De ultieme gids voor eten - activiteiten en verblijf in Chiang Mai

Chiang Mai, een charmante stad in het noorden van Thailand, is met recht een toeristische trekpleister die bekend staat om zijn betoverende mix van cultuur, keuken en natuur. De stad, liefkozend de Roos van het Noorden’ genoemd, weet moeiteloos de harten van reizigers te veroveren met haar rijke historie, die perfect harmonieert met eigentijdse invloeden.

De culinaire scene in Chiang Mai is een directe reflectie van de diverse Thaise cultuur. Het is een plek waar je smaakpapillen zonder twijfel op avontuur gaan. De authentieke lokale eethuisjes en talloze straatstalletjes maken de stad tot een echt culinair paradijs. Khao Soi, een heerlijke noedelsoep met kokoscurry, is de onbetwiste ster onder de lokale gerechten. Met haar romige basis en krokant gefrituurde noedels biedt dit gerecht een complexiteit aan smaken die kenmerkend zijn voor de Thaise keuken: een balans tussen zoet, zuur, pittig en romig. Maar het culinaire avontuur eindigt hier niet. De Sai Oua, een kruidige Noord-Thaise worst, en Gang Hang Lay, een aromatische varkensvlees curry, zijn andere specialiteiten die je niet mag missen.

Naast de gastronomische verleidingen, biedt Chiang Mai een scala aan activiteiten voor iedere belangstellende. De vele tempels verspreid over de stad ademen rust uit en vormen een bron van inspiratie. Wat Phra That Doi Suthep, prachtig gelegen op een berg met een schitterend uitzicht over Chiang Mai, is een iconische must-see. Ook Wat Chedi Luang, een tempel rijk aan historie, laat een onuitwisbare indruk achter. Voor wie naast spiritualiteit ook van winkelen houdt, zijn er markten en winkeltjes waar handgemaakte producten en souvenirs te vinden zijn, wat inkopen doen tot een unieke ervaring maakt.

Wanneer de avond valt en je wilt uitrusten, is er in Chiang Mai een verblijfplaats voor iedereen. Luxueuze resorts zoals Dhara Dhevi, gebouwd in de stijl van een oud Thais paleis, tot de rustige sfeer van Anantara Chiang Mai Resort bieden comfortabele opties voor diegenen die op zoek zijn naar ontspanning in stijl. Aan de andere kant, voor bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring, zijn er talloze homestays die een directe inkijk geven in het leven van de lokale gemeenschap.

Voor bezoekers die graag willen leren en nieuwe ervaringen opdoen, zijn er in Chiang Mai talloze workshops en klassen te vinden. Kooklessen zijn bijzonder populair, waar bezoekers leren hoe ze zelf de heerlijke lokale gerechten kunnen bereiden. Meditatiecursussen en lessen in traditionele Thaise massage worden eveneens aangeboden en vormen een unieke manier om de cultuur te beleven. Voor de hippe en moderne bezoeker is het Nimman-gebied een ware hotspot met moderne kunstgalerijen, trendy boetieks en gezellige cafés.

Als de nacht invalt, transformeert Chiang Mai in een stad vol levendigheid, met avondmarkten zoals de Chiang Mai Night Bazaar en de Sunday Walking Street Market. Hier kan zich mengen tussen lokale bewoners en internationale reizigers, op zoek naar unieke items terwijl je geniet van de bruisende atmosfeer die zo typerend is voor de stad.

Chiang Mai is daarmee een plek waar tradities en moderniteit samenkomen. Waar eten niet slechts een maaltijd is, maar een introductie tot de Thaise levenswijze. Waar elke tempel zijn eigen verhaal vertelt en elke markt een avontuur belooft. En waar de opties voor verblijf net zo veelzijdig zijn als de activiteiten die je er kunt ondernemen. Voor wie een bestemming zoekt die zowel het lichaam als de ziel voedt, is Chiang Mai de ultieme keuze.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...