Ontdek luxe en ontspanning in de Top Spa Hotels in België

België, bekend om zijn rijke geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen, vinden we een scala aan luxueuze spa-hotels die een toevluchtsoord bieden voor diegenen die op zoek zijn naar ontspanning en verwennerij. Hieronder verkennen we tien van deze verfijnde etablissementen, elk met hun eigen unieke charme en uitmuntende faciliteiten.

  • Hotel Van Cleef (www.hotelvancleef.be) is niet zomaar een luxueuze accommodatie, maar een plek waar geschiedenis, visie, en de kunst van gastvrijheid samenkomen om een unieke ervaring te bieden aan zijn bezoekers. Het hotel, dat wordt gerund als een privéresidentie, is exclusief toegankelijk voor de gasten van het hotel, waardoor een intieme en serene sfeer wordt gecreëerd, ondanks de toeristische drukte van de stad Brugge. Gelegen aan het iconische kanaal van de stad, biedt Hotel Van Cleef niet alleen een prachtig uitzicht en directe toegang tot de betoverende waterwegen van Brugge, maar ook een interieur dat is geïnspireerd door een verfijnde Italiaanse stijl. Deze stijl creëert een elegante en tegelijkertijd huiselijke sfeer waar gasten zich kunnen onderdompelen in een wereld van luxe en comfort. De familie achter Hotel Van Cleef, Frederik, Pascale, en Arnaud Vanhaecke, hebben een rijke ervaring in de hotelbranche, met eerdere ervaringen in het uitbaten van het Pandhotel, Kasteel de Spycker en Hotel de Orangerie. Hun passie voor de “kunst van het ontvangen van gasten” heeft hen gedreven om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en een plek te creëren waar de individuele gast centraal staat. De exclusiviteit van het hotel, dat enkel toegankelijk is voor de gasten, zorgt ervoor dat er, ondanks de drukte van de stad, altijd een rustige sfeer heerst waarin men kan relaxen, lezen, eten, slapen, en zich vooral thuis kan voelen. Deze benadering heeft hen erkenning opgeleverd; het hotel werd verkozen tot “Best Hotel Concept” tijdens de uitreiking van de “Belgian Hospitality Awards”. Hotel Van Cleef nodigt zijn gasten uit om te genieten van de rust en de verfijnde elegantie, terwijl ze de rijke cultuur en de betoverende schoonheid van Brugge ontdekken. Met een toewijding aan uitmuntende service en een diep respect voor de geschiedenis en cultuur van de stad, biedt Hotel Van Cleef een onvergetelijke ervaring voor diegenen die op zoek zijn naar een luxueuze ontsnapping in het hart van de stad Brugge.

  • Koru Hotel & Spa (www.koru-hotel.be) is een charmant hotel gelegen in Autre Eglise, gemeente Ramillies, in de regio Brabant Wallon, en is gebouwd op een voormalige kwekerij. Het hotel staat synoniem voor rust en ontspanning, en biedt een serene omgeving waar gasten zich kunnen terugtrekken en verjongen. Het hotel heeft slechts zeven kamers, wat bijdraagt aan een intieme en persoonlijke ervaring voor de gasten. De eigenaren, Stéphane en Bernadette, verwelkomen hun gasten in een betoverende omgeving en zorgen voor een welzijnsverblijf waar gasten zich kunnen herbronnen en tijd kunnen doorbrengen met hun partner, familie of vrienden. Het is ook ideaal voor zakelijke klanten die op zoek zijn naar een kleinschalige, niet-massale hotelervaring. Elke kamer in het Koru Hotel is uniek en ruim, met thema'sdie zijn geïnspireerd op verschillende reisbestemmingen. Gasten kunnen zich tijdens hun verblijf laten vervoeren naar Azië, Australië, Nieuw-Zeeland of het zuiden van Frankrijk door middel van de zorgvuldig gekozen decoraties en inrichtingen. Het hotel biedt ook culinaire ervaringen in hun restaurant, waar gasten kunnen genieten van ontbijt, diner of gewoon een drankje. Het restaurant en de bar bieden een indrukwekkend uitzicht op de tuin van het hotel, wat bijdraagt aan een ontspannen en aangename eetervaring. Een van de hoogtepunten van het Koru Hotel is de privé-spa, genaamd 'Milford Sound'. Gasten kunnen genieten van 1,5 uur privégebruik van de wellnessfaciliteiten, waaronder een sauna, een hamam, een ontspanningsruimte met infraroodbanken en een jacuzzi. Er is ook een duomassagecabine beschikbaar om het ontspanningsmoment te verlengen. De tuinen van het Koru Hotel zijn een bijzonder kenmerk, met verschillende landschappen die gasten meenemen op een reis rond de wereld. De tuinen zijn ontworpen met Aziatische, tropische en andere internationale invloeden, waardoor ze een rustige en exotische sfeer creëren waar gasten kunnen wandelen en ontspannen. Het Koru Hotel biedt ook verschillende arrangementen om aan de wensen van hun gasten te voldoen. Een van hun aanbevolen arrangementen is het 'MIDWEEK' welzijnsarrangement, ideaal voor rustige, doordeweekse ontspanning buiten de drukte van het weekend. Met een combinatie van de rustgevende omgeving, de persoonlijke service, de culinaire ervaringen en de uitgebreide wellnessfaciliteiten, biedt het Koru Hotel een luxueuze en ontspannende ontsnapping voor alle gasten die op zoek zijn naar een pauze van het dagelijkse leven.

