Audemars Piguet onthult nieuw AP House in Milaan ontworpen door Lissoni

Het luxe Zwitserse horlogemerk Audemars Piguet heeft onlangs de deuren van hun nieuwe retailbestemming in Milaan geopend: het AP House, ontworpen door niemand minder dan de internationaal gerenommeerde architect en designer Piero Lissoni. Deze creatie is niet zomaar een winkel, maar een unieke omgeving die de traditionele retailervaring overstijgt en klanten verwelkomt alsof ze thuis zijn.

Het idee achter de AP Houses is dat klanten zich op hun gemak voelen, een plek waar ze kunnen ontspannen en tegelijkertijd kunnen kennismaken met de geavanceerde uurwerken van Audemars Piguet. Het huis in Milaan, gelegen aan Corso Venezia 11, is strategisch gekozen voor zijn rijke culturele en historische betekenis. Deze locatie versterkt de band tussen het merk en zijn cliënteel door een exclusieve ervaring te bieden die verder gaat dan de standaardwinkelbeleving.

Bij binnenkomst worden bezoekers begroet door een ruimtelijk en luchtig ontwerp, dat kenmerkend is voor het werk van Piero Lissoni. Natuurlijk licht stroomt vrij binnen door grote ramen, wat bijdraagt aan de serene sfeer. De inrichting is modern en minimalistisch, met een focus op kwalitatieve materialen zoals brons, steen en hout die samen een harmonieus geheel vormen. De keuze voor deze materialen weerspiegelt de finesse en duurzaamheid van de horloges die Audemars Piguet vervaardigt.

Elk aspect van de AP House is met grote nauwkeurigheid ontworpen om een verhaal te vertellen dat overeenstemt met de merkwaarden van Audemars Piguet. Van de luxueuze zitgedeeltes tot aan de hoogwaardige displaykasten waarin de horloges worden gepresenteerd, alles is bedacht om een gevoel van exclusiviteit en behaaglijkheid te scheppen. Dit wordt verder versterkt door specifieke designelementen zoals op maat gemaakte lampen die dynamiek toevoegen aan de ruimte zonder het algehele gevoel van rust te verstoren.

De bezoekers krijgen de kans om op een nieuwe manier kennis te maken met de wereld van haute horlogerie. In plaats van alleen een transactieruimte biedt het AP House een volledige beleving. Klanten kunnen zich verdiepen in de geschiedenis van het merk, de vakmanschap bewonderen die in elk horloge gaat en, indien gewenst, een gesprek aangaan met de horlogemakers zelf. Deze persoonlijke benadering staat centraal in het concept van het AP House, waarbij de klantrelatie voorop staat.

Audemars Piguet, opgericht in 1875 in Le Brassus, is bekend om zijn vernieuwende spirit en heeft altijd gestreefd naar het overstijgen van technische en esthetische grenzen in de horlogerie. Met de opening van het AP House hoopt het merk dit erfgoed voort te zetten door klanten een intieme plek te bieden waar de passie voor uitzonderlijke uurwerken en de waardering voor design hand in hand gaan.

Door het samenbrengen van de wereld van design met de precisie van haute horlogerie, onderstreept Audemars Piguet dat de aanschaf van een luxe horloge meer is dan alleen een aankoop; het is een ervaring die even individueel en uniek is als het horloge zelf.

Naast de winkelfunctie kan het AP House in Milaan ook fungeren als een evenementruimte waar liefhebbers van horloges en design samenkomen. Het is ontworpen om een flexibele setting te zijn die zich kan aanpassen aan verschillende gelegenheden, van productlanceringen tot intieme bijeenkomsten. De combinatie van functionaliteit en stijl maakt het een ideale locatie voor het merk om zijn meest loyale klanten en verzamelaars te entertainen.

De samenwerking tussen Audemars Piguet en Piero Lissoni weerspiegelt een gedeelde toewijding aan ambachtelijke uitmuntendheid en innovatie. Door de visie van Lissoni te combineren met het erfgoed van Audemars Piguet, creëren ze een omgeving die zowel tijdloos als modern is, waar bezoekers zich verbonden kunnen voelen met de kern van het merk.

Met de toevoeging van het AP House in Milaan markeert Audemars Piguet een nieuwe fase in zijn retailstrategie, waarbij het de manier verandert waarop klanten interactie hebben met luxe horlogemerken. Dit project belichaamt een streven naar het bouwen van gemeenschappen en het delen van ervaringen rond de fascinerende wereld van horloges. Het nodigt horloge-enthousiastelingen en kenners uit om te genieten van een ruimte waar ze de rijke geschiedenis en het vakmanschap van Audemars Piguet ter plekke kunnen ervaren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...