Domaine de Murtoli - luxe en natuur in harmonie op Corsica

Het Domaine De Murtoli Hotel, gelegen in het zuidelijkste deel van Corsica, is een unieke en uitzonderlijke bestemming die zich onderscheidt van alle andere. Het is niet zomaar een hotel, maar een uitgestrekt domein dat een uniek concept belichaamt, dat verder gaat dan het eenvoudige idee van agritoerisme.

Een plaats, een filosofie
 

Het Domaine De Murtoli is het resultaat van de passie en wil van een lokale jongen die deze natuurlijke erfgoedsite nieuw leven inblies, terwijl hij de herinnering aan het domein en zijn voorouders levend hield. Het domein is een van de zeldzame 5-sterrenhotels die het grootste deel van het jaar geopend zijn, van april tot begin januari.

Authentieke herdershuizen & woningen
 

Het Domaine De Murtoli is uniek in zijn soort. Het is een 'verspreid hotel', dat ongeveer 20 herdershuizen en landherenhuizen uit de 17e eeuw samenbrengt, soms enkele kilometers van elkaar verwijderd, maar dagelijks op maat gemaakte hotelservices en buitengewone ontsnappingen biedt. Bijna alle huizen hebben hun eigen privé verwarmd zwembad, bieden modern comfort en een flamboyante open haard net voorbij de deur.

Het hotel, in het hart van het domein
 

In 2021 heeft het Domaine De Murtoli een nieuwe dimensie van luxe geopend met de introductie van het hotel. Dit is geen traditioneel hotel, maar een verzameling van luxe suites en kamers die de charme van het oude combineren met de moderniteit van de faciliteiten. De ziel van Murtoli wordt uitgedrukt in elk detail, van de zorgvuldig geselecteerde inrichting tot de hoogwaardige diensten die worden aangeboden.

Het hotel is strategisch gelegen in het hart van de boerderij, genesteld tussen de olijfgaard en de moestuinen. Dit zorgt voor een unieke sfeer die doet denken aan een traditioneel Corsicaans dorpsplein. Gasten kunnen genieten van de intimiteit van hun eigen ruimte, terwijl ze zich toch ondergedompeld voelen in de lokale cultuur en tradities.

Elke kamer en suite in het hotel is uitgerust met moderne voorzieningen voor het comfort van de gasten. Dit omvat een domoticasysteem, beveiligde high-speed wifi-toegang, airconditioning, een kluis, en een hoffelijkheidsruimte met een minibar, koffiezetapparaat en capsules, een waterkoker en een selectie van theeën en infusies. Bovendien zijn alle kamers en suites rookvrij.

Gasten hebben ook toegang tot het 20 meter lange stenen zwembad, de bar die de hele dag open is, de lounges, de zonneterrassen en de schaduwrijke pergola s. Het zwembad en de bar zijn slechts een paar stappen verwijderd van de kamers en suites van het hotel, waardoor gasten kunnen genieten van een verfrissende duik of een ontspannend drankje zonder ver te hoeven reizen.

Het hotel is ontworpen om gasten een nieuwe 5-sterren ervaring te bieden, waarbij de nadruk ligt op comfort, luxe en een authentieke Corsicaanse sfeer. Of u nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een familievakantie of een soloreis, het Domaine De Murtoli Hotel biedt een onvergetelijke ervaring die u nergens anders zult vinden.

Gastronomische emoties in drie restaurants
 

Bij Murtoli is Moeder Natuur overal. Dit is vooral merkbaar in de drie restaurants van het domein: 'La Table de la Grotte', 'La Table de la Plage' en 'La Table de la Ferme'. Elk van deze restaurants biedt een unieke ervaring, van de meest gastronomische tot de meest authentieke, met uitzicht op zee of in het hart van de natuur.

  • La Table de la Grotte: La Table de la Grotte is een gastronomisch restaurant gelegen in een natuurlijke grot. Het biedt een unieke eetervaring in een buitengewone omgeving. Het menu is gebaseerd op de producten van de boerderij, de zee en het Corsicaanse terroir. U kunt hier genieten van het kalf en het lam van de boerderij, de vruchten en groenten van de tuin, de olijfolie van de molen, de kazen van de schapen, het gevogelte, de melk, de eieren, de honing van de bijenkorven, en de zeebrasem, de tandbaars en de zee-egels die net zijn gevangen.

  • La Table de la Plage: La Table de la Plage is een restaurant aan het strand dat een ontspannen en informele eetervaring biedt. Het menu is geïnspireerd op de zee en biedt een scala aan verse vis en zeevruchten, rechtstreeks gevangen uit de omliggende wateren. Het is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen lunch of diner terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op de zee.

