Dit zijn de 14 langverwachte nieuwe luxe hotels voor dit jaar in Azië

Benieuwd welke nieuwe hotels er in 2022 in Azië opengaan? Ondanks de golf van Omicron staan ​​landen te popelen om grenzen open te stellen om toeristen terug te halen en economieën aan te sporen die zwaar zijn getroffen door de pandemie. Als je volledig bent gevaccineerd en jeuk hebt om te reizen, overweeg dan reisbubbels en quarantainevrije locaties, zodat je veilig kunt bezoeken zonder teveel geld en tijd in quarantaine door te brengen. De constante lockdowns van de afgelopen twee jaar hebben ons meer dan ooit doen verlangen naar vakantie. Voor het geval je de buitenwereld te lang hebt gemist, hier zijn de nieuwe hotelopeningen in 2022 in heel Azië. Overal om ons heen zien we mensen meedogenloos verlangen naar hun volgende reis, en als gevolg daarvan hebben verschillende wereldwijde hotelketens tijdens de pandemie vooruit gegokt en het lint doorgeknipt voor hun nieuwe hotels in 2022. Of het nu de zee, het zand, de zon of de bergen, we zijn er zeker van dat ten minste één van deze nieuwe hotels je verlangen naar een vakantie in 2022 zal kunnen bevredigen.
 

Fusion Original Saigon Center, Vietnam

Als het eerste merkeigendom onder Fusion Original, zal het Fusion Original Saigon Center 146 kamers innemen in een van de meest iconische gebouwen in de stad. Het architectonische ontwerp van het hotel is de weerspiegeling van een jeugdig, grillig ontwerpethos, uitgedrukt door gedurfde kleuren en artistieke elementen. Deze zijn te zien aan de voorbeeldige polyart-muren in de gemeenschappelijke ruimtes, de traditionele lotusbloemen aan het plafond en de ge-textureerde ramen. Voor faciliteiten in het hotel kunnen gasten genieten van een groot buitenzwembad op de 6e verdieping, omringd door een tropische verticale tuin, en rust vinden in The Nest Lounge Sanctuary dat verscholen ligt van de drukke straat net buiten. Het wordt ten zeerste aanbevolen voor gasten wiens topprioriteit is om de culturele hoogtepunten, winkelcentra, restaurants en bars van Ho Chi Minh-stad te zien en te ervaren.

Openingsdatum: Tweede kwartaal 2022


Melia Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai staat op het punt het eerste vijfsterrenhotel te verwelkomen dat na de pandemie wordt geopend met Meliá, een hotelketen afkomstig uit Spanje. Afgezien van het luxe maar simplistische ontwerp dat het biedt, is het hotel bezaaid met verschillende interessante faciliteiten waarvan de gasten kunnen genieten. De must-visit is de hoogste bar op het dak van Chiang Mai op de 22e verdieping - Mai The Sky Bar - die hoog boven de rivier de Ping en de Doi Suthep-tempel ligt. Andere eetgelegenheden zijn het mediterrane Mai Restaurant & Bar en de Northern Thai Laan Na Kitchen. Het hotel is ook uitgerust met een zwembad, een fitnesscentrum, een balzaal, vergaderruimtes en de verjongende YHI Spa.

Openingsdatum: februari 2022


Anantara Ubud Bali Resort, Indonesia

Anantara opent haar derde pand in Indonesië in het hart van Bali en is daarmee een van de nieuwe hotels die in 2022 in Azië worden geopend. Het landgoed op dit paradijselijke eiland zal bekend staan als het Anantara Ubud Bali-resort en bestaat uit 85 kamers en villa's naast 15 woningen van het merk Anantara. Dit heiligdom ligt te midden van de tropische jungle, groene rijstvelden, hindoetempels en heiligdommen, dus wees gerust, u zult worden begroet met adembenemende landschappen op elke hectare van het resort.

Openingsdatum: medio 2022


Patina Ubud Bali, Indonesia

In tegenstelling tot zijn buitenpost op de Malediven, heeft Patina Ubud Bali een minimalistisch, neutraal getint ontwerp om het groen buiten de ramen te laten zien. De gebouwen van het hotel zijn trapsgewijs gerangschikt naar de heilige rivier de Wos met 102 kamers en gemeenschappelijke ruimtes met uitzicht op de rivier en het regenwoud. Dit resort aan de rivier ligt echter zo dicht bij de natuur als het is, op slechts een korte loopafstand van het stadscentrum van Ubud, waar u ook oude hindoetempels en een aantal restaurants kunt verkennen.