  • Hotel Golden Lakes (www.goldenlakeshotel.be) nabij Charleroi, is genesteld in een uitzonderlijk natuurlijk kader en uniek in zijn soort aan de oevers van het meer van Plate Taille bij de Lacs de l’Eau d’Heure. Dit 4-sterrenhotel is niet alleen een plek van verblijf maar biedt een alomvattende ervaring met een scala aan faciliteiten en diensten die zijn ontworpen om uw verblijf onvergetelijk te maken. Het hotel biedt verschillende soorten accommodaties om aan de behoeften van alle gasten te voldoen. Hieronder vallen dubbele kamers, die alle comfort bieden voor een aangenaam wellnessverblijf, en familiekamers, die zoals de naam al doet vermoeden, ideaal zijn voor een gezinsuitje. Voor degenen die op zoek zijn naar een superieure ervaring, biedt de VIP-suite een verhoogd niveau van luxe en comfort. Daarnaast zijn er appartementen beschikbaar die een 'thuis weg van huis'-ervaring bieden met de formule van een appart-hotel. De SPA Cinq Mondes is een integraal onderdeel van het hotel, waar gasten kunnen genieten van een wellnesservaring met sauna, hammam, zwembad en jacuzzi. Het is een plek waar lichaam en geest kunnen ontspannen en revitaliseren te midden van de rustige omgeving van het hotel. Voor zakelijke evenementen en seminars biedt het Golden Lakes Hotel een uniek seminariecentrum in België, met een oppervlakte van 500 m2, dat tot 600 personen kan accommoderen. Het centrum beschikt over 7 vergaderzalen die volledig aanpasbaar en personaliseerbaar zijn aan de behoeften van uw evenement. Het hotel biedt een alles-in-één seminarieformule, waarbij accommodatie, catering en een breed scala aan teambuildingactiviteiten worden aangeboden in de 1800 hectare aan natuur van de Lacs de l’Eau d’Heure. De cateringdiensten van het hotel zijn ontworpen om aan alle verwachtingen te voldoen, met een bar- en lunchruimte, een foyer en een professionele keuken die een kwaliteitsvolle cateringdienst biedt die essentieel is voor het succes van uw evenement. Het Golden Lakes Hotel is niet alleen een plek om te verblijven, maar een bestemming op zich, waar gasten kunnen genieten van een breed scala aan nautische, wandel-, culturele en sportieve activiteiten, waardoor het een ideale keuze is voor zowel ontspanning als avontuur in het hart van België.

