innovatie, is het hotel een glanzende belichaming van het EDITION-merk en een prachtige aanvulling op het rijke culturele landschap van Rome.

Als perfectionering van luxe hospitabiliteit gaat The Rome EDITION verder dan enkel het bieden van een plaats om te overnachten; het nodigt gasten uit om deel uit te maken van een ervaring die geworteld is in het hart en de ziel van Rome. Het hotel richt zich op het creëren van momenten die resoneren met persoonlijke verhalen en de grotere narratief van de stad zelf.

Het doelbewuste ontwerp van het hotel, van de geometrische patronen in de lobby tot de zorgvuldig geselecteerde kunst die door het hele gebouw hangt, doet denken aan de esthetische pracht van Rome's monumentale architectuur. In de gemeenschappelijke ruimtes voelen gasten zich alsof ze een stap terug in de tijd doen, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de moderne gemakken die naadloos in de sfeer zijn geïntegreerd.

Een bijzondere attractie binnen de muren van The Rome EDITION is de Custom House, een plek waar op maat gemaakte ervaringen worden gecreëerd voor de gasten. Of het nu gaat om het samenstellen van een persoonlijke shoppingtour door de boetiekjes van Rome met een lokale mode-expert of het organiseren van een privébezichtiging van de Vaticaanse Musea, de Custom House is de sleutel tot een op maat gemaakte, onvergetelijke ervaring.

De kamers zelf zijn niet minder indrukwekkend. Ruim en open, met grote ramen die het Romeinse licht binnenlaten, bieden ze een rustplaats die niet alleen comfortabel maar ook inspirerend is. De badkamers, vaak voorzien van marmer en gouden accenten, brengen de decadente badcultuur van het oude Rome naar de eenentwintigste eeuw, terwijl de zachte bedden en luxe linnengoed zorgen voor een ongeëvenaard slaapcomfort.

Gastronomie speelt een centrale rol in de Italiaanse cultuur en The Rome EDITION eert deze traditie met zijn culinaire programmering. Naast de restaurants presenteert het hotel regelmatig exclusieve proeverijen en wijnmakersdiners, waarbij soms zelfs Italiaanse adel of gerenommeerde chefs als speciale gasten aanwezig zijn. De nadruk ligt op het samenbrengen van mensen rondom het genot van eten en wijn, waardoor de keukentafel een plaats van verbinding en vreugde wordt.

Ondanks het feit dat het hotel zelf een overvloed aan activiteiten biedt, moedigt The Rome EDITION zijn gasten ook aan om de stad te verkennen. Samenwerkingen met lokale kunstenaars en historici bieden een uniek inzicht in de schatten van Rome. De door het hotel aangeboden tours gaan verder dan de toeristische paden en duiken in de minder bekende verhalen en locaties die de stad haar ware karakter geven.

The Rome EDITION erkent ook het belang van duurzaamheid en heeft maatregelen getroffen om haar ecologische voetafdruk te minimaliseren. Binnen het hotel worden waterbesparingssystemen en recyclingprogramma's toegepast, en de keukens werken zo veel mogelijk met producten van lokale leveranciers om transportemissies te verminderen.

De combinatie van luxe en milieubewustzijn laat zien dat The Rome EDITION een hotel is dat verder kijkt dan de huidige trends en zich richt op het creëren van een erfgoed dat generaties lang zal voortduren. Dit streven naar tijdloosheid blijkt uit elk aspect van de ervaring - van het conciërge-team dat klaarstaat om elke vraag te beantwoorden tot de discreet ingebedde technologieën die het leven net dat beetje makkelijker maken zonder de historische charme te overschaduwen.

Voor diegenen die een evenement willen organiseren, biedt het hotel elegante ruimtes die zich lenen voor zowel zakelijke bijeenkomsten als persoonlijke vieringen. Of het nu gaat om een intieme bruiloft of een internationale conferentie, de veelzijdige locaties van het hotel, compleet met state-of-the-art audiovisuele apparatuur en een toegewijd evenemententeam, zorgen voor een geslaagd evenement.

In de kamers en suites is er ook aandacht besteed aan de technologische behoeften van de hedendaagse reiziger. Met snelle WiFi, smart-tv's en dockingstations is connectiviteit nooit een probleem. Tegelijkertijd zijn de ruimtes ontworpen om een digitale detox te bevorderen, met rustgevende kleurenpaletten en afwezigheid van opdringerige gadgets, waardoor gasten écht kunnen ontspannen en zich kunnen ontkoppelen van de hectiek van alledag.

Het personeel staat centraal in de filosofie van The Rome EDITION. Getraind om excellente service te bieden met een persoonlijke touch, onthouden zij de voorkeuren en wensen van de gasten, waardoor ieder bezoek zich onderscheidt door een gevoel van thuiskomen. Het team streeft ernaar om elke gast een gevoel van zorgzame en oprechte gastvrijheid te geven, iets wat in de loop der jaren het handelsmerk van EDITION hotels is geworden.

Als een reflectie van het merk-DNA, leeft The Rome EDITION de belofte van luxe, exclusiviteit en een diepe verbinding met de plaatselijke cultuur na. Het biedt een ervaring die verder gaat dan de verwachtingen en zet de standaard voor wat een vijfsterrenhotel in een stad als Rome kan zijn. Het is een plaats waar geschiedenis, kunst en moderne luxe elkaar ontmoeten, en waar elke gast zich kan onderdompelen in de eeuwigheid van een stad die nooit ophoudt te fascineren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...