Kempinski maakt grandioze terugkeer in Bahrein met luxehotel

Kempinski Hotels, de gerenommeerde Europese luxehotelgroep, heeft haar terugkeer in Bahrein aangekondigd met de opening van het nieuwe Kempinski Hotel en Residences in de hoofdstad Manama. Dit voortreffelijke etablissement is bedoeld om gasten een ongeëvenaarde ervaring te bieden van verfijnde luxe, comfort en gastvrijheid van topklasse.

Het Kempinski Hotel en Residences Manama bevindt zich in een indrukwekkend gebouw dat een symbool van moderniteit vormt binnen het nabijgelegen financiële district en de levendige culturele scene van Manama. De ligging is ideaal voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers die willen genieten van de nabijgelegen bezienswaardigheden en faciliteiten.

De accommodatie beschikt over 110 kamers, waaronder 62 luxe suites die variëren van één tot vier slaapkamers. Elk van deze verblijfsruimten is ruim opgezet en voorzien van alle moderne gemakken die men mag verwachten, zoals hoogwaardige entertainment- en communicatiesystemen. Daarnaast zijn er 500 residentiële appartementen ontworpen met hetzelfde niveau van elegantie en comfort, perfect geschikt voor langere verblijven.

Gasten kunnen zich onderdompelen in een culinaire reis met verschillende eetgelegenheden binnen het hotel. Deze omvatten een exquise Italiaans restaurant, een sfeervol café en uiteraard een traditioneel Kempinski-restaurant voor een verfijnde eetervaring. Naast het dineren, biedt het Kempinski Hotel en Residences Manama faciliteiten zoals een ultramoderne fitnessruimte, een serene spa en wellness center en een indrukwekkend zwembad op het dak met een adembenemend uitzicht over de stad.

Voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen heeft het hotel uitstekende voorzieningen, waaronder een grote balzaal, meerdere vergaderzalen en een business center dat van alle gemakken is voorzien. Deze ruimtes zijn uitgerust met de nieuwste technologie en dragen bij aan een professionele en efficiënte sfeer voor elk soort zakelijk evenement.

Het ontwerp van het hotel en de residenties weerspiegelt de toewijding van Kempinski aan uitmuntendheid en aandacht voor detail. Elegante interieurs, luxe afwerkingen en artistieke accenten creëren een omgeving van verfijning en exclusiviteit. Deze esthetiek wordt ook doorgetrokken naar de buitenruimtes, die net zo zorgvuldig zijn vormgegeven om een gevoel van rust en luxe te bieden.

Het management van Kempinski onderstreept het belang van persoonlijke service en gastvrijheid die past bij hun reputatie. Het personeel is uitvoerig getraind om een service te verlenen die niet alleen voldoet aan, maar zelfs de verwachtingen van de gasten overtreft. Dit hoge niveau van klantgerichtheid is kenmerkend voor het merk Kempinski en wordt over de hele wereld gewaardeerd.

De directeur van het hotel sprak zijn enthousiasme uit over het bieden van een unieke ervaring aan de gasten. Met een uitnodigende ambiance en een focus op comfort en luxe, is het Kempinski Hotel en Residences Manama gepositioneerd als een toonaangevende bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar het beste wat Bahrein te bieden heeft.

De toevoeging van dit hotel aan de portefeuille van Kempinski illustreert hun inzet voor expansie en het leveren van buitengewone gastervaringen in opkomende markten. Kempinski blijft haar invloed uitbreiden en zet zich in voor de ontwikkeling van luxueuze en gedenkwaardige accommodaties die de standaard zetten voor de industrie.

Naast de genoemde voorzieningen en diensten, draagt Kempinski'sterugkeer in Bahrein bij aan de groeiende reputatie van de regio als een toeristische en zakelijke hub. Met de unieke combinatie van traditionele Arabische gastvrijheid en moderne faciliteiten is het Kempinski Hotel en Residences Manama een glanzende toevoeging aan de skyline van de stad en een beloftevolle bestemming voor de toekomst.

Het Kempinski Hotel en Residences Manama sluit zich aan bij een elitegroep van hotels in Bahrein die streven naar het leveren van een luxueuze ervaring. Het koninkrijk Bahrein, een kleine eilandstaat in de Perzische Golf, is bekend om zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Dilmunbeschaving en ook om zijn olie- en parelhandel. In de laatste decennia is Bahrein echter steeds meer op de voorgrond getreden als een centrum voor financiële diensten en toerisme.

Een van de grootste attracties van het eiland is de Bahrain World Trade Center, een architectonisch wonder dat ook fungeert als een symbool voor de economische groei en vooruitgang van het land. Dit markante bouwwerk is slechts een van de vele moderne wolkenkrabbers die de skyline van Manama sieren en bezoekers trekken van over de hele wereld. Toch blijft de stad ook haar historische sites koesteren, waaronder het Bahrain National Museum en de oude Bahrain Fort, die beide getuigen van een diepe culturele geschiedenis.

Het Kempinski Hotel en Residences Manama benut deze rijke culturele achtergrond door gasten niet alleen een plaats van luxe te bieden, maar ook door hen te omringen met de lokale tradities en geschiedenis. Het hotel is strategisch gelegen dichtbij belangrijke toeristische attracties zoals de Al Fateh Grote Moskee, de Manama Souq en het Bahrain International Circuit, thuisbasis van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein.

Duurzaamheid is een ander belangrijk thema voor het Kempinski Hotel en Residences. Zo is er bij de ontwikkeling van het hotel rekening gehouden met efficiënt energie- en waterverbruik en worden er binnen de operatie inspanningen geleverd om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Ook worden gasten aangemoedigd om deel te nemen aan duurzame praktijken tijdens hun verblijf.

De rijke culinaire scène van het Kempinski is ook een weerspiegeling van zijn inzet voor kwaliteit en diversiteit. Naast het Italiaanse restaurant en het Kempinski-eigen restaurant, bevat het hotel diverse andere eetgelegenheden die fusiongerechten en lokale delicatessen serveren, zoals verse zeevruchten rechtstreeks uit de Perzische Golf.

Daarbovenop biedt het Kempinski Hotel en Residences Manama speciale arrangementen en aanbiedingen voor verschillende gelegenheden, inclusief romantische uitstapjes, gezinsvakanties of zakelijke reizen. Deze pakketten zijn zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan de unieke behoeften van elke gast, met extra'szoals luchthaventransfers, excursies en persoonlijke conciërgeservices.

Samenvattend, de terugkeer van Kempinski naar Bahrein met het Kempinski Hotel en Residences Manama betekent een nieuwe standaard voor luxe en gastvrijheid in het Midden-Oosten. Met een combinatie van traditionele Arabische warmte en hedendaagse elegantie biedt deze nieuwe vestiging een onvergetelijke ervaring voor alle bezoekers, of ze nu komen voor zaken of plezier.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...