Openingsdatum: eind 2022


Raffles Resort & Spa Sentosa, Singapore

De beroemde Raffles van Singapore staat op het punt zijn tweede buitenpost in het land op Sentosa Island te openen. Het is het eerste hotel met uitsluitend villa's van Singapore en omvat 62 villa's met een privézwembad en een terras in elk van de villa's. Het prachtige pand heeft naar verluidt een bar, een fitnesscentrum, restaurants en balzalen voor feesten en vergaderingen. De wereldberoemde Raffles Spa en Raffles Butlers, een 24-uur butler-service, zullen ook beschikbaar zijn.

Openingsdatum: eind 2022


Regent Phu Quoc, Vietnam

Het Regent Phu Quoc is een van de nieuwe hotels die in 2022 in Azië worden geopend. biedt een romantische escapade aan de westkust van het populaire eiland met minimalistische villa's en suites. Gelegen naast het UNESCO-wereldbiosfeer-reservaat, kunnen gasten luxe interieurontwerpen verwachten die een aanvulling vormen op het zijdezand en de hemelsblauwe zee net buiten hun kamer hoge glazen ramen. Het enorme pand bestaande uit 176 suites en 126 villa's heeft veel te bieden, van verschillende gastronomische ervaringen, of het nu lokaal of lekker eten is, tot spa- en meditatieretraites. Openingsdatum:

Tweede kwartaal 2022


The Standard, Bangkok Mahanakhon, Thailand

Na de opening van het eerste hotel van The Standard in Thailand in Hua Hin, bereidt de in Miami gevestigde hotelketen The Standard zijn eerste buitenpost voor in de hoofdstad Bangkok Mahanakhon. Dit langverwachte hotel zal dienen als het vlaggenschip van The Standard in Azië dat van plan is jeugdigheid en levendigheid te brengen in onze rusteloze stad. The Standard Bangkok Mahanakhon, gevestigd in het hoogste gebouw van de stad, zal de thuisbasis zijn van 155 kamers, naast het geliefde The Standard Grill uit New York, Mott 32 (een Kantonese restaurant uit Hong Kong), Rooftop Restaurant and Bar en The Thee kamer.

Openingsdatum: 2022


Mandarin Oriental Shenzhen

Geniet van een comfortabel verblijf in een van de belangrijkste steden in de Greater Bay in het Mandarin Oriental Shenzhen. Het zeer binnenkort te openen hotel is gevestigd op de 67e tot 79e verdieping van de Upper Hills-wolkenkrabber, op korte loopafstand van het Lotus Hill Park en de baai van Shenzhen. In het gebouw zullen 178 kamers en suites de gasten een optimaal comfort bieden met faciliteiten op de kamer zoals Diptyque-toiletartikelen, Dyson-föhns, Bose Bluetooth-luidsprekers, inloopkasten en een schitterend uitzicht door de ramen. Bovendien zullen 8 multinationale restaurants en bars gespecialiseerd in Kantonese, Spaanse en Japanse gerechten zeker de lijst voor fijnproevers in de stad halen.

Openingsdatum: 20 januari 2022


Park Hyatt Jakarta, Indonesia

Het nieuwste hotel in de hoofdstad van de Archipelstaat is Park Hyatt Jakarta. Het landgoed heeft 220 kamers met alle faciliteiten om gasten te ontvangen, zoals een buitenzwembad, een 24-uurs-fitnesscentrum en een authentieke spa; allemaal op de bovenste 17 verdiepingen van MNC Land Tower in het hart van Jakarta. Een van de grootste hoogtepunten is zonder twijfel het Kita Restaurant en de Kita Bar. Authentiek maar inventief, het restaurant serveert verschillende soorten moderne Japanse delicatessen, van sashimi tot Shabu-Shabu. Aan de andere kant zal Kita Bar ongetwijfeld de favoriete plek van het publiek worden om te ontspannen, aangezien het de perfecte plek lijkt te zijn om de zon te zien ondergaan in Centraal Jakarta.