  • La Table de la Ferme: La Table de la Ferme is een traditioneel Corsicaans restaurant dat zich richt op de producten van de boerderij en het lokale terroir. Het menu varieert met de seizoenen en is gebaseerd op wat er op dat moment beschikbaar is op de boerderij en in de tuin. Het is een authentieke eetervaring die u de kans geeft om de echte smaken van Corsica te proeven.

Deze drie restaurants bieden elk een unieke eetervaring, maar ze delen allemaal dezelfde toewijding aan kwaliteit en authenticiteit. Of u nu kiest voor de gastronomische verfijning van La Table de la Grotte, de ontspannen sfeer van La Table de la Plage, of de traditionele smaken van La Table de la Ferme, u zult zeker genieten van een onvergetelijke culinaire ervaring bij Murtoli.

Activiteiten en ontspanning
 

Bij Murtoli is alles mogelijk, maar niets is verplicht. Tussen het heerlijke 'niets doen' door, is er zoveel te doen! Afhankelijk van uw wensen kunt u genieten van behandelingen in de spa, eindelijk leren paardrijden, de planten van de maquis ontdekken met het gezin, zeebaars en pagre vissen, megalithische sites bezoeken... En dan zwemmen, zonnebaden en dromen, u bent in het paradijs!

Een unieke ervaring
 

Het Domaine De Murtoli is meer dan een hotel, het is een ervaring. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van de rust en schoonheid van de natuur, terwijl ze genieten van de luxe en het comfort van een vijfsterrenhotel. Het is een plek waar de tijd lijkt stil te staan, waar gasten kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en zich kunnen onderdompelen in de rust en sereniteit van het Corsicaanse platteland.

Het Domaine De Murtoli is een plek die u moet ervaren om het echt te begrijpen. Het is een plek die u uitnodigt om te ontspannen, te genieten en te dromen. Het is een plek die u uitnodigt om deel te worden van de geschiedenis, de cultuur en de schoonheid van Corsica. Het is een plek die u uitnodigt om te ontdekken, te verkennen en te genieten van alles wat het te bieden heeft.

De natuurlijke schoonheid van Murtoli
 

Het Domaine De Murtoli is genesteld in een van de mooiste landschappen van Corsica, met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende bergen. Het domein strekt zich uit over meer dan 2500 hectare ongerepte natuur, met een diversiteit aan landschappen die varieert van weelderige bossen en glooiende heuvels tot kristalheldere rivieren en prachtige stranden. Het is een plek waar u kunt genieten van de rust en sereniteit van de natuur, terwijl u de rijke biodiversiteit van het eiland ontdekt.

De luxe van Murtoli
 

Het Domaine De Murtoli biedt een ongeëvenaarde luxe ervaring, met een reeks van vijfsterrenfaciliteiten en -diensten die zijn ontworpen om aan al uw behoeften te voldoen. Van de prachtig ingerichte herdershuizen en landherenhuizen, elk met hun eigen privézwembad, tot de gastronomische restaurants, de spa en het wellnesscentrum, en de talrijke recreatieve activiteiten, alles is ontworpen om u een onvergetelijke ervaring te bieden.

De cultuur van Murtoli
 

Het Domaine De Murtoli is diep geworteld in de Corsicaanse cultuur en tradities. Het is een plek waar u de rijke geschiedenis en het erfgoed van het eiland kunt ontdekken, van de oude herdershuizen en landherenhuizen die zorgvuldig zijn gerestaureerd en omgebouwd tot luxe accommodaties, tot de traditionele Corsicaanse keuken die wordt geserveerd in de restaurants. Het is een plek waar u kunt leren over de traditionele manier van leven op het eiland, terwijl u geniet van de moderne gemakken en luxe van een vijfsterrenhotel.

De mensen van Murtoli
 

Het Domaine De Murtoli is meer dan alleen een hotel, het is een gemeenschap. Het is een plek waar u de warmte en gastvrijheid van de Corsicaanse mensen kunt ervaren, van het vriendelijke en attente personeel dat altijd klaar staat om aan al uw behoeften te voldoen, tot de lokale bevolking die u graag hun cultuur en tradities zal laten zien. Het is een plek waar u zich thuis zult voelen, waar u nieuwe vrienden zult maken en waar u altijd welkom zult zijn.

Conclusie
 

Het Domaine De Murtoli is een unieke bestemming die de schoonheid van Corsica combineert met de luxe en het comfort van een vijfsterrenhotel. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van de rust en sereniteit van de natuur, terwijl ze genieten van de luxe en het comfort van een vijfsterrenhotel. Het is een plek waar de tijd lijkt stil te staan, waar gasten kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en zich kunnen onderdompelen in de rust en sereniteit van het Corsicaanse platteland. Het is een plek die u uitnodigt om te komen en te blijven, om te ontspannen en te genieten, om te ontdekken en te verkennen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...