Rome transformeert tot luxueuze bestemming met nieuwe high-end hotels

Rome, internationaal de enige hoofdstad met een toename van luxe hotels in de komende twee jaar, streeft ernaar om haar positie als luxueuze bestemming te versterken. Tot nu toe heeft de stad achtergelopen op Milaan wat betreft luxe marktpositionering. Rome wordt vooral gezien als een culturele bestemming, maar met de opkomst van goedkope luchtvaartmaatschappijen is reizen naar de stad zeer betaalbaar geworden.

Om haar aantrekkingskracht en luxe imago te vergroten en hoge prijzen te handhaven, zal Rome zich op verschillende vlakken verbeteren. Dit omvat het versterken van haar relevantie en aantrekkingskracht, het creëren van authentieke ervaringen, het verbeteren van service, het kiezen van uitstekende locaties, het vernieuwen van het imago van de stad als jonge en levendige bestemming, het bieden van kwalitatief hoogstaand entertainment, het organiseren van luxe evenementen en modeshows, en het aantrekken van lokale bezoekers. Rome moet zich ook profileren als een culinaire topbestemming en zorgen voor uitgebreide luxe spa s, zwembaden en dakterrassen.

Tussen maart en juni 2023 openen verschillende luxe hotels in Rome, waaronder Six Senses Rome, Intercontinental Rome Ambasciatori Palace en Palazzo Roma (Shedir Collection). Andere luxe hotels die tussen juli 2023 en 2025 zullen openen, zijn onder andere Bulgari Hotel Rome, Four Seasons Hotel Rome, Rosewood Hotels, Nobu Hotels, Mandarin Oriental Hotels, Accor'sOrient-Express Hotels, Starwood Capital'sBaccarat Hotels en Romeo Hotel Roma. Corinthia Hotels werkt samen met Reuben Brothers om een luxe hotel te openen in het voormalige pand van de Bank of Italy.

Met deze golf van nieuwe luxe hotels in Rome, wordt het potentieel van de stad als luxe bestemming verder uitgebreid en versterkt. Om succesvol te zijn, zullen deze hotels zich moeten richten op het bieden van unieke ervaringen en een sense of place' om een authentieke beleving te garanderen. Dit omvat het aanbieden van uitstekende eetgelegenheden, wellnessfaciliteiten en spa'sdie passen bij de Romeinse cultuur en levensstijl.

Ook de locatie van de hotels speelt een cruciale rol in het succes en de aantrekkingskracht van deze nieuwe luxe hotels. Nabijheid van bezienswaardigheden, adembenemende uitzichten en aantrekkelijke buurten zullen belangrijke factoren zijn bij het kiezen van een hotel door reizigers. Luxe hotels zullen moeten concurreren op basis van hun locatie, voorzieningen en reputatie om bezoekers aan te trekken.

Naast de nieuwe hotels is het essentieel dat Rome investeert in het verbeteren van de infrastructuur en faciliteiten in de stad. Dit omvat het moderniseren van openbare ruimtes, het aanpakken van verkeersproblemen en het verbeteren van openbaar vervoer. Door deze verbeteringen zal Rome aantrekkelijker worden voor zowel toeristen als lokale bewoners, wat bijdraagt aan het algehele succes van de stad als luxe bestemming.

Om het potentieel van Rome als luxe bestemming verder te ontwikkelen, zal de stad zich richten op het versterken van zijn wereldwijde culinaire reputatie. Dit kan worden bereikt door het aantrekken van gerenommeerde chef-koks en het stimuleren van innovatieve culinaire concepten in zowel nieuwe als bestaande luxe hotels en restaurants. Door het organiseren van culinaire evenementen en festivals kan Rome zijn status als gastronomische bestemming vergroten en tegelijkertijd een breder scala aan bezoekers aantrekken.

Daarnaast zal Rome zich  inspannen om zijn reputatie op het gebied van wellness en ontspanning te versterken. Dit betekent het uitbreiden van het aanbod van luxe spa s, zwembaden en wellnesscentra in de stad, en het ontwikkelen van unieke, op maat gemaakte behandelingen die passen bij de Romeinse cultuur en tradities. Door dit te doen, kunnen luxe hotels in Rome zich onderscheiden van andere bestemmingen en een unieke, authentieke wellness-ervaring bieden aan hun gasten.

Ten slotte zal Rome zich inzetten om een evenwichtige mix van lokale en internationale bezoekers aan te trekken. Dit kan worden bereikt door samenwerkingen aan te gaan met lokale bedrijven en evenementen, het promoten van Romeinse cultuur en tradities, en het organiseren van evenementen en activiteiten die zowel voor inwoners als toeristen interessant zijn.

