Kempinski opent nieuw luxe resort in Poiana Brașov - Roemenië

In het idyllische berglandschap van Poiana Brașov in Roemenië verwelkomt Kempinski Hotels binnenkort een nieuwe parel in hun collectie van luxueuze accommodaties. Het geplande vijfsterrenresort zal de kenmerkende elegantie en verfijning van Kempinski combineren met de natuurlijke schoonheid en de rijke cultuur van Transsylvanië. Dit voegt zich naadloos bij de visie van de hotelgroep om onberispelijke service en uitzonderlijk comfort wereldwijd aan te bieden.

Met een geplande opening in 2025, zal het Kempinski Hotel in Poiana Brașov een welkome aanvulling zijn op de toeristische infrastructuur van de regio. Dit resort is niet alleen een belangrijke ontwikkeling voor Kempinski, maar ook voor de Roemeense toerismesector als geheel. Het project is een samenwerking tussen Revetas Capital en Cerbul SRL en belooft een unieke combinatie van luxe, gastvrijheid en authentieke ervaringen.

Het nieuwe Kempinski Hotel zal bestaan uit 158 kamers en suites, die allemaal zijn ontworpen met oog voor comfort en stijl. Gasten mogen zich verheugen op ruime accommodaties voorzien van hedendaagse gemakken, gecombineerd met sierlijke ontwerpdetails die de lokale esthetiek weerspiegelen. Naast de prachtig ingerichte kamers kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan faciliteiten.

Een van de hoogtepunten van het resort wordt de luxe spa en wellnesscentrum. Deze zal volledig toegerust zijn met sauna's, stoombaden, een binnenzwembad en behandelruimten waar gasten zich kunnen laten verwennen met diverse therapieën en massages. Voor de actieve bezoekers zijn er sportfaciliteiten beschikbaar, waaronder een fitnesscentrum en mogelijkheden om te skiën in de wintermaanden.

Het culinaire aanbod van het Kempinski Hotel Poiana Brașov zal eveneens van topniveau zijn. Met verschillende eetgelegenheden, waaronder een signature restaurant en een lobbybar, zullen gasten kunnen kiezen uit een diversiteit aan gerechten die de lokale keuken en internationale smaken combineren.

Voor zakelijke en sociale evenementen is er een conferentiecentrum dat plaats biedt aan maximaal 800 personen. Deze multifunctionele ruimte is ideaal voor congressen, bruiloften en andere grote bijeenkomsten, uitgerust met de nieuwste technologie en voorzieningen om elk evenement soepel te laten verlopen.

Het resort zal ook bijdragen aan de lokale gemeenschap door werkgelegenheid te creëren en de economie te stimuleren. Bovendien heeft Kempinski zich ertoe verbonden om duurzaamheid hoog in het vaandel te houden door middel van milieuvriendelijke praktijken en het ondersteunen van lokale leveranciers.

De ligging van het Kempinski Hotel in Poiana Brașov is bijzonder gunstig voor reizigers die op zoek zijn naar een perfecte combinatie van ontspanning, recreatie en cultuur. Gelegen in het hart van Transsylvanië, staat de regio bekend om zijn indrukwekkende berglandschappen, historische kastelen, waaronder het beroemde kasteel van Dracula, en pittoreske dorpjes.

Poiana Brașov zelf is een geliefde bestemming voor wintersportliefhebbers, met uitstekende skifaciliteiten en sneeuwzekerheid gedurende het seizoen. In de zomer transformeert het gebied in een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers, met talloze paden die door de prachtige Karpaten slingeren.

Met de opening van het Kempinski Hotel Poiana Brașov zal de reputatie van Roemenië als vakantiebestemming ongetwijfeld een boost krijgen. De combinatie van Kempinski'swereldklasse gastvrijheid en de ongerepte natuur van Poiana Brașov zullen de perfecte setting vormen voor een onvergetelijk verblijf.

Dit toekomstige vijfsterrenresort is slechts één van de vele stappen die Kempinski Hotels zet in zijn streven naar groei en expansie. Als Europa'soudste luxehotelgroep heeft Kempinski al meer dan 120 jaar ervaring in het creëren van unieke ervaringen voor gasten. Elk Kempinski-hotel staat bekend om zijn individuele karakter, lokale flair en tijdloze elegantie, of het nu gaat om stedelijke hotels, strandresorts of historische panden.

Reizigers die uitkijken naar de opening van het Kempinski Hotel in Poiana Brașov kunnen zich gaan voorbereiden op een luxueus verblijf dat de verwachtingen overtreft. De belofte van ongeëvenaarde service, exclusieve voorzieningen en een prachtige omgeving is wat gasten kunnen verwachten van dit nieuwe juweel in de Kempinski-collectie.

