Penha Longa Resort - Koninklijke behandeling in een weelderig landgoed nabij Lissabon

Het Penha Longa Resort is een prachtige en afgelegen toevluchtsoord, verscholen in het platteland net buiten Lissabon. Dit landgoed in palazzostijl, gebouwd rond een historisch 14e-eeuws klooster, was jarenlang het toevluchtsoord van de koninklijke familie van Portugal. Tegenwoordig kan iedereen genieten van de wereldklasse service en unieke ervaringen die het resort biedt.

Het Penha Longa Resort heeft een serene sfeer en biedt een spectaculair uitzicht over de smaragdgroene fairways van de golfbanen op het terrein, ontworpen door de legendarische Robert Trent Jones Jr. Gasten kunnen ook genieten van een prachtig uitzicht vanuit hun ruime en prachtig ingerichte kamers. In de omgeving is er veel te ontdekken, zoals Sintra, een werelderfgoed met schatten zoals het Nationaal Paleis van Pena en Castelo dos Mouros.

Het weelderige hotel biedt luxe voorzieningen om gasten volledig in de watten te leggen. De Penha Longa Spa & Wellness biedt genezende therapieën die helpen om problemen en zorgen te laten verdwijnen. Er zijn ook zes restaurants waar gasten kunnen genieten van heerlijk eten. Bij Midori kan men genieten van verrukkelijke sushi, bij het Aqua Restaurant en Pool Bar kan men traditionele Portugese gerechten proeven, terwijl er bij Arola Spaanse tapas in een moderne sfeer geserveerd worden. En als u zin heeft in een hamburger en gin, dan kunt u terecht bij B Lounge en LAB by Sergi Arola.

Het Penha Longa Resort biedt gasten een koninklijke behandeling in een weelderig landgoed. Van de serene omgeving en het prachtige uitzicht tot aan de luxe voorzieningen en het heerlijke eten, er is voor ieder wat wils.

Naast de adembenemende golfbanen en ontspannende spa biedt Penha Longa Resort ook vele andere activiteiten en faciliteiten om van te genieten. Er zijn meerdere zwembaden op het terrein, waaronder een groot buitenzwembad en een overdekt zwembad, perfect om te ontspannen en te genieten van de zon.

Het resort heeft ook een fitnesscentrum, een tennisbaan, en een putting green voor degenen die graag actief blijven tijdens hun verblijf. Bovendien biedt Penha Longa Resort ook een scala aan activiteiten voor kinderen, zoals het Kids Club-programma en een speeltuin, zodat gezinnen een heerlijke vakantie kunnen beleven.

Als het gaat om accommodatie, biedt het resort verschillende kamertypes, waaronder deluxe kamers, suites en villa's. Elke kamer is elegant en stijlvol ingericht en voorzien van moderne voorzieningen, zoals airconditioning, een flatscreen-tv en gratis wifi.

Penha Longa Resort is ook een ideale locatie voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Er zijn meerdere vergaderzalen en een conferentiecentrum beschikbaar, evenals een prachtige balzaal die perfect is voor speciale evenementen en huwelijken.

Al met al biedt Penha Longa Resort een onvergetelijke ervaring voor iedereen die op zoek is naar luxe, comfort en ontspanning in een prachtige omgeving. Of u nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een familievakantie, of een zakelijke bijeenkomst, dit resort biedt alles wat u nodig heeft voor een perfect verblijf.

Culinair

Het Penha Longa Resort nodigt bezoekers uit om te genieten van signature culinaire ervaringen in een van de acht restaurants. LAB by Sergi Arola met een Michelin-ster transporteert gasten op een innovatieve en emotionele gastronomische reis. Midori, bekroond met zijn eerste Michelin-ster, biedt een Japanse gastronomische keuken en is de eerste Michelin-ster voor een Japans restaurant in Portugal. Spices is ons nieuwe Pan-Asian restaurant, geïnspireerd door vier verschillende keukens: Chinees, Japans, Indiaas en Thais. Arola, ook met de handtekening van Chef Sergi Arola, waar tapas worden herschapen in een trendy en ontspannen sfeer. Penha Longa Mercatto levert Italiaanse smaken voor het hele gezin. Aqua, ons seizoensgebonden restaurant bij het zwembad, biedt verse vis en lichte maaltijden. B Lounge, de lobby bar waar onze mixologen de meest ongelooflijke cocktails creëren. Eneko Lisboa, gelegen in Alcântara, door de Baskische chef Eneko Atxa, bekroond met Michelin-sterren, biedt unieke smaken van de Baskische keuken met traditionele en innovatieve accenten. Met trots delen wij het behalen van de eerste Michelin-ster in ons restaurant Eneko Lisboa! We hebben nu drie restaurants met Michelin-sterren: LAB by Sergi Arola, Midori en Eneko Lisboa. Reserveringen kunnen worden gemaakt via (+351) 21 924 90 11.

