Nieuw luxe medisch resort Lanserhof gaat binnenkort open in Sylt

Het nieuwe Lanserhof Sylt ligt verscholen tussen de duinen en biedt een fantastisch panoramisch uitzicht op de haven van Lister en het aangrenzende beschermde landschap. Met een investering van 120 miljoen euro en een geschatte bouwtijd van 4 jaar, zal het resort bestaan uit 68 kamers op een footprint van 20.000 m², inclusief een ruime spa met sauna's, stoombaden, relaxruimtes en binnen- en buitenzwembaden. Het is het derde 'medische resort' van de Lanserhof-groep, waar gasten kunnen genieten van een uitgebreid scala aan tests, analyses, scans en massages, evenals 'medische lezingen'.

Het resort is gelegen op een van de hoogste hoogten van het eiland en bestaat uit een cluster van gigantische huisjes met rieten daken, die doen denken aan lokale dorpen en biedt een panoramisch uitzicht op het Wattenmeer, een waterig landschap van verschuivende wadden dat een paradijs is voor vogelaars. Naast de medische faciliteiten biedt het resort ook binnen- en buitenzwembaden met zoutwaterzwembaden en Technogym-apparatuur. De minimale lengte van een 'klassieke' kuur is een week, maar gasten worden uitgenodigd om Sylt verder te verkennen en te genieten van het microklimaat van het eiland en de warme Noordzee.

Het resort is te bereiken per trein via de Hindenburgdam, per veerboot of per vliegtuig en biedt een betoverende omgeving op het Noord-Friese eiland. De wildernis van de ruige kust, de onvoorspelbare wind en de eindeloze uitgestrektheid van de natuurlijke omgeving zorgen voor rust en veiligheid. De natuur is de maat van alle dingen: duinen, zee, horizon, heide en lucht. Sylt is een betoverend eiland met een uniek microklimaat en zijn 35 km lange stuk bleek kwartszand is warmer dan men zou denken. Het samenspel van beide kanten straalt rust en veiligheid uit.

De Lanserhof Sylt wordt gebouwd met het oog op duurzaamheid en natuurbehoud. Het wordt verwarmd en gekoeld door een zeer efficiënt geothermisch systeem en er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bouwmaterialen. Daarnaast zal het gebouw zoveel mogelijk opgaan in de omringende natuur, met een ontwerp dat zich harmonieus aanpast aan het landschap.

Gasten kunnen genieten van de vele faciliteiten die het resort biedt, waaronder binnen- en buitenzwembaden met zoutwaterzwembaden, sauna's, stoombaden en een ontspanningsruimte. Daarnaast kunnen gasten deelnemen aan een breed scala aan medische behandelingen en testen, waaronder MRI- en CT-scans, ECG'sen massages. Het resort biedt ook een verscheidenheid aan outdoor-activiteiten, zoals wandelen en fietsen, om gasten te helpen de rustgevende omgeving van het eiland te verkennen.

De kamers van het resort zijn ingericht met comfortabele meubels en bieden uitzicht op de omringende natuur. De maaltijden worden bereid met gezonde, biologische ingrediënten en er is ook een restaurant met een prachtig uitzicht op zee. Gasten worden aangemoedigd om tijdens hun verblijf te ontspannen en te genieten van de rustgevende omgeving van het eiland, waarbij ze worden ondersteund door het deskundige en zorgzame personeel van het resort.

Het Lanserhof Sylt is een toevluchtsoord voor diegenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning, en tegelijkertijd willen werken aan hun gezondheid en welzijn. Het resort biedt een unieke combinatie van medische behandelingen en outdoor-activiteiten, waardoor gasten de perfecte balans kunnen vinden tussen rust en actieve beweging. Gelegen in een van de meest adembenemende landschappen van Duitsland, biedt het Lanserhof Sylt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die op zoek is naar rust en vernieuwing.

Het resort biedt ook een scala aan wellnessbehandelingen en activiteiten, waaronder yoga, Pilates en fitnesslessen, en heeft een eigen restaurant dat gezonde maaltijden serveert met biologische, lokale ingrediënten. Bovendien is het resort duurzaam ontworpen en maakt het gebruik van energiezuinige technologieën en milieuvriendelijke materialen.

Gasten kunnen kiezen uit verschillende accommodatietypes, waaronder tweepersoonskamers, suites en appartementen, allemaal met een eigentijds en minimalistisch design. Elke kamer is uitgerust met moderne voorzieningen, zoals airconditioning, gratis wifi en een flatscreen-tv.

Het Lanserhof Sylt is niet alleen een bestemming voor ontspanning en wellness, maar ook voor medische behandelingen. Het resort heeft een team van artsen en therapeuten die gespecialiseerd zijn in holistische geneeskunde en biedt behandelingen op maat voor een breed scala aan gezondheidsproblemen, waaronder stress, vermoeidheid en spijsverteringsproblemen.

De locatie van het resort in de buurt van de Waddenzee biedt ook mogelijkheden voor outdooractiviteiten, zoals wandelen en fietsen. Bovendien heeft het resort een eigen fitnessruimte en een zwembad waar gasten kunnen zwemmen met uitzicht op de zee.

Het Lanserhof Sylt een unieke en luxe bestemming voor gasten die op zoek zijn naar rust, ontspanning en holistische gezondheidsbehandelingen in een prachtige omgeving.

