Poh Kim Yin Werpt Licht op Unilever s duurzaamheidsinspanningen en toekomstplannen.

Poh Kim Yin, vice-president van South East Asia en Australasia bij Unilever, speelt een cruciale rol in de duurzaamheidsinspanningen van het multinationale consumptiegoederenbedrijf. Ze heeft een sterke focus op het realiseren van positieve sociale impact in de regio'swaar ze verantwoordelijk voor is, waaronder onder andere Singapore, Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Unilever heeft de Unilever Sustainable Living Plan (USLP) strategie opgezet om de ecologische voetafdruk van hun productie- en distributieprocessen te verkleinen, meer positieve sociale impact te creëren en tegelijkertijd hun economische prestaties te verbeteren. Het bedrijf wil tegen 2030 volledig koolstofvrij zijn en streeft naar een volledig circulaire economie waarin er geen afval meer bestaat.

Poh benadrukt dat Unilever wereldwijd bekend moet staan om zijn duurzaamheidsinspanningen. Maar dat is niet het enige doel - het bedrijf streeft ernaar om ook een positieve sociale impact te hebben door middel van verschillende projecten en initiatieven. Zo hebben ze bijvoorbeeld projecten opgezet om kleine boeren en lokale gemeenschappen te ondersteunen.

In Maleisië werkt Unilever samen met lokale boeren om duurzaam geproduceerde palmolie te produceren. Ze werken ook samen met lokale autoriteiten en NGO'sin Indonesië om waterinitiatieven te ondersteunen die de toegang tot schoon drinkwater verbeteren. In Singapore streven ze ernaar om hun eigen operaties koolstofvrij te maken door de implementatie van zonnedaken en energie-efficiënte systemen.

Poh erkent dat deze initiatieven niet alleen moeten worden gelanceerd, maar ook voortdurend moeten worden beoordeeld en verbeterd. Ze benadrukt dat transparantie en eerlijkheid essentieel zijn in deze processen. Het is belangrijk voor het bedrijf om de uitdagingen tijdens dit proces niet te versluieren, maar te delen met hun klanten, werknemers en zakenpartners.

Ondanks de huidige uitdagingen door de COVID-19 pandemie, blijft Unilever gefocust op het behalen van hun duurzaamheidsdoelen. Poh benadrukt dat het essentieel is om duurzaamheid niet als een apart aspect van de bedrijfsvoering te zien, maar als een integrale factor in elke besluitvorming en actie binnen het bedrijf. Ook stelt ze dat duurzaamheid niet langer een keuze is, maar een noodzaak om te overleven en te groeien in de moderne wereld.

Op het gebied van gendergelijkheid streeft Unilever ernaar om tegen 2022 een gelijke verdeling van mannen en vrouwen in leidinggevende posities te hebben. Daarnaast stelt Poh dat het bedrijf ook aandacht heeft voor de mentale gezondheid van hun medewerkers, vooral nu tijdens de COVID-19-pandemie, die veel onzekerheid en stress kan veroorzaken.

Naar de toekomst kijkend ziet Poh vele mogelijkheden voor groei. Ze gelooft dat de sterke merken van Unilever, gecombineerd met hun duurzaamheidsinspanningen en focus op positieve sociale impact, hen zal helpen om zich te onderscheiden in de concurrerende markt.

 

- Wat is de duurzaamheidsstrategie van Unilever? Unilever heeft de Unilever Sustainable Living Plan (USLP) strategie toegepast om de ecologische voetafdruk van hun productie- en distributieprocessen te verkleinen, meer positieve sociale impact te creëren en hun economische prestaties te verbeteren.
- In welke regio'sspeelt Poh Kim Yin een cruciale rol? Poh Kim Yin is verantwoordelijk voor regio'szoals Singapore, Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland.
- Hoe ondersteunt Unilever kleine boeren en lokale gemeenschappen? In Maleisië werkt Unilever samen met lokale boeren om duurzaam geproduceerde palmolie te produceren. Ze werken ook samen met lokale autoriteiten en NGO'sin Indonesië om waterinitiatieven te ondersteunen.
- Welk doel streeft Unilever na op het gebied van gendergelijkheid? Unilever streeft ernaar om tegen 2022 een gelijke verdeling van mannen en vrouwen in leidinggevende posities te hebben.
- Wat zijn de toekomstplannen van Unilever volgens Poh Kim Yin? Poh gelooft dat de sterke merken van Unilever, gecombineerd met hun duurzaamheidsinspanningen en focus op positieve sociale impact, hen zal helpen om zich te onderscheiden in de concurrerende markt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.