De samenwerking van Macallan en ITC Maratha

In de wereld van luxe en verfijning is de samenwerking tussen twee hoogwaardige merken altijd een gebeurtenis die aandacht trekt. Recentelijk heeft Macallan, een bekend Schots whiskymerk, de handen ineen geslagen met het prestigieuze ITC Maratha hotel in Mumbai, India, om liefhebbers van fijne dranken een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

De exclusieve evenementen die deze samenwerking omvatte, vonden plaats in de Peshwa Pavilion, een elegant restaurant binnen het ITC Maratha dat bekend staat om zijn stijlvolle ontwerp en uitstekende service. In deze luxueuze setting genoten gasten van een exquise diner, waarbij elke gang zorgvuldig werd gepaard met een selectie van Macallan's uitzonderlijke whisky's. Dit was niet zomaar een diner, maar een meesterlijke samensmelting van culinaire kunsten en whiskyproeverij.

De whisky's die werden geschonken, zijn een getuigenis van de vermaarde distilleerkunst van Macallan. De verschillende varianten, waaronder de zeldzame 12-, 15- en 18-jarige expressies, boden een palet aan smaken die rijk, complex en perfect in balans waren. Deze exclusieve proeverij gaf de gasten een kans om te zien hoe de verschillende jaargangen en rijpingsprocessen hun weerslag vinden in de smaak en het karakter van de whisky.

Bijzondere aandacht ging uit naar het matchen van de whisky's met de gerechten. Elke combinatie was ontworpen om de smaaknuances van zowel het eten als de whisky te benadrukken en te versterken. Dit vereiste een diepgaande kennis van de smaakprofielen en een creatief culinair inzicht. Het resultaat was een serie van onnavolgbare smaakervaringen die de gasten door een scala aan zintuigelijke genoegens leidde.

De chef-koks van ITC Maratha speelden een cruciale rol in het succes van deze avond. Hun deskundigheid en ervaring in het bereiden van verfijnde gerechten kwamen tot uiting in elk aspect van het diner. Van de keuze van de ingrediënten tot de presentatie op het bord – alles werd met precisie en oog voor detail uitgevoerd. De naadloze interactie tussen de keuken en de gasten zorgde voor een dynamische en interactieve belevenis.

Het verhaal van Macallan's whiskyproductie, gekenmerkt door toewijding en ambacht, werd ook belicht. Gasten kregen een gedetailleerde uitleg over de zorgvuldige processen die de distilleerderij onderneemt, van het selecteren van het eikenhout voor de vaten tot aan het langdurige rijpingsproces dat zorgt voor de diepte en complexiteit van de whisky. Dit gaf de genodigden een beter begrip van wat Macallan zo uniek maakt en waarom het beschouwd wordt als een van de beste whiskymerken ter wereld.

Naast de sensationele culinaire en whisky ervaringen, was het evenement ook een kans voor netwerken en het uitwisselen van ideeën tussen gelijkgestemden. Onder de gasten bevonden zich invloedrijke individuen uit diverse sectoren, waaronder zakenlieden, kunstenaars en liefhebbers van luxe producten. De atmosfeer was er een van wederzijds respect en bewondering voor de gedeelde passie voor kwaliteit en vakmanschap.

Het evenement bij ITC Maratha was meer dan enkel een diner; het was een viering van het vakmanschap en de finesse die beide merken representeren. Het verenigen van Macallan's ongeëvenaarde expertise in whiskyproductie met de culinaire voortreffelijkheid van ITC Maratha heeft geleid tot een memorabele avond die de grenzen van gastronomie en gastvrijheid heeft verlegd.

Macallan werd opgericht in 1824 door Alexander Reid in een plaatsje nabij de rivier Spey in Schotland. Bekend om zijn rijke traditie en pioniersgeest, heeft Macallan zichzelf stevig gevestigd als een van de meest gewaardeerde whiskyproducenten ter wereld. Hun benadering van whiskyproductie is gebaseerd op het 'Six Pillars'-principe, die bestaan uit: de spiritual home, curiously small stills, de beste snede, exceptioneel eikenhout, natuurlijke kleur, en tot slot de peerless spirit. Elk van deze pilaren speelt een cruciale rol in de creatie van de kenmerkende smaak en kwaliteit die Macallan biedt.

De 'spiritual home' van Macallan is de Easter Elchies House, gelegen op het landgoed van de distilleerderij. Het klassieke huis uit de 18e eeuw is synoniem geworden met het merk en symboliseert de erfgoed en traditie van Macallan. De 'curiously small stills' verwijst naar de kleinere stookketels die Macallan gebruikt, wat resulteert in een rijkere en olieachtige 'new make spirit', de basis van alle whisky.

De 'beste snede', of de selectie van het hart van de distillatie, is waar Macallan zijn reputatie moet verdienen. Zij kiezen ervoor alleen de allerbeste fractie van de alcohol te gebruiken, wat bijdraagt aan de unieke kwaliteit van hun whisky. Met betrekking tot het 'exceptioneel eikenhout', investeert Macallan aanzienlijk in de aanschaf van de beste eikenhouten vaten, waarvan vele speciaal worden geïmporteerd uit Amerika en Spanje. Ze begrijpen dat deze vaten essentieel zijn voor het rijpingsproces en uiteindelijk de smaak die in elke fles terechtkomt.

De 'natuurlijke kleur' van Macallan's whisky's is ook bepalend. Ze weerstaan de verleiding om kunstmatige kleurstoffen toe te voegen, waardoor de echte tint van de gerijpte spirit zichtbaar blijft. Tot slot, de 'peerless spirit' doelt op het constant streven naar perfectie en excellentie in elke fles Macallan die wordt verscheept.

Deze toewijding aan kwaliteit en vakmanschap resoneert met de ethos van ITC Maratha's keuken. Het hotel staat bekend om zijn uitmuntende Indiase en internationale culinaire aanbod, waarbij traditionele methoden worden gecombineerd met moderne technieken om gerechten te creëren die zowel authentiek als innovatief zijn. De chefs van ITC Maratha delen dezelfde passie voor vakmanschap en kwaliteit als hun tegenhangers bij Macallan, wat duidelijk werd tijdens het gezamenlijke diner evenement.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...