Lanserhof Sylt biedt een scala aan faciliteiten en activiteiten om gasten te helpen ontspannen en hun gezondheid te verbeteren. De focus ligt op een gezonde levensstijl en het vinden van de juiste balans tussen lichaam en geest. Het restaurant biedt heerlijke, gezonde gerechten en het wellnesscentrum biedt verschillende behandelingen en kuren. Gasten kunnen ook genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van het eiland, inclusief wandelingen langs het strand en in de duinen, fietstochten en vogels spotten.

Faciliteiten:

  • Spa met sauna's, stoombaden en binnen- en buitenzwembad met zout water.
  • Fitnessruimte met Technogym-apparatuur.
  • Medische faciliteiten, waaronder MRI- en CT-scanners en ECG-tests.
  • Behandelkamers voor massages en andere behandelingen.


Activiteiten/ kuren:

  • Detoxkuren, die gericht zijn op het reinigen van het lichaam van gifstoffen.
  • Gezondheids- en fitnessprogramma s, gericht op het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn.
  • Yoga- en meditatielessen.
  • Wandelingen langs het strand en in de duinen.
  • Fietstochten op het eiland.
  • Nordic walking.
  • Vogels spotten in het beschermde landschap.


Hieronder vindt u een lijst met enkele medische behandelingen die beschikbaar zijn in het Lanserhof Sylt:

  • Medische check-ups: Er zijn verschillende medische check-ups beschikbaar, zoals de Lans Med Basic, de Lans Med Plus en de Lans Med Premium. Deze omvatten uitgebreide lichamelijke onderzoeken, bloedonderzoeken en diagnostische tests om uw gezondheid en welzijn te evalueren.
  • Klassieke Kneipp-behandelingen: Kneipp-behandelingen omvatten hydrotherapie, aromatherapie en kruidengeneeskunde om het lichaam te ontgiften en de bloedsomloop te verbeteren.
  • Fysiotherapie: Fysiotherapie behandelingen omvatten massage, bewegingstherapie en elektrotherapie om spier- en skeletaandoeningen te behandelen.
  • Natuurgeneeskunde: Natuurgeneeskundige behandelingen omvatten acupunctuur, homeopathie, fytotherapie en andere alternatieve therapieën om het lichaam te helpen genezen en de gezondheid te verbeteren.
  • Voedingsadvies: Lanserhof Sylt biedt ook voedingsadvies en diëtetiek, waarbij het accent ligt op biologisch voedsel en een gezonde voeding.
  • Detox-therapie: Detox-therapieën omvatten colon hydrotherapie, lymfedrainage en andere behandelingen om het lichaam te ontgiften en de spijsvertering te verbeteren.
  • Aanvullende therapieën: Er zijn ook aanvullende therapieën beschikbaar, zoals ademhalingstherapie, meditatie, yoga en andere wellness-activiteiten om de gezondheid te verbeteren en de geest te ontspannen.
  • Laboratoriumonderzoeken: er worden verschillende laboratoriumonderzoeken uitgevoerd om de algehele gezondheidstoestand van de patiënt te beoordelen, zoals bloedonderzoek, urinetesten en spijsverteringsanalyse.
  • Medische check-ups: er zijn verschillende medische check-ups beschikbaar, afhankelijk van de individuele behoeften en doelen van de patiënt. Deze kunnen een algemene gezondheidsbeoordeling, cardiale evaluatie, endoscopie en gastroscopie, orthopedische evaluatie, pulmonale functietest, dermatologische evaluatie, enz. omvatten.
  • Traditionele Chinese geneeskunde: Lanserhof Sylt biedt verschillende behandelingen op basis van traditionele Chinese geneeskunde, waaronder acupunctuur, moxibustion, tuina-massage en kruidengeneeskunde.
  • Fysiotherapie: er zijn verschillende fysiotherapiebehandelingen beschikbaar om spierpijn, mobiliteitsproblemen en andere fysieke aandoeningen te behandelen, waaronder manuele therapie, lymfedrainage, elektrotherapie, enz.
  • Voedingsadvies: patiënten kunnen deskundig advies krijgen over hun dieet en voedingsgewoonten. Er worden ook speciale dieetplannen opgesteld voor mensen met specifieke medische aandoeningen.
  • Psychologische begeleiding: Lanserhof Sylt biedt psychologische begeleiding en therapieën om patiënten te helpen bij het beheersen van stress, angst, depressie en andere emotionele problemen.
  • Detoxbehandelingen: er zijn verschillende detoxbehandelingen beschikbaar om het lichaam te ontgiften en te reinigen, waaronder leverreiniging, darmspoeling en andere holistische behandelingen.
  • Slaapbehandelingen: patiënten met slaapproblemen kunnen verschillende behandelingen ondergaan, waaronder slaaptherapieën, meditatie, ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken.
  • Schoonheidsbehandelingen: Lanserhof Sylt biedt verschillende schoonheidsbehandelingen, waaronder gezichtsbehandelingen, massages en lichaamsbehandelingen. Deze behandelingen zijn gericht op het verjongen en revitaliseren van de huid en het lichaam.
  • Bewegings- en sportprogramma s: er zijn verschillende bewegings- en sportprogramma'sbeschikbaar, waaronder yoga, pilates, aquafitness, nordic walking en andere fitnessactiviteiten. Deze programma'szijn gericht op het verbeteren van de algehele fysieke conditie en het bevorderen van het welzijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...