Bottega Veneta Parco Palladiano - geuren geïnspireerd door het Italiaanse platteland

Bottega Veneta heeft een boeiende verrassing voor liefhebbers van het Italiaanse platteland en La Dolce Vita. Het merk introduceert Parco Palladiano, een parfumcollectie die de unieke geurtonen van het Italiaanse platteland in zes verschillende geuren vastlegt, ontworpen om al je zintuigen te prikkelen.

De inspiratie voor deze geurlijn komt uit de betoverende regio Veneto, de geboorteplaats van Bottega Veneta in 1966. Parco Palladiano probeert de ware essentie van de Palladiaanse tuinen vast te leggen en de geuren van een dag op het platteland samen te vatten, variërend van ochtend tot zonsondergang. De delicate tonen van magnolia s, de frisse toets van cipressenbladeren en azalea s, en de verleidelijke aroma'svan rozen en kaneel geven het parfum een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Drie gerenommeerde parfumeurs, Michel Almairac, Alexis Dadier en Daniela Andrier, werden door creatief directeur Tomas Maier uitgenodigd om hun persoonlijke touch toe te voegen aan deze speciale geurlijn, die een eerbetoon brengt aan de Veneto-regio.

Elke fles wordt gekenmerkt door het stijlvolle intrecciato-patroon, maar klanten hebben later dit jaar ook de mogelijkheid om de geuren te verkrijgen in eenvoudige flessen, gecombineerd met gewatteerde geweven leren zakjes. De parfums uit de Parco Palladiano-collectie van Bottega Veneta zijn verkrijgbaar in flessen van 100 ml, met een prijskaartje van €296 per stuk.

De Parco Palladiano-collectie van Bottega Veneta omvat zes unieke geuren, elk met hun eigen karakter en charme die de Italiaanse plattelandsbeleving verder versterken:

  • Parco Palladiano I: Deze geur opent met de frisse en levendige tonen van magnolia, gevolgd door een subtiele zweem van bergamot en lelietje-van-dalen, die de energie van een zonnige ochtend in de tuin vastlegt.

  • Parco Palladiano II: Deze geur is een eerbetoon aan de cipres, met zijn groene en houtachtige noten die worden aangevuld door frisse pijnboom- en cederhoutakkoorden, waardoor je je midden in een weelderig groen landschap waant.

  • Parco Palladiano III: Geïnspireerd door de bloeiende azalea'sin de tuinen van Veneto, heeft deze geur een bloemig hart van azalea'sen fresia, omringd door een vleugje fruitige perzik en sappige frambozen.

  • Parco Palladiano IV: Deze romantische geur combineert de rijke en sensuele noten van roos en geranium met een verwarmende basis van kaneel en kruidnagel, wat doet denken aan een intieme avondwandeling door de tuinen.

  • Parco Palladiano V: De vijfde geur in de collectie is gewijd aan de laurier, met zijn aromatische en kruidige karakter dat wordt versterkt door noten van rozemarijn, salie en jeneverbes, die de geest van het platteland perfect belichamen.

  • Parco Palladiano VI: De laatste geur in de serie is een viering van de zonsondergang, met warme en houtachtige noten van sandelhout, amber en musk, aangevuld door een vleugje vanille en tonkaboon, waardoor je je kunt onderdompelen in de serene sfeer van een zwoele zomeravond.


De Parco Palladiano-collectie van Bottega Veneta nodigt je uit om de verschillende facetten van het Italiaanse platteland te verkennen, met zes unieke geuren die elk een eigen verhaal vertellen en je meenemen op een geurreis door de prachtige landschappen van Veneto.

Over Bottega Veneta

Bottega Veneta is een luxueus Italiaans modehuis, opgericht in 1966 door Renzo Zengiaro en Michele Taddei. Het merk staat bekend om zijn verfijnde ambacht, hoogwaardige materialen en aandacht voor detail. Bottega Veneta is gespecialiseerd in lederwaren, mode, schoenen, accessoires en parfums en heeft zich gevestigd als een van de meest gewaardeerde en gerespecteerde modehuizen ter wereld.

Het merk heeft zijn naam gevestigd door het creëren van iconische ontwerpen zoals het intrecciato-patroon, een kenmerkend vlechtwerk van leder dat synoniem is geworden met het merk. Deze techniek wordt toegepast op een breed scala aan producten, waaronder tassen, schoenen en accessoires, en is een symbool geworden van tijdloze elegantie en ingetogen luxe.

In de loop der jaren heeft Bottega Veneta samengewerkt met enkele van de meest getalenteerde ontwerpers en creatief directeuren, waaronder Tomas Maier, die het merk van 2001 tot 2018 leidde en de basis legde voor het succes van het merk in de 21e eeuw. In 2018 werd Daniel Lee aangesteld als de nieuwe creatief directeur, en hij heeft sindsdien de kenmerkende stijl van het merk verder ontwikkeld met moderne en gedurfde ontwerpen.

Bottega Veneta is onderdeel van de Kering Group, een wereldwijd toonaangevend bedrijf in luxe en sport- en lifestyleproducten, dat ook merken als Gucci, Saint Laurent en Balenciaga bezit.

Het merk heeft een sterke toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze streven ernaar om ethisch geproduceerde en milieuvriendelijke producten aan te bieden, en werken samen met lokale ambachtslieden en leveranciers om de hoogste kwaliteit en vakmanschap te garanderen.

Bottega Veneta staat synoniem voor Italiaanse elegantie en verfijning en blijft een belangrijke speler in de wereld van luxe mode, lederwaren en geuren, met een indrukwekkend assortiment van producten die de rijke geschiedenis en het vakmanschap van het merk weerspiegelen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.