Luxe Baccarat Hotel opent deuren in de Malediven in 2027

Baccarat, een merk dat synoniem staat voor luxe kristal en onberispelijk vakmanschap, heeft aangekondigd zijn prestigieuze hotelketen uit te breiden naar de idyllische Malediven. De lancering van dit nieuwe resort staat gepland voor 2027, en zal ongetwijfeld een nieuwe dimensie van luxe toevoegen aan deze populaire toeristische bestemming.

Het Baccarat Hotel in de Malediven belooft niet alleen een toevluchtsoord te worden voor liefhebbers van luxe en weelde, maar ook een schitterend eerbetoon aan het rijke erfgoed van het merk. Het resort wordt ontwikkeld in samenwerking met SHVO, een van de meest vooraanstaande vastgoedontwikkelaars in de luxe sector, en zal opereren onder de paraplu van het gerenommeerde bedrijf Starwood Capital Group.

Dit ambitieuze project zal de typerende elegantie en verfijning van het Baccarat-merk reflecteren. Gasten kunnen zich onderdompelen in een exclusieve ervaring waar elk detail zorgvuldig is uitgewerkt om de iconische stijl van Baccarat tot leven te brengen. Dit zal terug te zien zijn in de architectuur, het interieurontwerp en zelfs de kleinste decoratieve elementen die allen de tijdloze schoonheid van het kristalwerk waarnaar het hotel is vernoemd, weerspiegelen.

De keuze voor de Malediven als locatie voor het nieuwe hotel is strategisch en weloverwogen. Bekend om zijn ongerepte stranden, azuurblauwe wateren en exotische marineleven, is de archipel een magneet voor reizigers op zoek naar uitzonderlijke en inspirerende luxe-ervaringen. Door de vestiging van het Baccarat Hotel hier, versterkt het merk zijn positie in de hoge segmenten van de gastvrijheidsindustrie.

Het resort zal de karakteristieke grandeur van Baccarat uitdragen met faciliteiten en voorzieningen van wereldklasse. Er zullen verschillende typen accommodaties beschikbaar zijn, variërend van intieme bungalows op het water tot weelderige villa's, elk ingericht met de minutieuze aandacht voor detail die men van Baccarat gewend is. Deze accommodaties worden ontworpen met het oog op maximale privacy en comfort, terwijl tegelijkertijd het adembenemende uitzicht op de Indische Oceaan wordt benadrukt.

Gasten van het Baccarat Hotel zullen kunnen genieten van een scala aan voorzieningen die hun verblijf onvergetelijk maken. Culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen in gourmetrestaurants die een diversiteit aan internationale keukens serveren, bereid door topchefs. Bovendien wordt er een spa van wereldklasse aangeboden waar gasten kunnen ontspannen en revitaliseren met behandelingen die zijn geïnspireerd door lokale tradities en ingrediënten.

Het Baccarat Hotel zal niet alleen luxe in fysieke vorm bieden, maar ook unieke ervaringen creëren die de geest van het merk belichamen. Dit kan variëren van exclusieve kristalworkshops tot privéjachtonderdompelingen, waarbij de gasten de kans krijgen om de kristalkunst van dichtbij te ervaren en te genieten van de serene schoonheid van de oceaan.

Deze nieuwe toevoeging aan de Malediven wordt verwelkomd door zowel investeerders als liefhebbers van luxe reizen. Het project past binnen een bredere trend waarin nieuwe en opwindende bestemmingen opduiken die zich richten op het hogere segment van de markt. Met de opening van het Baccarat Hotel in de Malediven wordt verwacht dat de regio nog meer high-end toeristen zal trekken, wat positief kan bijdragen aan de lokale economie en werkgelegenheid.

Als een icoon van Franse kunst en vakmanschap, staat Baccarat bekend om zijn prachtige kristalcreaties die al meer dan twee en een halve eeuw bewondering wekken. De overgang naar de hospitality sector is een natuurlijke uitbreiding van het merk, waarmee het een tastbare en meeslepende ervaring aanbiedt die de essentie van luxe en verfijning belichaamt.

Met zijn geplande opening in 2027 kijkt de wereld van luxe reizen en gastvrijheid reikhalzend uit naar de komst van het Baccarat Hotel in de Malediven. Het zal dienen als een exclusieve bestemming die belooft de sensaties van luxe reizen te herdefiniëren en de lat voor gastvrijheidservaringen wereldwijd hoger te leggen.

In de wereld van luxe reizen is de anticipatie op nieuwe en extravagante bestemmingen altijd hoog, en het Baccarat Hotel in de Malediven is geen uitzondering. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1764, toen koning Lodewijk XV toestemming gaf om een glasfabriek te vestigen in de stad Baccarat, Lorraine, in Frankrijk, is het merk uitgegroeid tot een symbool van Franse verfijning en kunstzinnigheid. De stap naar het openen van een luxe resort is een verdere uitbreiding van de luxueuze levensstijl die het merk vertegenwoordigt.

De Malediven, met hun exotische allure en status als hotspot voor de rijken en beroemdheden, zijn een perfecte locatie voor het Baccarat Hotel. Gelegen in Zuid-Azië, bestaat de archipel uit meer dan duizend koraaleilanden, gegroepeerd in 26 atollen. Met klimatologische condities die het hele jaar door gemiddelde temperaturen tussen de 26 en 30 graden Celsius bieden, is het een ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een permanente zomerse sfeer.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...