Marugal neemt beheer Grand Hôtel Soleil d Or in Megève over

Het prestigieuze hotelmanagementbedrijf Marugal heeft aangekondigd dat zij het beheer overnemen van het iconische Grand Hôtel Soleil d'Or in Megève, gelegen in de Franse Alpen. Dit vormt een significante toevoeging aan hun al indrukwekkende portfolio van luxe hotels.

Het Grand Hôtel Soleil d'Or is een legendarisch hotel dat sinds 1901 een rijke geschiedenis kent en is bekend vanwege zijn uitzonderlijke ligging in het hart van Megève, vlakbij de skipistes en belangrijke toeristische attracties. Het hotel is niet alleen gunstig gelegen voor wintersportliefhebbers maar biedt ook tijdens de zomer een perfecte uitvalsbasis voor activiteiten zoals golf en wandelen.

Marugal, opgericht door Nicolas Jeanjean, staat bekend om hun vermogen om unieke hotels te creëren die lokale tradities en moderne luxe combineren. Het bedrijf hanteert een filosofie waarbij elk hotel zijn eigen identiteit behoudt, ervoor zorgend dat ze uniek en onderscheidend zijn. De overname van Grand Hôtel Soleil d'Or past binnen deze filosofie.

Het hotel beschikt over 16 kamers en suites die ontworpen zijn met comfort en verfijning in gedachten. Elke kamer biedt een combinatie van authentieke chaletstijl met moderne voorzieningen, waaronder luxe beddengoed en hoogwaardige badproducten. Het interieur weerspiegelt de warmte en charme van de bergomgeving en nodigt gasten uit om te ontspannen en te genieten na een dag vol activiteiten.

Gastronomie speelt een essentiële rol in de ervaring van het Grand Hôtel Soleil d'Or. Het hotel herbergt een gastronomisch restaurant waar gasten kunnen genieten van verfijnde, seizoensgebonden gerechten gecreëerd door ervaren chefs. Het restaurant maakt gebruik van lokale ingrediënten van de hoogste kwaliteit om innovatieve en heerlijke creaties te serveren.

Daarnaast heeft het hotel een roof-top bar die een adembenemend uitzicht biedt over het Alpenlandschap. Het is de perfecte plaats voor gasten om te ontspannen met een cocktail in de hand terwijl ze de zonsondergang bewonderen of zich opwarmen bij de vuurplaats op een kille avond.

Marugal streeft ernaar om een unieke ervaring te bieden die de lokale cultuur en het erfgoed van de regio benadrukt. Dit wordt onder meer gerealiseerd door samen te werken met lokale ambachtslieden en producenten. De nadruk ligt op persoonlijke service en aandacht voor detail, om ervoor te zorgen dat elk verblijf memorabel is.

Het beheer van Marugal belooft nieuwe hoogten van luxe en exclusiviteit voor het Grand Hôtel Soleil d'Or. Ze zijn van plan om hun expertise op het gebied van gastvrijheid en hun passie voor het creëren van uitzonderlijke hotelervaringen in te zetten om dit historische hotel naar een nog hoger niveau te tillen.

De overname van het beheer door Marugal komt op een moment dat Megève zichzelf blijft positioneren als een topbestemming voor luxe reizen, en het Grand Hôtel Soleil d'Or speelt hierin een sleutelrol. Door de combinatie van prachtige natuur, uitgebreide faciliteiten en uitzonderlijke gastvrijheid, is het hotel ideaal gepositioneerd om te voldoen aan de eisen van de meest veeleisende gasten.

Voor Marugal is deze overeenkomst een bevestiging van hun leidende positie in de luxe hotelmarkt en hun voortdurende toewijding om onvergetelijke ervaringen te leveren aan hun gasten. Hun management van het Grand Hôtel Soleil d'Or is een veelbelovend nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van dit emblematische hotel.

De bergen rond Megève bieden een breed scala aan buitensporten, inclusief paragliden, mountainbiken en zelfs zomerrodelen, wat de aantrekkelijkheid van het gebied buiten het traditionele skiseizoen vergroot. De stad zelf heeft een charmante middeleeuwse kern, met kronkelende straatjes en traditionele marktplaatsen, waardoor het een pittoreske bestemming is het hele jaar door.

Megève is ook bekend om zijn uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten. Veel hotels en resorts, inclusief Grand Hôtel Soleil d'Or, bieden spa-behandelingen en -faciliteiten aan die gericht zijn op ontspanning en verjonging na activiteiten in de buitenlucht. Door geavanceerde wellness programma'ste combineren met een serene omgeving, trekken ze bezoekers aan die op zoek zijn naar een rustgevende ontsnapping uit het drukke dagelijkse leven.

De invloed van de lokale cultuur is overal in het hotel te merken, van de architectuur tot de keuken. Savoyaardse specialiteiten zoals raclette en fondue staan vaak op het menu, waarbij lokale kaasproducenten de ingrediënten leveren. Dit benadrukt de culinaire erfgoed van de regio en biedt gasten een authentieke smaak van de Alpen.

Een ander aspect dat bijdraagt aan de bijzondere sfeer van Megève is het jaarlijkse winterfestival 'Megève Jazz Contest' waar jazzmuzikanten uit heel Europa samenkomen om te spelen tegen de achtergrond van het besneeuwde landschap, waardoor er een unieke culturele ervaring ontstaat.

Met het oog op duurzaamheid zet Megève ook stappen naar een groenere toekomst. Er zijn initiatieven zoals elektrische shuttlebussen in het dorp, en veel accommodaties, waaronder Grand Hôtel Soleil d'Or, streven naar milieuvriendelijke praktijken om hun ecologische voetafdruk te verminderen, waarmee ze een voorbeeld stellen voor de toeristische industrie.

 

- Welk bedrijf gaat het beheer overnemen van het Grand Hôtel Soleil d'Or? Marugal.
- Waar is het Grand Hôtel Soleil d'Or gelegen? In Megève, gelegen in de Franse Alpen.
- Wat is de filosofie van Marugal met betrekking tot het beheer van hun hotels? Elke hotel behoudt zijn eigen identiteit en is uniek en onderscheidend.
- Noem twee activiteiten die gasten kunnen ondernemen in Megève buiten het skiseizoen. Paragliden en mountainbiken.
- Hoe draagt Megève bij aan duurzaam toerisme? Door initiatieven zoals elektrische shuttlebussen en accommodaties die streven naar milieuvriendelijke praktijken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...