Anantara Hotels breidt uit met luxe resort in Zanzibar

Minor Hotels, een snelgroeiende hotelgroep bekend om zijn diversiteit aan merken en wereldwijde aanwezigheid, heeft aangekondigd dat ze een managementovereenkomst hebben getekend voor een resort in Zanzibar, wat de entree van het luxe Anantara Hotels & Resorts merk in dit schilderachtige deel van de wereld markeert. Het nieuwe Anantara resort zal de rijke cultuur en geschiedenis van Zanzibar omarmen, en gasten de kans bieden om in stijl te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Het geplande resort, dat naar verwachting in 2024 wordt geopend, zal gelegen zijn aan de noordoostkust van het eiland Zanzibar, meer bepaald op een exclusieve locatie in het ontluikende Blue Amber Resort. Dit grootschalige project bestaat uit verschillende componenten, waaronder luxe accommodaties, residentiële villa's en een aantal andere toeristische ontwikkelingen die het potentieel van het eiland als toeristische bestemming verder zullen versterken.

Het Anantara resort in Zanzibar zal een juweel worden binnen het Blue Amber Resort en is gepland om 100 kamers, suites en strandvilla's te bieden, allemaal ingericht volgens de hoge standaarden die men van het Anantara merk gewend is. De architectuur en het interieurontwerp zullen een mix vormen van lokale invloeden en moderne gemakken, en hiermee een beroep doen op zowel internationale als regionale reizigers die op zoek zijn naar een exclusieve vakantie ervaring.

Daarnaast zullen gasten kunnen genieten van een scala aan culinaire ervaringen. Het resort zal meerdere signature restaurants bevatten die een verscheidenheid aan internationale keukens serveren, waarbij de focus ligt op verse, lokale producten en zeevruchten die kenmerkend zijn voor de regio. Ook wellness zullen een belangrijke pijler vormen binnen het aanbod van het resort, waarbij de Anantara Spa gasten een uitgebreid pakket aan behandelingen zal aanbieden, inclusief traditionele Swahili massages en moderne therapieën.

Voor de actievere gasten zal het resort diverse water- en landsportfaciliteiten aanbieden, zoals duiken in de kristalheldere wateren rondom Zanzibar, welke bekend staan om hun rijke onderwaterleven en prachtige koraalriffen. Andere recreatieve activiteiten zoals kooklessen, culturele tours en zeilexcursies zullen ook beschikbaar zijn om de gasten een authentieke Zanzibar-ervaring te bieden.

De komst van het Anantara merk in Zanzibar toont Minor Hotels' commitment aan de Afrikaanse markt en hun voortdurende strategie om hun luxe portfolio uit te breiden. Het Anantara Hotels & Resorts merk is gespecialiseerd in het leveren van exceptionele service en unieke ervaringen, waarbij de lokale cultuur en tradities gerespecteerd en gevierd worden. Het merk is al aanwezig in diverse exotische locaties over de hele wereld, waaronder in Thailand, de Maldiven en de Verenigde Arabische Emiraten, en staat bekend om het creëren van memorabele ervaringen in buitengewone omgevingen.

Het doel van de uitbreiding naar Zanzibar is om een resortervaring van wereldklasse te bieden die naadloos aansluit bij de serene en ongerepte natuur van het eiland. Minor Hotels ziet grote potentie in Zanzibar als een toeristische trekpleister die rijk is aan historie en cultuur, en gelooft dat het Anantara resort een aanvulling zal zijn op de natuurlijke allure van het eiland, terwijl het ook bijdraagt aan de plaatselijke economie en gemeenschap.

De operationele expertise en de sterke merkidentiteit van Anantara zullen ongetwijfeld helpen het toerisme in Zanzibar naar een hoger niveau te tillen, en het resort zal profiteren van de reeds bestaande infrastructuur en investeringen die gedaan zijn in de regio. Het is een beloftevolle ontwikkeling voor iedereen die betrokken is bij het project, van de toekomstige gasten tot de lokale bevolking die nieuwe kansen zal krijgen op het gebied van werkgelegenheid en economische groei.