Openingsdatum: maart 2022


Buahan, A Banyan Tree Escape, Indonesia

Als je op zoek bent naar een meeslepende reis door de natuur, zal Buahan, A Banyan Tree Escape, je een onvergetelijke ervaring bezorgen. Hier zijn bakstenen en glas volledig verdreven, want het hele resort is gebouwd van bamboe en gerecycled ijzerhout. Het concept van 'geen muren, geen deuren' betekent dat gasten slechts een gordijn verwijderd zijn van de natuur, waardoor ze zich kunnen losmaken van de cyberwereld en contact kunnen maken met de buitenlucht. Wat de culinaire hoogtepunten betreft, Open Kitchen is een afvalvrij restaurant dat 70% plantaardig voedsel biedt, terwijl de Botanist Bar lokaal geteelde producten uit de tuin van het resort serveert.

Openingsdatum: april 2022


Mondrian Singapore Duxton, Singapore

De Mondrian Singapore Duxton, gelegen in het centrum van Singapore, zal een gebouw van drie verdiepingen bevatten in de stijl van winkelpanden in Singapore als loftsuites om gasten te verwelkomen. Een van de nieuwe hotels die in 2022 in Azië wordt geopend, de aangrenzende toren zal dan 300 kamers, een zwembad op het dak, een speakeasy-bar en een restaurant huisvesten. Dit alles is gesitueerd in de ‘dag-tot-nacht’ wijk van de tuinstad op loopafstand van het zakendistrict en vele openbaar vervoer mogelijkheden.

Openingsdatum: eind 2022


Alila Dalit Bay, Malaysia

De Alila Dalit-baai, een Eco-resort dat wordt geopend aan de noordkust van Maleisië, ligt niet ver van Kota Kinabalu met een wit zandstrand van 17 hectare verderop. Het resort aan het strand bestaat uit 152 suites en 74 villa's met privézwembad en tuinen, omringd met panoramisch uitzicht op de Mengkabong-rivier. Gasten die ecotoerisme nastreven, zullen gelukkig uitrusten in deze ecologisch ontworpen villa's gemaakt van geweven rotan, lokaal hout en tribale kunstvoorwerpen om natuurlijke luchtstromen te stimuleren. Buitenactiviteiten zijn hier altijd binnen handbereik, of het nu gaat om kajakken op de Mengkabong-rivier of een kleine excursie langs de monding.

Openingsdatum: 2022


InterContinental Khao Yai Resort, Thailand

Het concept van een in een trein veranderd hotel klinkt misschien vreemd, maar in de handen van de energieke Bill Bensley en het team kunnen we niet wachten om getuige te zijn van het resultaat. Het InterContinental in Khao Yai is een escapade voor stadsbewoners die snakken naar een dosis groen, want het ligt tussen de 50.000 bomen en 7 meren in de buurt van het Nationaal Park in Khao Yai. Met de spoorlijnen die naar het noordoostelijke deel van Thailand leiden, werd de begaafde architect geïnspireerd om een time-warp te bouwen die teruggaat tot het tijdperk van koning Rama V. Het resultaat zijn 45 luxe kamers en 16 hergebruikte historische treinwagonsuites die gasten een ervaring als nergens anders.

Openingsdatum: augustus 2022


The Admiral Hotel Manila – MGallery, Phillipines

Het eerste MGallery-hotel dat in de Filippijnen wordt geopend, is The Admiral Hotel in Manilla, als een van de nieuwe hotels die in 2022 in Azië worden geopend. Dit kunstzinnige hotel zal worden bezet met 6 thema-verdiepingen die de lokale cultuur, festivals, volksdansen en traditionele spelen tentoonstellen en meer. Met zijn toplocatie langs de Roxas Boulevard, dient het hotel als de toegangspoort tot de Gouden Eeuw van Manilla, die klassieke en hedendaagse Filipijns-Spaanse architectuur combineert. Dit hotel is perfect voor reizigers op zakenreis en is een echt cultureel centrum dat het pendelen naar de bruisende bars, restaurants, winkelcentra en historische bezienswaardigheden heel gemakkelijk maakt.

Openingsdatum: april 2022


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...