Door zich te richten op deze aspecten en te investeren in de groei en ontwikkeling van luxe hotels, heeft Rome het potentieel om zich te vestigen als een toonaangevende luxueuze bestemming op het wereldtoneel. De komende jaren zullen cruciaal zijn om te bepalen of Rome succesvol is in deze transformatie en of het kan concurreren met andere wereldberoemde luxe bestemmingen zoals Parijs, Londen en New York.

Opening van verschillende luxe hotels in Rome tussen maart en juni 2023

 • Six Senses Rome Omschrijving: Six Senses Rome is een gloednieuw luxe hotel met 95 kamers en suites, gelegen in het hart van de stad. Het hotel streeft naar een toppositie met tarieven vanaf 1.000 euro per nacht. Telefoon: +39 06 1234 5678 www.sixsenses.com/en/hotels/rome.

 • Intercontinental Rome Ambasciatori Palace Omschrijving: Intercontinental Rome Ambasciatori Palace is een gloednieuw luxe hotel met 160 kamers, gunstig gelegen en met 3 eetgelegenheden, waaronder het beroemde Scarpetta Restaurant (New York) filiaal. Telefoon: +39 06 2345 6789 - www.ihg.com/intercontinental/hotels/gb/en/rome/romaap

 • Palazzo Roma (Shedir Collection) Omschrijving: Palazzo Roma is een luxe hotel met 39 kamers, waaronder 19 junior suites, gelegen aan de Via del Corso in de buurt van het Parlement en Piazza Colonna. Het prachtige erfgoedgebouw is zorgvuldig gerenoveerd en gerestaureerd. Het hotel beschikt over een elegant gastronomisch restaurant en een prachtig terras op de binnenplaats. Telefoon: +39 06 3456 7890 - www.shedir-collection.com/en/hotels/palazzo-roma


Luxe Hotelopeningen in Rome tussen juli 2023 en 2025

 • Bulgari Hotel Rome opent in juni bij Piazza Augusto Imperatore, in het hart van Campo Marzio. Het hotel biedt een hoogstaand luxeproduct ontworpen door Antonio Citterio & Patricia Viel, het grootste binnenzwembad onder alle luxe hotels in Rome, en een ultramoderne spa. Driesterrenchef Niko Romito zal alle eetgelegenheden in het hotel beheren.
 • Eind 2024 opent het Four Seasons Hotel Rome in Palazzo Marini (Piazza San Silvestro), een 17e-eeuws erfgoedgebouw in het centrum van Rome, tegenover de Apple flagship store. Het gebouw werd verworven door Bill Gates, de meerderheidsaandeelhouder van Four Seasons Hotels & Resorts via zijn bedrijf Cascade Investment LLC.
  In 2024 opent Rosewood Hotels een vestiging aan Via Veneto, op de locatie van de voormalige BNL Bank. Het pand wordt ontwikkeld door Colliers Investors Italy (voorheen Antirion SGR), dat ook UMILTA36 in Rome en verschillende andere eigendommen in Italië bezit, waaronder in Milaan en resortbestemmingen.

 • Nobu Hotels opent dit jaar een hotel aan Via Veneto, in het voormalige Grand Hotel Veneto. Het pand is eigendom van Carlo Acampora, zoon van de gerenommeerde advocaat Givanni Acampora. Dit is de eerste Nobu Hotels-vestiging in Italië. Het eerste Nobu Restaurant werd in Milaan geopend in samenwerking met Armani aan Via Manzoni.

 • Mandarin Oriental Hotels overweegt een opening aan Via Veneto bij Villini Sallustiani, een pand dat in handen is van Merope Asset Management. Mandarin Oriental is al actief in Milaan, het Comomeer en opent binnenkort in Cortina d'Ampezzo.

 • In 2024 debuteert Accor'sOrient-Express Hotels in Rome door het Minerva Hotel te transformeren. Starwood Capital'sBaccarat Hotels opent naar verwachting in 2024 het Baccarat Hotel Rome in het voormalige Majestic Hotel Rome. In 2024 opent ook het Romeo Hotel Roma, het zusterhotel van het Romeo Hotel in Napels.

 • Corinthia Hotels werkt samen met Reuben Brothers om een luxueus pand te openen in de voormalige Bank of Italy. De werkzaamheden zijn al begonnen. Reuben Brothers bezit ook het luxe resort La Palma in Capri, dat in juni 2023 opent onder beheer van Oetker Collection.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...