Met de combinatie van luxe, exclusiviteit en een diepe waardering voor de omgeving, belooft het nieuwe Anantara resort in Zanzibar een topbestemming te worden voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. De verwachting is dan ook hooggespannen voor de opening in 2024, wanneer gasten van over de hele wereld welkom geheten zullen worden om de charme en het mysterie van Zanzibar te ontdekken vanuit de comfort en de elegantie van dit nieuwe Anantara-paradijs.

Zanzibar, een archipel aan de kust van Oost-Afrika, is al lang een kruispunt van culturen en een smeltkroes van invloeden vanaf het Afrikaanse continent, de Arabische wereld, en daarbuiten. Met een geschiedenis die gekenmerkt wordt door handel, kolonisatie, en revolutionaire strijd, verenigt Zanzibar een bijzonder erfgoed met natuurlijke schoonheid die bezoekers blijft fascineren. Het eiland staat bekend om zijn witte zandstranden, de historische Stone Town – een UNESCO Werelderfgoed site – en de weelderige specerijenplantages die het de bijnaam 'Spice Island' hebben opgeleverd.

Het nieuwe Anantara resort sluit aan bij deze tradities door een onvergelijkbare gastvrijheid te creëren die geworteld is in de omgeving, maar ook nieuwe mogelijkheden biedt voor de ontwikkeling van de toeristenindustrie in het gebied. Het engagement van Minor Hotels om het Anantara merk naar Zanzibar te brengen, is een erkenning van het toeristische potentieel van de regio en hun vertrouwen in haar verdere groei.

Het Blue Amber Resort, waar het Anantara resort deel van zal uitmaken, is namelijk bezig met een ambitieuze uitbreiding die gericht is op het aantrekken van bezoekers die geïnteresseerd zijn in luxe reiservaringen. Naast de accommodaties, zal het resortgebied ook faciliteiten bieden voor watersporten, een golfbaan, en zelfs een onderwaterrestaurant – een noviteit die de onderwaterwereld toegankelijker maakt voor alle gasten.

Maar het gaat bij het nieuwe resort niet alleen om de fysieke plek of de faciliteiten; het is de intentie van Minor Hotels dat hun gasten zich volledig kunnen onderdompelen in de cultuur en het levensritme van Zanzibar. Dit betekent dat naast luxe en comfort, grote nadruk gelegd zal worden op cultureel toerisme, met programma's die gasten verbinden met de lokale gemeenschappen en hen in staat stellen om deel te nemen aan gemeenschapsprojecten en educatieve initiatieven. Op deze manier hoopt Minor Hotels niet alleen een onvergetelijke vakantie-ervaring te bieden, maar ook een positieve impact te hebben op de lokale bevolking en hun levensstandaard.

De toezegging van Minor Hotels om verantwoord te opereren in Zanzibar weerspiegelt hun bredere ethos van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf streeft naar een balans tussen economische ontwikkeling en behoud van natuurlijke en culturele hulpbronnen. Dit betekent dat bij de bouw en exploitatie van het Anantara resort aandacht is voor ecologische aspecten, zoals afvalbeheer, waterbesparing en energie-efficiëntie, evenals voor sociale initiatieven die de lokale gemeenschappen ten goede komen.

Het project belooft een symbiotische relatie met Zanzibar en zijn inwoners, waarbij het resort niet alleen een bestemming op zichzelf wordt, maar ook een katalysator voor verdere ontwikkeling en begrip. Terwijl gasten zullen genieten van een luxe en cultureel rijke ervaring, zal de lokale gemeenschap profiteren van werkgelegenheid, vaardigheidstraining en economische kansen die door het resort worden aangeboden.

De lancering van het Anantara resort in Zanzibar is dan ook meer dan een uitbreiding van een hotelmerk; het is een belofte van duurzame groei en betrokkenheid bij een eiland met een rijke en gevarieerde geschiedenis. Terwijl Minor Hotels zich voorbereidt op de opening in 2024, is de verwachting dat dit nieuwe resort zal helpen om Zanzibar als een premiumbestemming op de kaart te zetten voor de kritische en bewuste reiziger die waardeert wat zowel de natuur als cultuur te bieden heeft.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...