Manoir de Lébioles - luxe en rust in de Belgische Ardennen

In het hart van de uitgestrekte bossen van de Belgische Ardennen, verscholen achter majestueuze oude muren, ligt een plek die synoniem staat voor comfort, elegantie en discrete luxe - Manoir De Lébioles. Dit prachtige landhuis, ook wel bekend als het 'Kleine Versailles van de Ardennen', is meer dan alleen een hotel. Het is een toevluchtsoord waar gasten kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en zich kunnen onderdompelen in een wereld van rust, ontspanning en verwennerij.

Het motto van Manoir De Lébioles, 'Plus Valet Quam Lucet' of 'Meer zijn dan schijn', weerspiegelt perfect de filosofie van het huis. Het landhuis streeft ernaar om meer te bieden dan alleen oppervlakkige luxe. Het doel is om een authentieke, persoonlijke ervaring te creëren die de verwachtingen van de gasten overtreft. Dit wordt bereikt door een combinatie van warme gastvrijheid, hoogwaardige service en aandacht voor detail.

Bij binnenkomst in het landhuis voelen gasten zich onmiddellijk omhuld door een sfeer van rust en warmte. De ruime vertrekken, open haarden, warme kleuren en hoogwaardige materialen dragen bij aan een gevoel van welzijn en ontspanning. Gasten kunnen genieten van het prachtige uitzicht, een goed boek lezen in de ongestoorde bibliotheek, of gewoon genieten van de 'dolce far niente' - de zoetheid van nietsdoen.

Manoir De Lébioles beschikt over 16 suites, elk met een uniek karakter en stijl. Deze suites zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste technische eisen en zijn uitgerust met moderne voorzieningen zoals individueel regelbare airconditioning, flatscreen-tv s, dvd-spelers, cd-spelers, ADSL en WiFi-internetverbindingen, minibars, kluizen en telefoons. De grote suites bieden voldoende ruimte voor gasten om te ontspannen en de dagelijkse beslommeringen te vergeten. Of het nu gaat om een bad nemen in het torentje, lezen in de nis of gewoon dagdromen bij de open haard, de mogelijkheden voor rust en ontspanning zijn eindeloos.

Culinaire geneugten vormen een essentieel onderdeel van de ervaring bij Manoir De Lébioles. Het gastronomische restaurant van het landhuis, onder leiding van chef-kok Laurent Léveillé, biedteen verfijnde keuken die zowel de internationale als lokale producten uit de prachtige regio Wallonië viert. De gerechten zijn inventief en technisch beheerst, met een focus op intense sauzen en verrassende contrasten. Het restaurant biedt plaats aan meer dan vijftig gasten, die kunnen genieten van de culinaire creaties terwijl ze uitkijken op de ongerepte Ardennen, het sprookjesachtige kasteelpark en het ruime tuinterras. Het restaurant is geopend van woensdag tot zondag, met maandag en dinsdag gereserveerd voor hotelgasten.

Het wellnesscentrum van Manoir De Lébioles is ontworpen volgens de vier elementen: water, lucht, vuur en aarde. Het biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een vitaliteitszwembad met jets en hydromassage-matrassen, een waterval en een Jetstream, een sauna, een stoombad, een ijsfontein, een aromatherapie-douche, een Kneipp-voetenbad, een cardio- en fitnessruimte, en een ontspanningsruimte met een open haard. Gasten kunnen genieten van een scala aan behandelingen, aangeboden door topklasse professionals, in enkele of dubbele hutten. Het wellnesscentrum streeft ernaar om een oase van rust en ontspanning te creëren waar gasten de rust en ontspanning kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.

Manoir De Lébioles is ook de ideale locatie voor het organiseren van vergaderingen, conferenties, recepties en feesten. Het landhuis biedt twee vergaderruimten met daglicht en adembenemende uitzichten, uitgerust met hightech apparatuur om aan alle verwachtingen van de meest veeleisende seminardeelnemers te voldoen. Daarnaast biedt het landhuis ook uitzonderlijke mogelijkheden voor het organiseren van feesten of evenementen van allerlei aard.

In de directe omgeving van Manoir De Lébioles zijn talloze mogelijkheden voor activiteiten beschikbaar. Gasten kunnen hun geluk beproeven in het Casino de Spa, motorsport ervaren op het F1-circuit van Spa-Francorchamps, golfen op een van de oudste en mooiste golfbanen van België, paardrijden, skiën en langlaufen, mountainbiken, wandelen om de regionale fauna en flora in natuurgebieden te ontdekken, of de vele culturele troeven van de regio ontdekken, zoals musea of muziekfestivals.

Manoir De Lébioles is meer dan een hotel. Het is een ervaring, een plek waar gasten kunnen genieten van de luxe van het zijn, eerder dan het verschijnen. Het is een plek waar gasten kunnen ontspannen, genieten en zich thuis voelen. Het is een plek waar dromen werkelijkheid worden.

Het Manoir De Lébioles heeft een rijke en fascinerende geschiedenis. Het werd gebouwd tussen 1905 en 1910 door Georges Neyt, een buitengewone visionaire diplomatieke gezant en gevolmachtigde minister. Helaas kon Neyt, die naar verluidt een natuurlijke zoon van koning Leopold I was, niet lang genieten van zijn 'Petit Versailles des Ardennes'. Na meer dan een jaar van transformatie, heeft het landhuis sinds september 2006 zijn vroegere pracht herwonnen. De eisen van een internationaal team van architecten op het gebied van comfort, moderniteit en zuiverheid van lijnen zijn gerealiseerd, zonder de eeuwenoude ziel van het landhuis te verwaarlozen.

Ondanks zijn afgelegen ligging in de bossen van de Ardennen, is Manoir De Lébioles gemakkelijk bereikbaar. Het is centraal gelegen nabij de steden Keulen, Aken, Düsseldorf, Brussel, Luik en Maastricht. Het hotel heeft zelfs een heliplatform voor gasten die per lucht willen reizen.

Manoir De Lébioles is de ideale plek voor een magische en romantische bruiloft. Dankzij de onberispelijke service en de idyllische omgeving, wordt de mooiste dag van je leven een onvergetelijke ervaring. Het landhuis organiseert alle recepties, cocktailparty'sen familiefeesten volgens de individuele wensen van de gasten. Van het programma zelf tot de culinaire hoogstandjes, het landhuis biedt een service waarmee je alles uit je feest kunt halen - want uiteindelijk is het jouw dag!

Manoir De Lébioles is een plek waar luxe, comfort en persoonlijke service samenkomen om een unieke ervaring te creëren. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie, een gastronomische verwennerij, een wellness-uitje, een zakelijke bijeenkomst of een romantische bruiloft, Manoir De Lébioles heeft alles wat je nodig hebt en meer. Het is een plek waar je meer kunt zijn dan alleen maar verschijnen - het is een plek waar je echt kunt zijn.

Manoir De Lébioles, gelegen op Domaine de Lébioles 1/5, B-4900 Spa (Creppe), is een prachtig toevluchtsoord dat wacht op uw bezoek. Voor vragen, reserveringen of meer informatie: telefoonnummer: 087/79.19.00.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...