  • Het Hotel (www.thehotel-brussels.be) in Brussel is een bestemming op zich, gelegen tussen high-end modewinkels en intieme boetieks, torenhoog boven de Avenue Louise in het modedistrict van Brussel. Het Hotel biedt een onverwachte blik op Brussel, waarbij het de gasten uitnodigt om de stad te ervaren door de ogen van de lokale bevolking, met het personeel dat fungeert als lokale gidsen, altijd bereid om te helpen bij het verkennen van de bruisende mode-, culinaire en culturele scène van de stad. De kamers en suites van Het Hotel zijn ontworpen met een scherp oog voor stijl en comfort. Van de Splendour Suite, die alles biedt voor een onvergetelijk verblijf, tot de Panorama Suite, een exclusieve 50 m² grote suite die perfect is voor reizigers die zich volledig willen onderdompelen in weelderig comfort. De Deluxe Panorama kamers bieden een verkwikkende nachtrust in een pluche bed en laten gasten genieten van de stadslichten vanaf de 20e verdieping en hoger. Een bijzondere vermelding verdient de Panorama Lounge op de 24e verdieping, waar gasten na een dag vol stedelijke avonturen kunnen ontspannen. Hier kunnen ze genieten van een gratis drankje of snack aan de bar en zich laten betoveren door de eindeloze uitzichten over de stad. Het is een plek waar stijlvol relaxen centraal staat en waar gasten zich kunnen laten onderdompelen in een wereld van luxe en comfort, hoog boven de bruisende straten van Brussel. Het Hotel is ook een ideale locatie voor zakelijke bijeenkomsten, met 12 vergaderzalen en een capaciteit tot 400 personen. Het is minder dan 15 minuten verwijderd van het Brusselse Centraal Station en is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg. Bovendien is het slechts 20 minuten verwijderd van de Internationale Luchthaven van Brussel en biedt het 120 ondergrondse parkeerplaatsen, wat het een uiterst handige locatie maakt voor internationale gasten en evenementen. Het Hotel biedt een perfecte mix van stedelijke vitaliteit en serene rust, waardoor het een unieke bestemming is voor zowel toeristen als zakelijke reizigers. Het is een plek waar de energie van de stad en de rust van een luxueus verblijf samenkomen, waardoor gasten een onvergetelijke ervaring in het hart van Brussel krijgen.

  • De Witte Lelie (www.dewittelelie.be) in Antwerpen is een betoverend klein luxehotel en boetiekhotel dat een mix van stijl en karakter biedt. Het hotel is gehuisvest in een opvallend trio van witte, met gevels versierde gebouwen uit de 17e eeuw, gelegen in het centrum van Antwerpen. Met slechts 10 suites biedt het hotel een intieme en exclusieve ervaring voor zijn gasten. De kamers en suites van De Witte Lelie zijn individueel ontworpen en uitgerust met een reeks faciliteiten om het verblijf van de gasten zo comfortabel en luxueus mogelijk te maken. Dit omvat gratis high-speed WiFi, airconditioning, Loewe flatscreen-tv s, gratis minibar, fruit & waters, Hermes bad- en douchebenodigdheden, en beddengoed van Treca de Paris. De aandacht voor detail en de nadruk op comfort en luxe zijn in elke kamer duidelijk zichtbaar, waarbij elke ruimte zijn eigen unieke charme en karakter heeft. De Witte Lelie staat niet alleen bekend om zijn prachtige accommodaties, maar ook om zijn uitstekende service en faciliteiten. Het hotel beschikt over een prachtige bloemrijke binnenplaats, twee charmante zitkamers met een open haard, en de zeer intieme Bronze Bar, waardoor het een hedendaagse stedelijke haven is met een chique, maar huiselijk gevoel. Gasten kunnen zich omringen met een betoverende mix van stijl en karakter, en genieten van de warmte en aandacht voor detail die het hotel biedt. De recensies van eerdere gasten getuigen van de uitmuntende service, het unieke design, en de algehele voortreffelijke ervaring die het hotel biedt, met veel gasten die hun verblijf als 'perfectie' en 'uitmuntend' beschrijven. De locatie van het hotel in het hart van Antwerpen maakt het een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de stad, terwijl de rustige en vredige omgeving van het hotel zelf een welkome ontsnapping biedt van de drukte van het stadsleven. Of het nu gaat om een romantisch uitje, een zakelijk verblijf, of gewoon een kans om jezelf te verwennen in een omgeving van pure luxe en elegantie, De Witte Lelie belooft een verblijf dat zowel memorabel als buitengewoon is.