Midori, dat trots de titel draagt van het eerste Michelin-ster Japanse restaurant in Portugal, biedt gasten een uniek culinair avontuur met moderne Japanse fijne eetgerechten en de hoogste kwaliteit ingrediënten. Het restaurant beschikt over een verfijnd interieur met veel licht en intieme omgevingen, aangevuld met adembenemend uitzicht op de bergen van Sintra. Het Japanse woord Midori betekent 'groen' ter ere van de overheersende kleur die een van de oudste Japanse restaurants van het land omringt, tussen de enorme tuin van het Penha Longa Resort en de magische Serra de Sintra. Het restaurant heeft een verfijnde inrichting, waardoor de aandacht kan worden gericht op de keuken, gerechten en service. De Japanse-Portugese interculturele relatie komt tot uiting in het met de hand beschilderde muurschildering dat de aankomst van Portugese zeelieden in Japan in 1543 symboliseert, naast de 3D-golvende wandpanelen die de zee voorstellen en een unieke keuken weerspiegelen, die geen fusion is, maar onderscheidend: Japans met Portugese accenten. De open keuken versterkt de nabijheid tussen de gasten en het Midori-team. De ruimte kijkt uit over de omliggende Sintra-bergen en het uitzicht op de natuur is adembenemend.

B Lounge is een eerbetoon aan de Portugese tradities en biedt een nieuwe conceptervaring. Ieder uur is een excuus om aan tafel te gaan en te genieten van lekker eten en drinken. Er is een nieuw menu geïnspireerd op de Portugese keuken en 'smiddags worden er heerlijke hapjes geserveerd, zoals de 'Sintra Traditions' afternoon tea en de Wine O' Clock happy hour. Bovendien heeft B Lounge een menu met meer dan 100 gin referenties. Er is nooit een saai moment bij B Lounge. Het menu met Portugese inspiratie is beschikbaar van 12.00 uur tot 22.30 uur.

AQUA, het seizoensgebonden restaurant bij het zwembad, biedt heerlijk eten, snacks, salades en een open grillcounter. Het restaurant kijkt uit over de bergen en de golfbaan en is dagelijks geopend voor lunch tijdens de lente- en zomerseizoenen.

Spices is het nieuwste restaurant van het resort en biedt een weergave van de culinaire diversiteit van Azië met heerlijke gerechten uit Thailand, Vietnam, China en Japan. Het restaurant biedt een elegante en informele sfeer waar gasten kunnen genieten van de beste Aziatische gerechten en het prachtige landschap.

Het recent geopende Pan-Aziatische restaurant Spices is geïnspireerd op de verschillende Aziatische keukens. Het restaurant biedt een elegante en informele sfeer waar gasten kunnen genieten van de beste Aziatische gerechten en het prachtige landschap. De gerechten zijn prachtig gepresenteerd en nemen je mee op een onvergetelijke culinaire reis. Het restaurant is dagelijks geopend voor diner en biedt ook een Japans buffet op zaterdagavond van 19.00 uur tot 22.30 uur.

De chef-koks van Penha Longa Resort zijn de drijvende kracht achter de uitstekende culinaire ervaringen die worden aangeboden in de verschillende restaurants. Chef-kok Sergi Arola is een charismatische, rebelse Catalaanse chef. Zijn creatieve en eigentijdse benadering van de Portugese keuken zorgt voor onverwachte contrasten van smaak en textuur en is bedoeld om gasten te verrassen en te plezieren. Chef-kok Pedro Almeida ontdekte zijn passie voor de Japanse keuken tijdens zijn tijd als junior souschef bij het Midori-restaurant van het resort. Nu is hij de executive chef van het hele resort en combineert hij de culinaire technieken en ingrediënten van Japan met de Portugese keuken.

Als gast van Penha Longa Resort heb je de keuze uit de fijnste Italiaanse, pan-Aziatische of mediterrane gerechten. Of je nu zin hebt in pasta, de diverse culturen van Azië wilt ontdekken of tapas en smaken uit het Iberisch schiereiland wilt proeven, Penha Longa Resort biedt de beste culinaire ervaringen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...