Poiana Brașov, een kleine stad in de regio Brașov, Roemenië, heeft zich snel ontwikkeld tot een van de populairste toeristische bestemmingen in de Karpaten. Met zijn frisse berglucht en adembenemende landschappen trekt het jaarlijks vele bezoekers die op zoek zijn naar verkwikking en avontuur. Het Kempinski Hotel dat hier de deuren opent, zal deze ervaring naar een hoger niveau tillen door luxe accommodatie te combineren met de charme van deze berggemeenschap.

Deze toevoeging aan de Kempinski-portfolio benadrukt het belang dat de hotelgroep hecht aan het uitbreiden naar nieuwe markten en het verkennen van unieke locaties. Kempinski’s strategie omvat niet alleen de uitbreiding in gevestigde markten zoals Europa en Azië, maar ook het betreden van opkomende economieën en het ontwikkelen van markten waar luxe reizen een bloeiende toekomst heeft.

De keuze voor Poiana Brașov als locatie voor een nieuw Kempinski Hotel is mede ingegeven door de groeiende populariteit van Roemenië als toeristische bestemming. De regio combineert een rijke geschiedenis met een veelzijdig cultureel erfgoed, een aspect dat Kempinski altijd omarmt in hun hotels. Het ontwerp en de dienstverlening van het Kempinski Hotel Poiana Brașov zullen dan ook elementen van de Roemeense cultuur integreren, iets waar de hotelketen om bekendstaat.

Wat betreft vrijetijdsactiviteiten biedt de omgeving van Poiana Brașov voor ieder wat wils. Tijdens de wintermaanden zijn de skipistes een trekpleister voor zowel beginnende als ervaren skiërs. De goed onderhouden pistes en moderne skifaciliteiten maken het een ideale bestemming voor wintersporters. In de zomer trekken de wandel- en mountainbikepaden natuurliefhebbers die de flora en fauna van de Karpaten willen verkennen. Ook culturele uitstapjes naar nabijgelegen steden zoals Brașov, met zijn historische centrum en zwarte kerk, bieden een compleet pakket aan activiteiten voor de bezoekers.

Het Kempinski Hotel Poiana Brașov zal de lokale arbeidsmarkt aanzienlijk beïnvloeden door het creëren van talrijke banen in verschillende sectoren, van hospitality management tot onderhoudspersoneel. Dit zal een economische impuls geven aan de regio en bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van het toerisme.

Kempinski'sbetrokkenheid bij milieu- en duurzaamheidsinitiatieven zal ook zichtbaar zijn in de operatie van het nieuwe hotel. Het streven naar groene certificeringen en het gebruik van duurzame bouwmaterialen weerspiegelen de inzet van de hotelgroep voor verantwoord toerisme. Kempinski heeft al een aantal bekroonde duurzaamheidsprogramma'sin hun hotels en het Poiana Brașov-resort zal deze traditie voortzetten.

Het hotel zal verder beschikken over alle faculteiten die men van een Kempinski-eigendom mag verwachten, waaronder valet parking, roomservice, conciërgediensten en kinderopvang. Deze services waarborgen een zorgeloos verblijf voor gasten die zich willen concentreren op het genieten van hun tijd in Poiana Brașov.

Het Kempinski Hotel Poiana Brașov zal, gezien het ambitieuze ontwerp en de hoogwaardige voorzieningen, ongetwijfeld boven aan de lijst komen te staan voor reizigers die op zoek zijn naar exclusiviteit en comfort. Het hotel wordt een toonbeeld van hoe internationale standaarden voor luxe gastvrijheid en lokale charme hand in hand kunnen gaan om een echt uitzonderlijke reiservaring te bieden.

Als onderdeel van de voorbereiding op de opening in 2025, lanceert Kempinski waarschijnlijk een uitgebreide marketingcampagne om het bewustzijn en de anticipatie voor het nieuwe resort te vergroten. Door middel van samenwerkingen met touroperators, deelname aan internationale reis- en handelsbeurzen, en digitale marketinginspanningen zal Kempinski het bewustzijn van hun nieuwste toevoeging vergroten.

Voor toekomstige gasten begint de ervaring van Kempinski Poiana Brașov lang voordat ze aankomen. Met een gebruiksvriendelijke website, virtuele rondleidingen en een klantenserviceteam dat klaarstaat om vragen te beantwoorden, is de reserveringservaring net zo naadloos als het verblijf zelf.

Al met al belooft het Kempinski Hotel Poiana Brașov een topbestemming te worden voor zowel internationale reizigers als voor de lokale bevolking die een uitje zoekt uit het dagelijks leven. Met Kempinski’s reputatie voor uitmuntendheid en de natuurlijke pracht van Poiana Brașov zullen gasten een ongekend niveau van luxe beleven. Het aftellen naar 2025 is begonnen, en de verwachtingen zijn hooggespannen voor dit toekomstige toevluchtsoord in de Roemeense bergen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...