  • Domaine 10 (www.domaine10.be) in Middelkerke is een bijzonder hotel dat een unieke en sensuele ervaring biedt, geïnspireerd door de wereld van '50 Tinten Grijs'. Dit hotel is ontworpen met een specifieke doelgroep in gedachten: koppels die op zoek zijn naar een romantische en mogelijk avontuurlijke ontsnapping in een luxueuze setting. Het concept van Domaine 10 is geworteld in het creëren van een intieme en mysterieuze sfeer. De kamers zijn ontworpen met een rijke, luxueuze inrichting, gebruikmakend van donkere kleuren, zachte verlichting en weelderige stoffen om een sensuele en uitnodigende omgeving te creëren. Elk detail, van het meubilair tot de decoratieve elementen, is zorgvuldig gekozen om een sfeer van discrete luxe en verleiding te creëren. Een van de unieke diensten die Domaine 10 biedt, is de Secret Butler-service. Deze service is ontworpen om gasten te voorzien van alles wat ze nodig hebben, terwijl ze tegelijkertijd hun privacy en discretie waarborgen. De Secret Butler is beschikbaar om aan verzoeken te voldoen en om ervoor te zorgen dat het verblijf van elke gast naadloos en onvergetelijk is, zonder ooit opdringerig te zijn. De ambiance van het hotel is zowel luxueus als avontuurlijk, waardoor gasten de mogelijkheid hebben om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, terwijl ze ook de kans krijgen om nieuwe ervaringen te verkennen en hun grenzen te verleggen in een veilige en ondersteunende omgeving. Domaine 10 biedt niet alleen een plek om te verblijven, maar een ervaring die bedoeld is om de zintuigen te prikkelen en de verbeelding te ontsteken. Het is een plek waar koppels hun band kunnen verdiepen, nieuwe ervaringen kunnen delen en samen kunnen ontsnappen aan de buitenwereld, zelfs als het maar voor een nacht is. Het hotel is gelegen in Middelkerke, een charmante stad aan de Belgische kust, waardoor gasten ook de mogelijkheid hebben om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving, met zijn prachtige stranden en schilderachtige landschappen. Of gasten nu kiezen om hun tijd door te brengen binnen de luxueuze muren van het hotel of de lokale omgeving te verkennen, Domaine 10 biedt een unieke ontsnapping die zowel verleidelijk als verfrissend is.

  • La Tour du Château (www.latourduchateau.be) bij Bergen, biedt een unieke ervaring door gasten te laten verblijven in een 19e-eeuwse toren, wat een zeldzame en betoverende ervaring belooft. Historische accommodaties zoals deze bieden vaak een rijke, diepgaande ervaring door de combinatie van historische architectuur en moderne luxe. Gasten kunnen genieten van de charme van antieke stenen muren, sierlijke architectuur en misschien zelfs antiek meubilair, terwijl ze toch genieten van moderne voorzieningen zoals spa-diensten, gastronomische ervaringen en comfortabele accommodaties. De locatie bij Bergen biedt mogelijk ook een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor gasten om te verkennen, zoals historische sites, musea en misschien zelfs natuurlijke landschappen. De combinatie van de historische accommodatie en de omliggende regio kan een rijke en meeslepende ervaring bieden, waarbij gasten de lokale cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid kunnen ontdekken. 

  • Indrani Lodge (www.indranilodge.com) nabij Genappe, is een unieke eco-locatie en een circulair hotelcomplex dat zich richt op welzijn en pioniert op het gebied van ecologische transitie. Deze middeleeuwse boerderij, omgetoverd tot een luxueuze lodge, biedt een ongeëvenaarde ervaring van bescheiden luxe te midden van de prachtige natuur van het Waals-Brabantse platteland. Bij Indrani Lodge kunnen gasten zich onderdompelen in een wereld van ontspanning en verjonging. De lodge biedt een scala aan ervaringen die zijn ontworpen om het lichaam en de geest te voeden. Gasten worden uitgenodigd om deel te nemen aan yogalessen, verzorgd door een team van negen docenten, die zich richten op een gezonde, risicovrije, leuke, toegankelijke en therapeutische praktijk. De yogalessen zijn ontworpen om deelnemers sterker, flexibeler en energieker te maken, en hen beter uit te rusten om om te gaan met de stress van het dagelijks leven. Wat betreft de culinaire ervaring, Indrani Lodge legt een sterke nadruk op duurzaamheid en versheid. Ongeveer 75% van de producten die op de borden van de lodge belanden, hebben minder dan 150 meter afgelegd. Ze verbouwen hun eigen fruit en groenten in permacultuur, en Chef Sebath Capela brengt deze ingrediënten tot leven met zijn creativiteit, perfectionisme en ethische benadering van 'van boerderij tot tafel' koken. De lodge biedt 12 uniek ingerichte kamers, elk ontworpen om uw verblijf comfortabel te maken en uitgerust met een eigen badkamer. De kamers zijn verdeeld over vijf verschillende categorieën, waardoor er een verscheidenheid aan verblijfsopties beschikbaar is om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Indrani Lodge is niet alleen een plek om te verblijven, maar ook een plek om te ervaren. Naast de yogalessen en de voortreffelijke eetervaringen, biedt de lodge een reeks activiteiten om uw verblijf te verrijken, variërend van massages op aanvraag tot workshops en langere retraites. Het is een plek waar gasten zich kunnen ontspannen, verjongen en opnieuw verbinden, omgeven door de rust en sereniteit van de natuur. Met een sterke nadruk op ecologie en duurzaamheid, streeft Indrani Lodge ernaar om een voorbeeld te zijn van hoe luxe en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan, en biedt het een toevluchtsoord waar gasten kunnen ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en zich kunnen onderdompelen in een wereld van rust en welzijn.

