Ervaar luxe en ontspanning in Manoir Hovey

Verscholen in de serene bossen van Quebec ligt het charmante Manoir Hovey, een vijfsterrenhotel dat zijn bezoekers meeneemt naar een wereld van rust en luxe. Dit historische landhuis, geïnspireerd door de architectuur van de mooie zuidelijke plantages, biedt een exclusieve toevluchtsoord aan de oevers van Lake Massawippi, waar gasten zich kunnen onderdompelen in een ambiance van elegantie en comfort.

De oprichting van dit statige hotel dateert uit het begin van de 20e eeuw toen het werd gebouwd als een zomerhuis voor een Atlantische handelaar. Door de jaren heen is het getransformeerd tot een verfijnde bestemming die bekend staat om zijn persoonlijke service en aandacht voor detail. Zijn 36 kamers en suites zijn elk uniek ingericht, wat zorgt voor een authentieke ervaring. Gasten kunnen genieten van weelderige tuinen en adembenemende uitzichten op het meer, die bijdragen aan de idyllische setting.

Deze betoverende plek belooft niet alleen ontspanning maar ook culinaire excellentie. Het restaurant van Manoir Hovey, Le Hatley, is een toonbeeld van de rijke culinaire tradities van Quebec. Onder leiding van chefkok Alexandre Vachon, maakt het keukenteam gebruik van lokale seizoensproducten om gerechten te creëren die de zintuigen prikkelen. De innovatieve menu'sworden gecombineerd met een uitgebreide wijnlijst, waardoor eten bij Le Hatley een ervaring is die zelfs de meest veeleisende fijnproever kan waarderen.

Gasten die op zoek zijn naar activiteit kunnen gebruikmaken van de talloze buitenfaciliteiten, zoals kanoën, fietsen, tennis of een verfrissende duik in het zwembad. In de winter transformeert het gebied rondom Manoir Hovey tot een winters paradijs, waar bezoekers kunnen langlaufen, schaatsen of gewoon genieten van de winterse pracht tijdens een rustgevende wandeling.

Het welzijn van de bezoekers staat centraal in de filosofie van Manoir Hovey. Het hotel biedt dan ook een verscheidenheid aan spa-diensten die op locatie beschikbaar zijn. De professioneel opgeleide therapeuten leveren een scala aan behandelingen van massages tot schoonheidsbehandelingen, allemaal bedoeld om de gasten maximale ontspanning en revitalisering te bieden.

Wat speciale evenementen betreft, staat Manoir Hovey bekend om zijn vermogen om alles moeiteloos te organiseren, van intieme huwelijken tot grootschalige zakelijke bijeenkomsten. Het personeel, met een oog voor perfectie, zorgt ervoor dat elk event soepel verloopt en dat alle wensen van de gasten vervuld worden.

Gedurende het hele jaar biedt dit resort uitzonderlijke arrangementen en speciale aanbiedingen om het verblijf nog aangenamer te maken. Of het nu gaat om een romantisch uitje, een familievakantie of een soloreis voor wat zelfreflectie – Manoir Hovey biedt voor iedereen een geschikt pakket.

In de wintermaanden transformeert het resort in een magisch winters wonderland. De sneeuw die de gronden bedekt, de krakende haardvuren en de warme drankjes creëren een onvergetelijk beeld en gevoel van comfort en gezelligheid dat gasten lang bijblijft.

Veiligheid en comfort van de gasten zijn altijd topprioriteit geweest voor Manoir Hovey. In het licht van de wereldwijde pandemie heeft het hotel extra maatregelen genomen om te zorgen voor een veilige en gezonde omgeving. Rigoureuze schoonmaakprocedures en aangepaste serviceprotocollen zorgen ervoor dat gasten met een gerust hart kunnen genieten van hun verblijf.

De lovende recensies van voormalige gasten spreken boekdelen over de exceptionele ervaring die Manoir Hovey biedt. Het is de combinatie van de majestueuze natuur, eersteklas service, verfijnde gastronomie en de serene atmosfeer die dit resort tot een bestemming maakt die men keer op keer wil bezoeken.

Maar de betovering van Manoir Hovey reikt verder dan het zichtbare. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende aspecten die dit resort zo uniek maken. We zullen kijken naar de geschiedenis, de ontwikkeling door de jaren heen, de aangeboden activiteiten en diensten, de culinaire ervaringen en de speciale pakketten die beschikbaar zijn voor gasten. Ook zullen we de impact van de pandemie op het resort bespreken en hoe het zich heeft aangepast om gasten een veilig verblijf te blijven bieden.

De Geschiedenis van Manoir Hovey

Manoir Hovey, vernoemd naar het huis van de beroemde Amerikaanse dichter Oliver Wendell Holmes, is sinds de bouw in 1900 een symbool van traditie en geschiedenis. Oorspronkelijk opgezet als een luxueus toevluchtsoord, weerspiegelt het zowel de rustieke charme van de regio als de grandeur van een vervlogen tijdperk. Doorheen de jaren heeft het hotel verschillende transformerende fasen ondergaan maar heeft het steeds haar reputatie van elegantie en kwaliteit behouden.

Activiteiten en Diensten

Naast ontspanning biedt Manoir Hovey een scala aan activiteiten die passen bij de seizoenen. In de zomer kunnen gasten genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving met activiteiten zoals kajakken, paddleboarden, vissen of zelfs vogels spotten. In de winter liggen activiteiten zoals curling, ijshockey en sneeuwschoenwandelen voor het grijpen. Voor degenen die de voorkeur geven aan een rustigere ervaring, biedt de bibliotheek van het hotel een warme en uitnodigende ruimte om te ontspannen met een goed boek.

Culinaire Ervaringen

De gastronomische ervaringen bij Manoir Hovey zijn diepgaand en divers. Naast het bekroonde restaurant Le Hatley, kunnen gasten ook dineren bij Tap Room Bar, een gezellige plek waar een informeel menu geserveerd wordt in een historische setting. Elk gerecht, elke cocktail en elke wijn wordt met de grootste zorg en kennis gepresenteerd, waardoor men kan genieten van de lokale smaken en culinaire innovatie.

Speciale Pakketten

Manoir Hovey biedt een verscheidenheid aan pakketten om aan de behoeften van elke gast te voldoen. Of het nu gaat om een pakket dat zich richt op gastronomie, avontuur, ontspanning of romantiek – er is iets voor iedereen. Elk pakket is ontworpen met het oog op het bieden van een ongeëvenaarde ervaring die past bij de specifieke wensen en voorkeuren van de gast.

Pandemische Respons

In reactie op de COVID-19-pandemie heeft Manoir Hovey strenge protocollen ingevoerd om de veiligheid van de gasten en het personeel te waarborgen. Met maatregelen zoals contactloze check-in, verbeterde schoonmaakprocedures en social distancing-praktijken, zorgt het resort ervoor dat gasten kunnen blijven genieten van hun verblijf zonder compromissen te doen aan hun gezondheid en veiligheid.

Conclusie

Manoir Hovey is meer dan alleen een hotel; het is een ontsnapping naar een plaats waar de tijd lijkt stil te staan, de natuur ongerept is, en luxe en comfort hand in hand gaan. Voor iedereen die op zoek is naar een unieke en memorabele ervaring, biedt dit resort de perfecte combinatie van rustieke charme en moderne verfijning. Of je nu komt voor de rustige schoonheid van het landschap, de voortreffelijke culinaire creaties, of de onberispelijke service, Manoir Hovey belooft een verblijf dat al je verwachtingen zal overtreffen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...