  • Le Chalet des Ronces (www.lechaletdesronces.be) bij Vielsalm, biedt een unieke en intieme ervaring, weg van de drukte van het dagelijks leven. Genesteld in het bos, biedt deze zelfstandige hut een directe verbinding met de natuur, waardoor het een ideale keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige en serene ontsnapping. De omgeving van Vielsalm staat bekend om zijn weelderige bossen en prachtige natuurlijke landschappen. Gasten van Le Chalet des Ronces kunnen genieten van de rust en kalmte van de natuur, met de mogelijkheid om te wandelen door de bossen, wilde dieren te spotten en te genieten van de frisse, schone lucht. De hut biedt een gezellige en comfortabele accommodatie, met een open haard die zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer, vooral tijdens de koelere maanden. Het interieur is waarschijnlijk ontworpen om een harmonieuze mix van rustieke charme en moderne voorzieningen te bieden, waarbij houten elementen en comfortabele meubels een huiselijke sfeer creëren. Naast wandelen kunnen gasten mogelijk ook deelnemen aan andere outdooractiviteiten zoals fietsen, vogels kijken, en misschien zelfs enkele wateractiviteiten, afhankelijk van de nabijheid van meren of rivieren. De afgelegen locatie biedt ook volop mogelijkheden voor sterrenkijken, ver weg van de lichtvervuiling van stedelijke gebieden. De rustige omgeving van de hut biedt een perfecte achtergrond voor meditatie en ontspanning. Gasten kunnen een boek lezen bij de open haard, genieten van een warm drankje op de veranda (als die er is), of gewoon ontspannen en luisteren naar de geluiden van het bos. Aangezien het een zelfstandige hut is, hebben gasten de vrijheid om hun eigen maaltijden te bereiden, wellicht met lokale ingrediënten die in de omgeving verkrijgbaar zijn. Dit kan een leuke activiteit op zich zijn, koken in de rust van de natuur.

  • In The Woods (www.inthewoods.be) nabij Namen, biedt een bijzondere en intieme ervaring voor gasten die op zoek zijn naar een rustieke en romantische ontsnapping. Deze accommodatie, genesteld in de serene bossen van de regio, biedt een unieke kans om te ontkoppelen van de dagelijkse drukte en te verbinden met de natuur. De cottages van 'In The Woods' zijn ontworpen om de geest van Robinson Crusoe op te roepen, wat een avontuurlijke en tegelijkertijd comfortabele ervaring biedt. Gasten kunnen verwachten om omgeven te zijn door de natuurlijke schoonheid van het bos, terwijl ze genieten van de gezelligheid en warmte van de goed ingerichte cottages. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen, in combinatie met gezellige stoffen en comfortabele meubels, zorgt voor een omgeving waarin men zich echt kan terugtrekken en ontspannen. Een van de kamers biedt een extra toets van luxe met een privé jacuzzi, waardoor gasten zich kunnen onderdompelen in een bubbelbad terwijl ze genieten van de rust en stilte van de omliggende natuur. Dit biedt een perfecte balans tussen het ruwe, avontuurlijke gevoel van een bosverblijf en de luxe en verwennerij van een spa-ervaring. 'In The Woods' biedt mogelijkheden om de omliggende natuur te verkennen, met tal van wandelroutes en buitenactiviteiten die gasten kunnen ondernemen om de schoonheid van het gebied volledig te waarderen. Of het nu gaat om een rustige wandeling door het bos, het observeren van de lokale flora en fauna, of simpelweg ontspannen in de comfortabele omgeving van de cottage, gasten kunnen een ervaring verwachten die zowel verrijkend als diep ontspannend is.

Elk van deze hotels biedt een unieke ervaring, waarbij de gasten worden ondergedompeld in werelden van luxe, ontspanning en, in sommige gevallen, avontuur. Of het nu gaat om de historische charme van Brugge, de natuurlijke schoonheid van Charleroi, of de stedelijke allure van Brussel, elk etablissement biedt een unieke ontsnapping die de ziel verrijkt en de zintuigen prikkelt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...